• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre bebek için yardım edin lütfen

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nigar006

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
59
0
36
Ankara
3.kasım 2011 de 29 haftalık erkek bebeğimiz oldu 1 ay küvezde kaldı.şu anda her yarım saatte , 1 saatte bir uyanıp ağlıyor galiba doymuyor diye düşünüyoruz.emmediği için galiba sütümüzde az çünkü her sağdığımızda 40-60 cc arası süt çıkıyor önceden 2 saatte bi uyanan bebeğemiz şimdi doğru düzgün uyumuyor bile.eoprotein kullanıyoruz günde 3 sefer fakat geceleri mama vermeyi düşünüyoruz doktorla görüştük preaptamil kullanabilirsiniz dedi kullanmamızı önerirmisiniz.AYRICA gelişimi hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz.kakasını yapamıyor 3-4 günde bir fitil kullanıyoruz bu normalmidir. bide uykuda ağlıyor ıkınıyor bunlar normalmidir lütfen biligilerinizi paylaşınız.garip sesler çıkarıyor doktor normal diyor ama biz dayanamıyoruz ıkınmalarına uykuda ağlamalarına( ağlamaları kısa kısa kesik kesik ) LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞINIZ....

merhaba nigar hanım size yardımcı olamayacağım ama merak ettiğim konular var. öncelikle çok geçmş olsun bebeğinize Allah sağlık versin.Bende 10 aralık 2011 günü doğum yaptım. bebeğim 29 haftalık doğdu fakat gelişimi 25 hafta ile uyumluydu.620 gr dünyaya geldi. 23 gün oldu şu anda 830 gr. ciğerlerinde yırtılma oldu cihaza bağlı. Doktor iyiye gittiğini söylüyor. İnşallah bebeğimiz sağlığına kavuşur.Sizde bu süreçten geçtiğiniz için umarım anlarsınız beni. İnsan merak ediyor. Başkalrının başından gecenler insana umut olabiliyor. sizin bebeğiniz ne kadar doğdu ne gibi problemleri oldu ya da olmadı. ciğerlerinde problem yaşandımı. nasıl bir süreç kısacası?

Evet muhakkak preaptamil mama kullanmanızı tavsiye ederim..prematüre bebekleri zamanında doğan bebeklerle bir tutamıyoruz bir süre..Çünkü emme refleksleri daha az oluyor..benim de ikizlerim erken doğumla sonuçlandı..sütüm çok az geliyordu..preaptamil mama çok işimize yaradı..kim icat ettiyse Allah sonsuz kere razı olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
doktor mama dediyse verin bence de. o çıkardığı seslere de ben küvezden onra ilk kontrole gittiğimde daha ağzımı açmadan doktor bak bu prematüre bebek sesidir normal dedi hakkaten de öyle oldu bana çok garip geliyodu yaşlı nineler gibi ses çıkarıyodu ama geçti. kakasını da aynı şekilde 3-4 gnde bir yapar,4.gün artık habire kıvranırdı ama ben doktor tavsiyesiyle hiç fitil vermedim doktor katı değilse kabız değildir dedi.prematüre bebeklerde itme refleksi daha oluşmadığı için bağırsakları tamamen dolana kadar beklerler dedi. 4. gün hala yapmıyorsa zeytinyağına batırdığım kulak çöpünü popo deliğine hafifçe iterdim gelirdi. bir kaç damla zeytinyağını ağızdan da verebilirsiniz bizde çok işe yaradı fitil de vermedim hiç.1 ay kadar sonra da düzene girdi zaten. eoprotin sütün yoğunluğunu artırdığı için de kaka yamaları biraz zor oluyor.

doktor mama dediyse verin bence de. o çıkardığı seslere de ben küvezden onra ilk kontrole gittiğimde daha ağzımı açmadan doktor bak bu prematüre bebek sesidir normal dedi hakkaten de öyle oldu bana çok garip geliyodu yaşlı nineler gibi ses çıkarıyodu ama geçti. kakasını da aynı şekilde 3-4 gnde bir yapar,4.gün artık habire kıvranırdı ama ben doktor tavsiyesiyle hiç fitil vermedim doktor katı değilse kabız değildir dedi.prematüre bebeklerde itme refleksi daha oluşmadığı için bağırsakları tamamen dolana kadar beklerler dedi. 4. gün hala yapmıyorsa zeytinyağına batırdığım kulak çöpünü popo deliğine hafifçe iterdim gelirdi. bir kaç damla zeytinyağını ağızdan da verebilirsiniz bizde çok işe yaradı fitil de vermedim hiç.1 ay kadar sonra da düzene girdi zaten. eoprotin sütün yoğunluğunu artırdığı için de kaka yamaları biraz zor oluyor.

