- Konu Sahibi karakxixzz
-
arkadaşlar benim derdim belki çok küçüktür ama bana o kadar külfet veriyor kiprematüre doğurdum miniğimi 1270 gr dı sadece doğum ödemini attıktan sonra geriye kalan kilosu tabiki ememiyor yada ben emdiğine ikna olmuyorum biberonla besliyoruz bugünlerde sürekli ağzından taşırıyor zaten içtiği 50 cc süt onuda dışarı akıtıyor lütfen bir akıl verin napmalıyım
:))))) canım ben şimdi gördüm mesela başlığını. Benim eltimin kızı 2500 doğdu. Biraz büyük seninkinden ama oda doğduğunda kaşıkla beslendi bikaç gün meme alamıyordu çünkü. Şimdi 1 yaşını geçti ama daha ayakta tekbaşına duramıyor. Gelişimleri normal doğanlara göre daha geç oluyor çünkü. Önemli olan sağlıklı olması varsın geç gülsün , yürüsün yada konuşsun. Sağlığı nasıl bebeğinin ????mehtap3 bana mı sordun hemen atladım birisi beni ciddiye almış cevap yazmış diye sevincimden.
32 haftalıkken 1200'müydü kilosu ??????? çok düşükmüş canım. Beslenmen nasıldı ?? Neden kilo alamamış bebeğin?bebeğim 31 hafta 5 günlükken doğmuştu
mehtap3 bana mı sordun hemen atladım birisi beni ciddiye almış cevap yazmış diye sevincimden.
prematüre anneleri bebeklerinize balık yağı kullanıyo musunuz...
benim kızım 10 ylık hala oturamıyo, dönemiyo, elleini bize veya bi nesneye uzatamıyo... dr bize balık yağı verdi.. bi de fiziğe götürmek gerekiyomuş oradan da hareketler verecekler... haftaya randevu alabildik götüreceğiz bakalım siz yapıyomusunuz böyle hareketler..
canım 31 haftalık doğmuştu düzeltilmiş 8 aylık oluyo.... 1840 gr doğdu...
Mehtap bebeklerimiz yakın zamanlarda doğmuş,benimki de emeklemiyor daha,kollarının üstünde kalkabiliyor.Yerde sürekli yuvarlanıp duruyor,bazen karnının üzerinde de duruyor ama çok az.Kas gevşekliğini nasıl fark ettiniz.Doktorumuz fiziğe gerek görmedi,daha emeklemeye bilir dedi.Sizi doktorunuz mu yönlendirdi?Prematüre annesi olunca insan herşeyi didikliyor.
Düzeltilmiş 8 aylıksa dönme ve oturmada biraz gecikmiş canım. Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu düzeltilmiş 9 aylık ama kollarının üstünde kalkamıyor ve emekleyemiyor. Kas gevşekliği var. Biz de fizik tedaviye gidiyoruz. Özellikle Bobath uzmanı bir fizyoterapiste giderseniz göreceksin ki bebeğinin çok yakında dönme ve oturmayı yapabilir duruma gelecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?