Premature Bebekler Prematüre bebeğimizin göbeği çıkık napabiliriz

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

duygular

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
1.523
726
Merhaba kızlar,

Ablam 29+4 günlük doğum yaptı , bebeğimiz 3 ay 10 günlük, 50 gün yoğun bakım ünitesinde küvezde kaldı.

Yalnız küvezde çok ağladığını biliyoruz, dikkatimizi çeken bebeğin göbeği dışarı çıkık, parmakla sokunca içeri giriyor ama ağlayınca yine çıkıyor, bu normal midir, tedavisi var mı, doktoru geçer demiş ama ablam stres yapıyor..

Bir de bebek kendi başına kaka yapamıyor, illaki mamasına zeytinyağı damlatıyoruz veya doktorun verdiği şurup tarzı bi ilaç içiriyoruz, çok problemli oluyor devamlı ağlıyor, kasıyor , sancı çekiyor..

Bu durumda normal midir yoksa sizin başka yöntemleriniz var mı????

Tşk ederim şimdiden...

Bende prematüre annesiyim benim oglumunda göbegi çıkıktı.
Küvezdeyken göbek bagını doktorlar çıkardığı için öyle olurmuş.
Telaş edecek bişey yok bir süre sonra kendiliğinden içeri giriyo 4 buçuk aylıkken düzeldi bizim ki

Bende prematüre annesiyim benim oglumunda göbegi çıkıktı.
Küvezdeyken göbek bagını doktorlar çıkardığı için öyle olurmuş.
Telaş edecek bişey yok bir süre sonra kendiliğinden içeri giriyo 4 buçuk aylıkken düzeldi bizim ki

anladım, çok tşk.ederim..zamanla düzelir o zaman...inş.

Benim kızımın da yoğun bakımda müdahale ile göbeği düşürüldü ve hastaneden çıkınca çok çıkıktı sonra dr kontrollerinde 2 defa yakma işlemi yaptılar hala dışarda ama daha iyi

prematüre bebeklerde damar yolu olarak ilk zamanlar göbek kullanılıyor bu yüzden göbeği yoğun bakımda düşmüş oluyo. sadece prematürelerde değil normal bebeklerde de göbekte çıkıklık olabilir bu göbeğin düşmesiyle ilgili bi durum.
göbek yakma işlemi ise çok basit doktor tarafından yapılan ve bebeğin kesinlikle acı duymadığı basit bi işlem

benim bebeğim 30 haftalık doğdu, eve geldikten kısa bir süre sonra göbek fıtığı oldu. Sorduğunuz çıkıklığın adı göbek fıtığıdır. Doktorumuz hiçbir şey yapmayın 1 seneye kadar geçer geçmezse de çok basit bir operasyon gerekir dedi. Hiç gerek kalmadı 4 aylık falandı sanıyorum kendiliğinden geçti. Anne sütü alabilse kabızlığı o kadar çok olmaz aslında. Mama vermediğim için ne yapılır bilemiyorum.

tabiki sorabilirsiniz

Öncelikle uzun yazdığım için kusura bakmayın lütfen. Gelecekte benzer hatalar yapmamak, doğru hastane ve doktor seçmek için bilgilenmeye çalışıyorum. Canım, benim oğlum melek oldu. Geçen sene Nisan başında (23+3)'de suyum geldiği için hastaneye yattım. Riskleri alarak oğlumu 20 gün karnımda tutarak 26+2'ye ulaştım. Yoğun kanama başladığı için doğumu gerçekleştirmeye karar verdik. Bebeğimiz 1150 gr. olarak canlı doğdu. Ciğerlerinden birisi tam diğeri ise yarım çalışıyordu. Üçüncü gün 3. derece beyin kanaması geçirdi. Doktorlar kanamayı ilaçla dağıttı. Küvez içinde çok hareketliydi. 6 günlükken ciğerleri artık tam çalışmaya başladığı için solunum cihazından çektiler. Aynı gün apne oluşunca solunum cihazını geri takmışlar. Bu arada anne sütü de vermeye başlamıştık. Ne olduysa ondan sonra oldu. 7 günlükken yavrunun kalp atışları 170'lerden 95'lere düştü, oksijen saturasyonu ise 95'den 75'lere inmişti. Hareketli yavru bir anda halsiz hale gelmişti. Bir gariplik var dediğimde herhalde beni endişelendirmemek için hayır normal, bebek kolunu oynattığı için değerler değişiyor dediler. Sizin uzmanlık alanınız olduğu için danışmak istediğim konu;

