Prematüre bebek motor gelişimi

nilgun3636

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2023
2
0
1
38
Merhaba hanımlar 31 haftalık prematüre olarak ikizlerimi dünyaya getirdim doğum yaşı 5 aylık düzeltilmiş 3 aylık fakat yüzüstü yatırdığımda kafasını kaldıramıyor sıkılıp ağlıyor fakat kucağımda dururken sallansada arada kaldırıyor gülücükleri başladı bizi farkedip heyecanlanıp gülüyor kol bacak daha hızlı hareket ediyor agular falanda var mama yerken mendil koyuyorum mama dökülmesin diye mendili çekip elinde tutuyor bir süre tek korktuğum yüzüstü kafasını kaldıramaması prematüre anneleri sizlerde gelişim nasıldı

26 haftalık, kronolojik 12 düzeltilmiş 9 aylık prematüre annesiyim. Tummy time çok önemli olduğu için türlü oyunlarla hep yüz üstü tutmaya çalıştım günde 10dk başlayıp kademeli arttırın diyorlardı makalelerde. Ama ne mümkün aşırı sıkılıp ağlıyor asla durmak istemiyordu. Çok az kafasını kaldirabiliyordu ama kucaktayken kafasini tutabiliyordu. Kronolojik 6-7 aylıkken mama sandalyesi adım başta mama sandalyesi oldukça büyük geliyordu etrafını destekleyerek oturtuyordum kafası titriyor sallanıyordu bi kaç haftada boyun kaslari gelişmeye başladı sonra sonra hiç sallanmadan titremeden oturabiliyordu. Mama sandalyesi etkisi diye düşünüyorum belkide gelişimsel atakti bilemiyorum. Sonra örümcek aldım oda bacak kaslarının gelişmesine yardımcı oldu ama parmak ucu basimina sebep oldu oyuzden pekte tavsiye etmiyorum

Teşekkür ederim tavsiyen için canım oturtmayı kaçıncı ayda başladın

Teşekkür ederim tavsiyen için canım oturtmayı kaçıncı ayda başladın
Düzeltilmiş 3-4 aylık filanken yavaş yavaş başladım kısa kısa bir kaç dakika oturtuyordum zaten hemen devriliyodu tabi kafa da tutmuyordu pek. Boyun kaslari geliştikçe destekle oturtmaya başladım yine kısa kısa sonra zamanla desteksiz oturması bir kaç saniye durup devriliyodu öyle öyle oturma süresi uzadı bir kaç ay önceye kadar sağa sola dönünce dengede durması sıkıntı olup yine devriliyordu şuan hiç sıkıntısız oturuyor devrilmeden.
Bazen bebeklere hiç bisey yapmadan kendiliğinden öğreniyorlar bazı şeyleri bazen de göstermek desteklemek gerekiyor. En azından süreç hızlanıyor. Sizinki de yakında ek gıdaya baslicak yavaş yavaş destekle oturması gerek.
Bu arada şimdi baktım mama sandalyesine doğum yaşı 6 aylıkken başlamışım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…