Kulak çubuğu olayı çok tehlikeli ..Tekrarlamamaya çalışın...Çocuk dr.ları önermez pek...5 gün sınır..5. güne rağmen yapamıyorsa o zaman fitil vs ye ihtiyaç duyulur...

merhaba nigar hanım size yardımcı olamayacağım ama merak ettiğim konular var. öncelikle çok geçmş olsun bebeğinize Allah sağlık versin.Bende 10 aralık 2011 günü doğum yaptım. bebeğim 29 haftalık doğdu fakat gelişimi 25 hafta ile uyumluydu.620 gr dünyaya geldi. 23 gün oldu şu anda 830 gr. ciğerlerinde yırtılma oldu cihaza bağlı. Doktor iyiye gittiğini söylüyor. İnşallah bebeğimiz sağlığına kavuşur.Sizde bu süreçten geçtiğiniz için umarım anlarsınız beni. İnsan merak ediyor. Başkalrının başından gecenler insana umut olabiliyor. sizin bebeğiniz ne kadar doğdu ne gibi problemleri oldu ya da olmadı. ciğerlerinde problem yaşandımı. nasıl bir süreç kısacası?

öncellikle allah yardımcınız olsun. bizimde 32 haftalık idi fakat doğduğunda 29 haftalık olduğunu söylediler 1.300 doğdu çok şükür ki bi sıkıntı olmadığını kilosunu tamamlanmasını beklediler. ama eğerki doktorlar iyiye gidiyor diyorlaarsa güvennin ve inşallah allahın izniylede sağlıklı bi şekilde çıkarırsınız.3 hafta boyunca hortumla beslediler sonrada biberrona döndüler.ALLAH BÜTÜN BEBEKLERE ŞİFA VERSİN

kulak çubuğu olayı çok tehlikeli ..tekrarlamamaya çalışın...çocuk dr.ları önermez pek...5 gün sınır..5. Güne rağmen yapamıyorsa o zaman fitil vs ye ihtiyaç duyulur...

doktor bize fitil yada kulak çöpünü tavsiye etmişti . 2 side zararsız demişti bakalım 4-5 güne bi ya fitil yada kulak çöpüyle yaptırmaya çalışıyoruz.ama tabiki içimiz pek rahat değil uykusun ıkınıyor ağlıyo ne yapacağımızı bilmiyoruz mamayıda vermek istemiyoruz

3.kasım 2011 de 29 haftalık erkek bebeğimiz oldu 1 ay küvezde kaldı.şu anda her yarım saatte , 1 saatte bir uyanıp ağlıyor galiba doymuyor diye düşünüyoruz.emmediği için galiba sütümüzde az çünkü her sağdığımızda 40-60 cc arası süt çıkıyor önceden 2 saatte bi uyanan bebeğemiz şimdi doğru düzgün uyumuyor bile.eoprotein kullanıyoruz günde 3 sefer fakat geceleri mama vermeyi düşünüyoruz doktorla görüştük preaptamil kullanabilirsiniz dedi kullanmamızı önerirmisiniz.AYRICA gelişimi hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz.kakasını yapamıyor 3-4 günde bir fitil kullanıyoruz bu normalmidir. bide uykuda ağlıyor ıkınıyor bunlar normalmidir lütfen biligilerinizi paylaşınız.garip sesler çıkarıyor doktor normal diyor ama biz dayanamıyoruz ıkınmalarına uykuda ağlamalarına( ağlamaları kısa kısa kesik kesik ) LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ
PAYLAŞINIZ....