1) Bu kadar erken doğan bebeklerde solunum cihazı ayrılma denemesinin 6 günlükken yapılması riskli değil midir?
2) Yavrumun bulunduğu ortam ışıklıydı ve tek başınaydı. Bunlar beyin kanamasını tetiklemiş olabilir mi?
3) 8. gün kalbi durdu. İki kez canlandırdılar. Üçüncüyü yapmadılar. Bebeklerde kalp durunca tekrar tekrar uğraşsalar bebek hayata döner mi yoksa belli bir noktada bırakırlar mı?
4) Vefat nedeni elektrolit bozukluğuna bağlı böbrek yetmezliği deniyor. Elektroliti dengeleyen verdikleri solüsyonlarla klinikçiler değil midir? Haftasonuna gelmiş olması biraz ihmale neden olmuş olabilir mi?
5) 26 haftalık bebeklerde Türkiye'deki yaşama istatistiği nedir? (Okuduğum kadarıyla bebeğimin yarısı ağırlıkta 25-26. haftada doğan ve yaşayan çok bebek var, özellikle daha küçük şehirlerde.)
6) Bebekler yaşasa da 3-4. derece beyin kanamasında sonrasında yüzde kaçı sekelli kalıyor?
7) Bebeği solunum cihazından ayırıp, bir gün sonra tekrar takmaları vücut dengelerini bozar mı?

Şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Öncelikle uzun yazdığım için kusura bakmayın lütfen. Gelecekte benzer hatalar yapmamak, doğru hastane ve doktor seçmek için bilgilenmeye çalışıyorum. Canım, benim oğlum melek oldu. Geçen sene Nisan başında (23+3)'de suyum geldiği için hastaneye yattım. Riskleri alarak oğlumu 20 gün karnımda tutarak 26+2'ye ulaştım. Yoğun kanama başladığı için doğumu gerçekleştirmeye karar verdik. Bebeğimiz 1150 gr. olarak canlı doğdu. Ciğerlerinden birisi tam diğeri ise yarım çalışıyordu. Üçüncü gün 3. derece beyin kanaması geçirdi. Doktorlar kanamayı ilaçla dağıttı. Küvez içinde çok hareketliydi. 6 günlükken ciğerleri artık tam çalışmaya başladığı için solunum cihazından çektiler. Aynı gün apne oluşunca solunum cihazını geri takmışlar. Bu arada anne sütü de vermeye başlamıştık. Ne olduysa ondan sonra oldu. 7 günlükken yavrunun kalp atışları 170'lerden 95'lere düştü, oksijen saturasyonu ise 95'den 75'lere inmişti. Hareketli yavru bir anda halsiz hale gelmişti. Bir gariplik var dediğimde herhalde beni endişelendirmemek için hayır normal, bebek kolunu oynattığı için değerler değişiyor dediler. Sizin uzmanlık alanınız olduğu için danışmak istediğim konu;

