• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Prematüre bebeğimin gelişimi nasıl olacak :???

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

karakxixzz

💃🏻💃🏻❤️🎈💗
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
3.226
6
356
45
İstanbul
Arkadaşlar benim 29 haftalık dunyaya gelen bir kızım var suan 3 ay 11 gun oldu doğalı düzeltilmiş yaşıda 1 aylık sanırım
Merak ettiğğim acaba bebeğim ne zaman bize gülmeye başlayacak eliyle bişeyler tutmaya çalışacak ne bileyim işte karsısındakine tepki vermeye ne zaman başlayacak
doğduğu aya göremi yoksa düzeltilmiş yaşa göremi gelişim sağlanıyo bu konuda hiçbir fikrim yok bebeğim şuanda biz onunla konuştuğumuzda gözlerini bize dikip dinliyo meraklı gözlerle etrafı seyrediyo tecrübeli prematüre anneleri bana anlatırmısınız lütfen.

arkadaşlar benim derdim belki çok küçüktür ama bana o kadar külfet veriyor ki:( prematüre doğurdum miniğimi 1270 gr dı sadece doğum ödemini attıktan sonra geriye kalan kilosu tabiki ememiyor yada ben emdiğine ikna olmuyorum biberonla besliyoruz bugünlerde sürekli ağzından taşırıyor zaten içtiği 50 cc süt onuda dışarı akıtıyor lütfen bir akıl verin napmalıyım

arkadaşlar benim derdim belki çok küçüktür ama bana o kadar külfet veriyor ki:( prematüre doğurdum miniğimi 1270 gr dı sadece doğum ödemini attıktan sonra geriye kalan kilosu tabiki ememiyor yada ben emdiğine ikna olmuyorum biberonla besliyoruz bugünlerde sürekli ağzından taşırıyor zaten içtiği 50 cc süt onuda dışarı akıtıyor lütfen bir akıl verin napmalıyım

Canım şu an bebeğin kaç aylık ve kaç haftalık doğmuştu?

canım bebeğim doğalı 63 gün oldu düzeltilmiş yaşına göre 5 günlük 1390 gr doğmuştu şimdi galiba 2600 filan yarın götürücez doktora

Biberonun başlıkları numaralı biliyorsun..
doğru biberon başlığı kullandığına emnimisin ??
geniş delikliyse ağzından taşar canım..
sen biberonla versende memeni vermeyi asla ihmal etme canım..

mehtap3 bana mı sordun hemen atladım birisi beni ciddiye almış cevap yazmış diye sevincimden.
:))))) canım ben şimdi gördüm mesela başlığını. Benim eltimin kızı 2500 doğdu. Biraz büyük seninkinden ama oda doğduğunda kaşıkla beslendi bikaç gün meme alamıyordu çünkü. Şimdi 1 yaşını geçti ama daha ayakta tekbaşına duramıyor. Gelişimleri normal doğanlara göre daha geç oluyor çünkü. Önemli olan sağlıklı olması varsın geç gülsün , yürüsün yada konuşsun. Sağlığı nasıl bebeğinin ????

ağzından taşıyodur çünkü biberonun başlığı yani delik büyüktür numarası ona göre olsa taşmaz çok geldiyi için hepsini yutamıyo oda taşırıyodur büyük ihtimalle

mehtap3 bana mı sordun hemen atladım birisi beni ciddiye almış cevap yazmış diye sevincimden.