Benim oğlum da 33+4'te doğdu.Ben de hep sağıp verdim.Sağmak azaltmıyo sütü.Sütüm yetiyodu ama doktor olur da gerekir diye mama yazmıştı.Sütüm azalınca biz önce conformil kullandık.Çünkü conformilin hazmı daha kolay diğerlerine göre.Sonra preaptamile geçtik.Eğer gaz sorunu varsa doktoruna danışarak conformil kullanabilirsin.Benim oğlum çok gazlıydı dedğin gibi uykusunda ıkınır garip sesler çıkarır kıvrana kıvrana uyurdu.Ikınmaktan göbek deliği dışarı fırlamıştı.Doktor koliğin başka bi çeşidi demişti.Hiç öyle ağlama krizleri falan olmazdı sadece kıvrım kıvrım uyurdu yavrum.Kullanmadığımız ilaç bitkisel yağ kalmadı hiçbirinin fayda etmediğine kanaat getirince de bir gün hepsini çöpe attım.4.ay gibi kendilliğinden geçti.Ben de dayanamazdım hiç huzurlu uyumuyomuş gibi gelirdi.Hepsi geçiyo sana tavsiyem hiç ilaç kullanma ben faydasını görmedim görenler de var ama nasılsa geçiyo sadece sabır.Sütün artması için de bolll su ve dinlenmek.Yorgunluk inanılmaz etkiliyodu benim sütümü.Dinlendiğim günlerde artardı.Gelişimi konusunda aynı aftalar olmadıı için bişey diyemiyycem ama kimseyle kıyaslama.Her çocuğun gelişimi farklı.Sağlıkla büyüsün bebişin. :nazar:

Benim oğlum da 33+4'te doğdu.Ben de hep sağıp verdim.Sağmak azaltmıyo sütü.Sütüm yetiyodu ama doktor olur da gerekir diye mama yazmıştı.Sütüm azalınca biz önce conformil kullandık.Çünkü conformilin hazmı daha kolay diğerlerine göre.Sonra preaptamile geçtik.Eğer gaz sorunu varsa doktoruna danışarak conformil kullanabilirsin.Benim oğlum çok gazlıydı dedğin gibi uykusunda ıkınır garip sesler çıkarır kıvrana kıvrana uyurdu.Ikınmaktan göbek deliği dışarı fırlamıştı.Doktor koliğin başka bi çeşidi demişti.Hiç öyle ağlama krizleri falan olmazdı sadece kıvrım kıvrım uyurdu yavrum.Kullanmadığımız ilaç bitkisel yağ kalmadı hiçbirinin fayda etmediğine kanaat getirince de bir gün hepsini çöpe attım.4.ay gibi kendilliğinden geçti.Ben de dayanamazdım hiç huzurlu uyumuyomuş gibi gelirdi.Hepsi geçiyo sana tavsiyem hiç ilaç kullanma ben faydasını görmedim görenler de var ama nasılsa geçiyo sadece sabır.Sütün artması için de bolll su ve dinlenmek.Yorgunluk inanılmaz etkiliyodu benim sütümü.Dinlendiğim günlerde artardı.Gelişimi konusunda aynı aftalar olmadıı için bişey diyemiyycem ama kimseyle kıyaslama.Her çocuğun gelişimi farklı.Sağlıkla büyüsün bebişin. :nazar:

çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için içim biraz daha rahatladı.

doktor bize fitil yada kulak çöpünü tavsiye etmişti . 2 side zararsız demişti bakalım 4-5 güne bi ya fitil yada kulak çöpüyle yaptırmaya çalışıyoruz.ama tabiki içimiz pek rahat değil uykusun ıkınıyor ağlıyo ne yapacağımızı bilmiyoruz mamayıda vermek istemiyoruz

Allah Allah hayret ettim..Bizim dr umuz tavsiye etmedi..Benim babam da çocuk dr u ve buna şiddetle karşıdır... Çünkü çocuk öyle bir alışırki bu sefer her defasında illaki kulak çöpüne ihtiyaç duyabilir demişti..Pediatri sitelerinden araştırırsanız tavsiye edilmediğini okuyacaksınız..
Ben 32+4 de doğum yaptım..Kızım 1780 gr,oğlum 1650 gr doğdular..Küvezde 2 hafta kaldılar sadece..Ciğer geliştirici .iğneler sayesinde küvezde kalış süreleri kısa oldu..1500 gr a düştüler...1800 gr civarı olduklarında eve çıkardık..Ben de asla mama vermem diyenlerdendim..Ama sütüm çok çok azdı..Sürekli sağdım ama olmadı..Bazan evdeki hesap çarşıya uymuyor..Yarı anne sütü yarı biberon maması öyle idare ettim..Çok badireler atlattık..Şu an 1,5 yaşındalar Allah a şükür....

Erken doğan bebeklerde göbek fıtığı görülüyor..İki bebeğimde de özellikle de oğlumda vardı..Oğlumun göbeğindeki ceviz büyüklüğüne ulaşmıştı..Ne zaman ki iyice hareketlendiler ..Artık göbek fıtığından eser kalmadı....O yüzden çok endişe etmeyin..Dr.takibi gerekli elbette...