1) Bu kadar erken doğan bebeklerde solunum cihazı ayrılma denemesinin 6 günlükken yapılması riskli değil midir?
2) Yavrumun bulunduğu ortam ışıklıydı ve tek başınaydı. Bunlar beyin kanamasını tetiklemiş olabilir mi?
3) 8. gün kalbi durdu. İki kez canlandırdılar. Üçüncüyü yapmadılar. Bebeklerde kalp durunca tekrar tekrar uğraşsalar bebek hayata döner mi yoksa belli bir noktada bırakırlar mı?
4) Vefat nedeni elektrolit bozukluğuna bağlı böbrek yetmezliği deniyor. Elektroliti dengeleyen verdikleri solüsyonlarla klinikçiler değil midir? Haftasonuna gelmiş olması biraz ihmale neden olmuş olabilir mi?
5) 26 haftalık bebeklerde Türkiye'deki yaşama istatistiği nedir? (Okuduğum kadarıyla bebeğimin yarısı ağırlıkta 25-26. haftada doğan ve yaşayan çok bebek var, özellikle daha küçük şehirlerde.)
6) Bebekler yaşasa da 3-4. derece beyin kanamasında sonrasında yüzde kaçı sekelli kalıyor?
7) Bebeği solunum cihazından ayırıp, bir gün sonra tekrar takmaları vücut dengelerini bozar mı?

Şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
öncelikle bebeğiniz için çok üzüldüm allah sabır versin
prematüre doğan bebeklerde her an herş şey olabilir herşey çok güzel giderken bir anda bütün değerler alt üst olabilir. asla miadından doğan bebekler gibi olmazlar. en büyük problemleri akciğer yetmezliğidir. bu yüzden akciğerler düzelene kadar bi süre solunum cihazında kalırlar. ne zaman kendi başlarına nefes almayı tam olarak başarabildikleri zaman o zaman solunum cihazından ayırmak gerekir. çünkü gereksiz yere makinada durması da zararlıdır. sizin bebeğiniz kendisi nefes almayı başarabilmiş ve onu solunum cihazından ayırmışlar ama ayırdıklarında da satrasyonları düşmüş ve gerekli kan testleri sonucunda tekrar solunum cihazına bağlamışlardır. bebeklerde gördüğümüz beyin kanamasını ise en çok prematüre bebeklerde karşılaşılır. çok büyük bi kanama geçirip hiç sekel de kalmayabilir çok küçük bi kanamada büyük sekel de kalabilir. bunu oranlamak yanlış olur
yani kısacası prematüre doğan bir bebekte her an ne olacağı belli olmaz o kadar çok şeyle karşışabiliriz ki anlatacak çok şey var. ve ya hiçbirşey de olmayabilir
umarım yardımcı olabilmişimdir

Merhaba kızlar,

Ablam 29+4 günlük doğum yaptı , bebeğimiz 3 ay 10 günlük, 50 gün yoğun bakım ünitesinde küvezde kaldı.

Yalnız küvezde çok ağladığını biliyoruz, dikkatimizi çeken bebeğin göbeği dışarı çıkık, parmakla sokunca içeri giriyor ama ağlayınca yine çıkıyor, bu normal midir, tedavisi var mı, doktoru geçer demiş ama ablam stres yapıyor..

Bir de bebek kendi başına kaka yapamıyor, illaki mamasına zeytinyağı damlatıyoruz veya doktorun verdiği şurup tarzı bi ilaç içiriyoruz, çok problemli oluyor devamlı ağlıyor, kasıyor , sancı çekiyor..

Bu durumda normal midir yoksa sizin başka yöntemleriniz var mı????

Tşk ederim şimdiden...
Muhtemelen göbek fıtığı. Benim kızım da premature suan 3 aylık bir ağlama esnasında gobegin in fıstık gibi sistigini farkettim bu bebekler çok ağladığını için oluyormus doktor 2 yaşına kadar geçer dedi ma şimdiden geçti gibi biraz kaldı hiç sikmasin canını. 2. Soruya gelince bebek sadece anne sütü ile besleniiorsa Sayet kaka yapmaması problem değil 1 hafta bole yapmasa panikleme çünki anne sütü kabızlık yapmaz demişti Dr ama takviye aliuorsa bilemiyorum

benim kızımda da vardı ve geçti kilosu normal bir düzeye ulaşınca 5-6kg geçmişti hatırladığm kadarıyla..

X