Premature Bebekler Prematüre bebek için yardım edin lütfen

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kulak çöpü bencede tehlikeli bende çok zor günler yaşadım sabaha kadar ıkınmaktan ağlamaktan morarıyodu ben o öyle oldukça nefes alamıyodum gazete yada derece ucu en mantıklısı ben öyle yaptım ayrıca doktorun dediği mamayı verebilirsin bende verdim

çok tesekkür ederim iglisiz kalmadığınız için. mailinizi aldım. bugün göz muayenesi olacaktı umarım iyi haberlerini alırım..

çok tesekkür ederim iglisiz kalmadığınız için. mailinizi aldım. bugün göz muayenesi olacaktı umarım iyi haberlerini alırım..

Prematüre annesi olmanın anlamını, küvez kapılarında dua ederek geçen zamanların ne ifade ettiğini yine prematüre anneleri anlar.. Ben burda cok güzel dostluklar-arkadaslıklar edindim. enzor günlerimde bana burdaki arkadaslarım destek cıktı. O yüzden de bende bilgin doğrultusunda yardımcı olmaya calısıyorum.

"Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!! " bu benim burda actıgım ilk basalık. hastaneye yatışımdan itibaren tüm uyasadıklarım orda yazıyor. Ayrıca hastane cıkısından sonra da "idil bebek annesine kavuşmuş" başlığı var bu da devamı. (bunu da ebrizm arkadasımız acmıstı benim kızım için) vaktin oldukça okursan ne gibi evreler gecirmişim sana da yol gösterici olacaktır.

ümdini asla yitirme.. onlar minik savaşçılar ve savasta galip cıkacaklar..

Yaşadıklarını okudum ilnar gercekten çok zor günler geçirmişsin. Ne mutlu sana ki kızına kavuşmuşsun. Maşallah ona çok güçlü bir bebekmiş pes etmemiş. Allaha şükürler olsun onu sana vermiş. Şu anda herhangi bir sağlık problemi var mı? Umarım iyidir.Yaşadıklarını okurken çok duygulandım. Hiç tanımadığın birinin derdi senin derdin üzüntün olabiliyor. gercekten bu sitede premature anneler arasında bunu gördüm.

yarın oğlumu görmeye gideceğim. Bu arada adı CAN..

Bağışıklık sistemi zayıf olduğu için hastalığa yakalanması kolay oluyor. Birde hastalandığında ciğerlerine inmemesine özen gösteriyoruz. Cünkü İdil cok uzun süre makinaya baglı kaldı. Ve bu da onda BPD gelişmesine neden oldu. Yani kronikakiğer rahatsızlığı. Yaş ilerledikçe ve bünyesi kuvvetlendikçe atlatıcaz inşallah bunu da. Şu an sıkıntım henüz onusmaya gecmemiş olması. Söylenen herseyi anlıyor, isteklerini bize işaretleriyle anltıyor ama konusmaya henüz gecmedi. Bir an önce konussadiye dua ediyorum. Şimdi kış aylarında olduğumuzdan hastane ortamlarından uzak tutmak istiyorum. Havalar ısınmaya başlasın, halen daha konusmazsa o zaman bir uzmandan yardım almaya baslarım .

Demek ismi Can oğlunun. İsmiyle yaşasın... Burda tanıdığım ve cook sevdiğim bir arkadasımın oğlunun adı da Can. Yarın onu görmeye gittiğinde onunl akonus, onlar hisseder..

Bu arada ventilatörde mi oğlun? solunum desteğini nasıl sağlıyor? saturasyonları nasıl?
Herşe gönlünc olsun

29+1 de ikizlerimi doğurdum.Birini kaybettik.Diğeri 950 gram doğdu ve 44 gün küvezde kaldı, 1500 gramla bize teslim ettiler. ÖZELLİKLE BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM.PREAPTAMİL Mİ PREMATİL Mİ? PREMATİL prematüre bebek mamasıdır ve biz onu kullandık, sanıyorum ki siz de onu kullanmalısınız.Diğeri şu an bağırsaklarına ağır gelir.İsimler birbirine çok yakın, yanlış anlamış olabilir misiniz? Yanılmıyorsam 2 hafta sonra ancak diğerine başlamanız gerekirdi.
Kızım şimdi 4 yaşında, şükür iyi, gözlüğümüz var sadece.Rop sebebiyle 3 aylıkken bir ameliyat geçirdi.
Sizi anlayan yaşadıklarınızı yaşayan birçok kadından biri olarak her daim ben de burdayım artık...
Kolaylık diliyor, güzel haberlerinizi bekliyorum...

nigar hanım preaptamil prematüre bebek maması değildir.aptamil postdischarge (pdf) prematürelerin taburcu sonrası maması ve prematil prematüre düşük doğum ağırlıklı bebek maması.bu ikisini öneririm biz postdischarge kullanıyoruz.ama sadece geceleri veriyorum çünkü benimde sütüm az gündüzleride kızım küvezdeyken buzlukta biriktirdiğim sütler ve sağdığım sütle idare ediyoruz. sütüne eprotin katıyorum.

merhaba arkadaşlar benimde kız kardeşim 26 yada 28 haftalıktı galiba doğduğunda 1.100 gr dı diye hatırlıyorum..