Allah Allah hayret ettim..Bizim dr umuz tavsiye etmedi..Benim babam da çocuk dr u ve buna şiddetle karşıdır... Çünkü çocuk öyle bir alışırki bu sefer her defasında illaki kulak çöpüne ihtiyaç duyabilir demişti..Pediatri sitelerinden araştırırsanız tavsiye edilmediğini okuyacaksınız..
Ben 32+4 de doğum yaptım..Kızım 1780 gr,oğlum 1650 gr doğdular..Küvezde 2 hafta kaldılar sadece..Ciğer geliştirici .iğneler sayesinde küvezde kalış süreleri kısa oldu..1500 gr a düştüler...1800 gr civarı olduklarında eve çıkardık..Ben de asla mama vermem diyenlerdendim..Ama sütüm çok çok azdı..Sürekli sağdım ama olmadı..Bazan evdeki hesap çarşıya uymuyor..Yarı anne sütü yarı biberon maması öyle idare ettim..Çok badireler atlattık..Şu an 1,5 yaşındalar Allah a şükür....

gerçekten bizde anlamadık kakasını yapamadığı için doktorunada sorduk günde 3 defa süte zeytinyağı koyun gerekirse poposundan uyarın yada ftil koyun demişti bizde onları yapıyoruz bizim sütümüzün az olduğundan eminde değiliz ama uyumadığı için az olduğundan şüpheleniyoruz çünkü ilk zamanlaar 2-3 saat arası uyanıyordu şimdi yarım saatte bi uyanıyor aca bu açlıktan uyanıyor olabilirmi... ALLAH SİZE VE SEVDİKLERİNE HAYIRLI EVLAT LAR OLMAYI NASİP ETSİN

gerçekten bizde anlamadık kakasını yapamadığı için doktorunada sorduk günde 3 defa süte zeytinyağı koyun gerekirse poposundan uyarın yada ftil koyun demişti bizde onları yapıyoruz bizim sütümüzün az olduğundan eminde değiliz ama uyumadığı için az olduğundan şüpheleniyoruz çünkü ilk zamanlaar 2-3 saat arası uyanıyordu şimdi yarım saatte bi uyanıyor aca bu açlıktan uyanıyor olabilirmi... ALLAH SİZE VE SEVDİKLERİNE HAYIRLI EVLAT LAR OLMAYI NASİP ETSİN

Benim hem ikiz hem de tek başıma bakma durumum olduğundan ve stresli bir hamilelik sonucu istediğim kadar olamadı anne sütüm..Ama 5 aylığa kadar emzirdim..11 aylık olana dek de sağdım..Bir de manuel pompaları asla tavsiye etmem..Elektronik pompalar daha verimli sonuç elde ediliyor...2 saatte bir süt gelsin gelmesin her bir göğsü 15 er dakika sağmak gerekiyormuş..
Bir de vitamalt anne sütünü arttırıyor...

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..Aminn..Allah hepimizin yavrularını korusun...

3.kasım 2011 de 29 haftalık erkek bebeğimiz oldu 1 ay küvezde kaldı.şu anda her yarım saatte , 1 saatte bir uyanıp ağlıyor galiba doymuyor diye düşünüyoruz.emmediği için galiba sütümüzde az çünkü her sağdığımızda 40-60 cc arası süt çıkıyor önceden 2 saatte bi uyanan bebeğemiz şimdi doğru düzgün uyumuyor bile.eoprotein kullanıyoruz günde 3 sefer fakat geceleri mama vermeyi düşünüyoruz doktorla görüştük preaptamil kullanabilirsiniz dedi kullanmamızı önerirmisiniz.AYRICA gelişimi hakkında bilgilerinizi paylaşabilirmisiniz.kakasını yapamıyor 3-4 günde bir fitil kullanıyoruz bu normalmidir. bide uykuda ağlıyor ıkınıyor bunlar normalmidir lütfen biligilerinizi paylaşınız.garip sesler çıkarıyor doktor normal diyor ama biz dayanamıyoruz ıkınmalarına uykuda ağlamalarına( ağlamaları kısa kısa kesik kesik ) LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞINIZ....[/QUOT

bnim kızım da 28 haftalık doğdu canım. 5 ay kğvezde kaldı eve de oksijen desteğiyle cıktık. 3 ay da evde oksijen desteği aldı. Cok şükür o günleri geride bıraktık. Prematüre annesi olmak ercekten cok zor. Benim sütüm yoktu. Mamayla besledik. Mamasına Eoprotein katıyorduk. Doktor tavsiyesi, kilo almasını hızlandırıyor. Premaptamil kullanmıstık bizde. Doktorumuz cok iyiydi.

