Premature Bebekler Prematüre bebek annesiyim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

figen2115

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
6
0
286
53
İstanbul
Merhaba,
Benim 15.08.2008 tarihinde 670 gr. ağırlığında 25 haftalık doğan bir kızım var. 66 gün küvözde yoğun bakımda kaldı. 66 günün sonunda çok şükür sapasağlam hastaneden çıktı kızım. Ancak, prematüre bebeklerde ROP denilen göz rahatsızlığının sonucunda dr. ihmali yüzünden (normalde ROP muayeneleri en fazla bir hafta aralıkla devamlı kontrol edilmesi gerekirken dr.lar bize 20 gün sonraya randevu verdiler. Konunun hassaslığı hakkında da bize herhangi bir bilgi vermediler) kızımın bir gözünü kaybettik, bir gözü de şu anda ileri derecede miyop, bebeğimiz büyüdükçe gözüde ilerleme kaydedecekmiş. ROP konusunda deneyimi olanlar varmı?? Yeni gelişmelerle ilgili bilgi almak istiyorum.

benim kızımda hastaneden çıktıktan sonra her hafta rop testine gitti arka göz damarları gelişmemişti sonra tamam gelmenize gerek yok oluşum tamam dendi 1 yaşında tekrar gelicek denmesine karşın 6. ayına girdiğinde konusunda uzman bir göz dr na götürdüm kızımı gözle ilgili bir sıkıntımız yok ama 1 yaşında tekrar kontrole götürücezm kısmetse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…