20 gune yakın kuvezde kaldı onun gelişimini izlemek bakmak çok değişik bir tecübeydi açıkçası dr. hiç umut vermiyordu ve ailecek moralimiz çok çok bozulmuştu ama umut kaybetmemek gerekiyor açıkçası...

annem çok üzülyordu hayatta kalamıcak diye ama Allah istedikten sonra oluyro yani...

eve geldiğnde kardeşim 1,500 gr şimdi gormeniz lazım

moral bozmadan en iyi şekilde bakmaya özen gösterin ...

allah tez zamanda bebeğini kucaklamanı nasip etsin.allah sağlık versin bebeğine.bende aynı dönemlerden geçtim.27 haftalık 840gr doğdu bebeğim ve ödemi çekilince 750gr a kadar düştü malesef.42gün kuvözde kaldı 1 ayda ben baktım hastanede 2kilo olunca verdiler kızımı.kuvöz sürecinde hastaneye süt götürüp getirdim.kapı aralarından baktım yavruma.sana tavsiyem şuan bebeğin için senin yapacağın tek şey süt anne sütü onun için çok önemli sütünü bol bol sağ artanı saklama poşetlerinde buzlukta biriktir 6 ay ömrü var donmuş sütün sonuçta.kuvözden çıkınca çok işine yarıyacak hem sütünde kesilmez.biz hergün bir korku yaşadık doğduğunda kalbinde kapanması gereken damar kapanmadı eğer ilaçlada kapanmasaydı kalp ameliyatı olacaktı.karnı şişti birgün 4 gün antibiyotik verdiler yüreğimiz hepsinde ağzımıza geldi rop muayenesinde işitme testinde korkular yaşadık ama hepsi geçti allaha şükür bu çocuklar çok güçlü oluyor yaşam dolu oluyorlar inan bana biz taburcu olduğumuzda hala oksijen desteği alıyorduk büyük ihtimalle sizide oksijenle taburcu ederler.ama o süreçte geçiyor şuan iyiz oksijenide kestik.sadece şunu düşün orada bir can bir nefes var kuvözdn çıkıp annesine kavuşmayı bekleyen ya oda olmasaydı........

Merhaba ilnar;

Çok geçmiş olsun nelerle baş etmiş akciğerle ilgili rahatsızlığından da inşallah bir an önce kurtulur.Normal doğan çocuklar bile geç konuşabiliyorlar.idil de konusacaktır birgün.

Dün oğlumu görmeye gittim. İlk doğduğunda sütü kabul etmiyordu.şişlik yapıyordu süt onda.çok az vererek başladılar sonra. Yavaşca artrıyorlar verdikleri sütü. Dün baktım saatte 6 cc veriyorlar. Hala cihaza bağlı. Ventilatörmü diye sormussun ama ismini bilmiyorum. Küvözün dışında bir makine var ondan gelen hortumlar var ağzına hortum vermişler oğlumun heralde ventilatör. Bu konuda çok bilgisiz olduğumuz için yeni yeni öğreniyoruz neyin ne olduğunu.. hatta doktora ne soracağımızı bile bilmiyoruz. Durumu nasıl diye sorabiliyoruz ancak. Hiçbişey bilmiyoruzki. 2 defa göz muayenesi olmus sorun yok dedi doktor muayene olmaya devam edecek dedi doktorumuz.

Bugün oğluma kimlik çıkardık. Bu bile beni çok mutlu etti.

Merhaba dejavu;
Öncelikle samimi içten dileklerinden dolayı çok tesekkür ederim. İnşallah Allah hepimizin çocuklarına sağlıklı günler gösterir.Sana da çok geçmiş olsun zor süreçlerden geçmişsin sende.

sütümü sağıyorum 2 günde bir hastaneye götürüyorum hem oğlumu görüyorum. Maalesef evde biriktiremiyorum hepsini hastaneye götürüyorum. Günde toplam 200-250 cc sütüm çıkıyor. Yani az sanırım. Rezene çayı,komposto,bol su ,süt içiyorum vs vs. s İnşallah oğlum iyileşir inşallaaaah.görüşmek üzere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…