Kaka konusunda bizde sıkıntı cektik. Yapmadığı zmanlarda derecenişn ucunu zeytinyagına batırıp onunla poposunu hafifce uyarıuyorduk. (bunu da doktoruuzun önerisi doğrultıusunda yaptık. Kulak cubugu önermemişti bize, ucundaki pamuk poposunda kalabili diye. Bazende kağıt havluyu zeytinyağına batırıp onunla uyarıyorduk)) Bu şekilde yapıyordu kakasını. Birde mamasına birkaç damla zeytinyağı damlatıuyorduk.

Merhaba, bende 28 haftalık doğum yaptım. Gelişimi 26 haftalara denk geliyordu. Bebeğiniz hangi hastanede yatıyor? bende kocaeli deyim. size özel mesaj attım. Yardımcı olabileceğim birsey varsa, bana ulasabilrisiniz.

Vermiş olduğunuz bilgilerden ve ayırmış olduğunuz zamandan dolayı çok teşekkür ederim.içimiz biraz daha rahatladı

öncelikle Allah yavrunuzu sağlık sıhhatla büyütmeyi nasip etsin..şu an çok zor bi süreçtesiniz..Allah yardımcınız olsun..benim kızım 28 haftalık doğdu.şu an 3,5 yaşında:nazar: benim sütüm az olduğu için bende dr.unuzun tavsiye ettiği mamayı kullandım..kabızlık olayı çok fena benim kızım yeni yeni düzeliyor ve kabızlık sebebeiyle poposunda çatlak var..prametüre bebeklerde çoğunlukla olan bi durum.size tavsiyem kabızlığı inşallah geçici olur ama poposuna muhakkak hakiki zeytin yağı sürün kabızlıktan dolayı poposu kuru oluyor ve çatlak oluşuyor..sağlıkla büyüsün inşallah yavrunuz:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Merhaba, bende 28 haftalık doğum yaptım. Gelişimi 26 haftalara denk geliyordu. Bebeğiniz hangi hastanede yatıyor? bende kocaeli deyim. size özel mesaj attım. Yardımcı olabileceğim birsey varsa, bana ulasabilrisiniz.

merhaba ben msj yazamıyorum.konak hastanesinde yatıyor bebeğim. erdinç bey doktorumuz.bugün 25. günümüz. çok zor şeyler yaşıyorum hergün biraz daha umudum artıyor doktorumuzda iyiye gttiğini söylüyor. çok zormuş bu durumu yasamak. Allahım inşallah oğlumuzu bize bağışlar. sizin de yaşadıklarınızı okudum. çok geçmiş olsun şimdi sağlıklı olmasına çok sevindim. siz hangi hastanede bulunmuştunuz doktorunuz kimdi. çok tesekkür ederim msınız için. görüşmek üzere. inşallah iyi haberlerle..

merhaba ben msj yazamıyorum.konak hastanesinde yatıyor bebeğim. erdinç bey doktorumuz.bugün 25. günümüz. çok zor şeyler yaşıyorum hergün biraz daha umudum artıyor doktorumuzda iyiye gttiğini söylüyor. çok zormuş bu durumu yasamak. Allahım inşallah oğlumuzu bize bağışlar. sizin de yaşadıklarınızı okudum. çok geçmiş olsun şimdi sağlıklı olmasına çok sevindim. siz hangi hastanede bulunmuştunuz doktorunuz kimdi. çok tesekkür ederim msınız için. görüşmek üzere. inşallah iyi haberlerle..

Umudunu asla yitirme. Benim kızım tıp fakültewsinde dünyaya geldi. 25 haftalıkken dopler akım kaybıyla hastaneye yatırıldım. Preeklemsi baslangıcı da olunca, ancak 28. haftaya kadar dayandırıldı. 28+1 de Tıp Fakültesinde doğum yaptım ve orda küveze alındı. Hocalarımız sağolsun cok ilgilendiler.

Size özel mesajla mail adresimi veriyorum. İstersenz bana mail atabilirsiniz.
Acil şifalar diliyorum..

Back