Evet canım sana sordum. Birkaç topicte aynı soruyu sormuşsun seni çok üzdüğü belli bu durumun. Ama bebeğin henüz çok küçük kilosu da az. Biraz büyüyüp geliştikçe emmesi de düzelir. Ama biberonun taşması olmaması gereken birşey. Çünkü o dönemde bebekler çok güçlü olmadıkları için ağızlarından taşıracak kadar ememezler. Tam tersine mesela benim bebeğimin eve ilk geldiğinde 35-40 cc mamayı bitirmesi 1 saati buluyordu. Arada emerken yorulup uykuya dalıyordu. Diğer arkadaşların da söylediği gibi en küçük numaralı biberon başlığını kullandığından emin olmalısın. Deliği büyükse ondan taşıyordur.

prematüre anneleri bebeklerinize balık yağı kullanıyo musunuz...
benim kızım 10 ylık hala oturamıyo, dönemiyo, elleini bize veya bi nesneye uzatamıyo... dr bize balık yağı verdi.. bi de fiziğe götürmek gerekiyomuş oradan da hareketler verecekler... haftaya randevu alabildik götüreceğiz bakalım siz yapıyomusunuz böyle hareketler..

prematüre anneleri bebeklerinize balık yağı kullanıyo musunuz...
benim kızım 10 ylık hala oturamıyo, dönemiyo, elleini bize veya bi nesneye uzatamıyo... dr bize balık yağı verdi.. bi de fiziğe götürmek gerekiyomuş oradan da hareketler verecekler... haftaya randevu alabildik götüreceğiz bakalım siz yapıyomusunuz böyle hareketler..

Canım bebeğin kaç haftalık doğmuştu? Yani düzeltilmiş kaç aylık şu an?

canım 31 haftalık doğmuştu düzeltilmiş 8 aylık oluyo.... 1840 gr doğdu...

canım 31 haftalık doğmuştu düzeltilmiş 8 aylık oluyo.... 1840 gr doğdu...

Düzeltilmiş 8 aylıksa dönme ve oturmada biraz gecikmiş canım. Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu düzeltilmiş 9 aylık ama kollarının üstünde kalkamıyor ve emekleyemiyor. Kas gevşekliği var. Biz de fizik tedaviye gidiyoruz. Özellikle Bobath uzmanı bir fizyoterapiste giderseniz göreceksin ki bebeğinin çok yakında dönme ve oturmayı yapabilir duruma gelecek.

Mehtap bebeklerimiz yakın zamanlarda doğmuş,benimki de emeklemiyor daha,kollarının üstünde kalkabiliyor.Yerde sürekli yuvarlanıp duruyor,bazen karnının üzerinde de duruyor ama çok az.Kas gevşekliğini nasıl fark ettiniz.Doktorumuz fiziğe gerek görmedi,daha emeklemeye bilir dedi.Sizi doktorunuz mu yönlendirdi?Prematüre annesi olunca insan herşeyi didikliyor.

Mehtap bebeklerimiz yakın zamanlarda doğmuş,benimki de emeklemiyor daha,kollarının üstünde kalkabiliyor.Yerde sürekli yuvarlanıp duruyor,bazen karnının üzerinde de duruyor ama çok az.Kas gevşekliğini nasıl fark ettiniz.Doktorumuz fiziğe gerek görmedi,daha emeklemeye bilir dedi.Sizi doktorunuz mu yönlendirdi?Prematüre annesi olunca insan herşeyi didikliyor.

Evet canım benim bebeğim oturduğunda 10 dk sonra sağa sola devriliyordu. Nöroloğa götürdük kas gevşekliği var dedi fizik tedavi önerdi. Başladıktan 3 gün sonra oturması farketti. Eğer senin bebeğin ellerinin üzerinde kalkıyorsa gevşeklik yoktur. Benim bebeğim hünüz ellerinin üzerinde gövdesini kaldıramıyor.

Düzeltilmiş 8 aylıksa dönme ve oturmada biraz gecikmiş canım. Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu düzeltilmiş 9 aylık ama kollarının üstünde kalkamıyor ve emekleyemiyor. Kas gevşekliği var. Biz de fizik tedaviye gidiyoruz. Özellikle Bobath uzmanı bir fizyoterapiste giderseniz göreceksin ki bebeğinin çok yakında dönme ve oturmayı yapabilir duruma gelecek.

tamam canım çok teşekkür ederim...

Back