Premature Bebekler prematüre bebeğim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

preanne

Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2013
5
0
16
Adıyaman
mrb ben formra yeni katılıyorum. 71 gün önce ikiz bbeklerim dünyaya geldi. 31 hftalık doğdular. birisi 1960g diğeri 1100 g doğdu. büyük bebeğim 17 gün sonra küvezden çıktı ama küçk yavrum hala küvezde ve dün gece akciğer enfeksiyonu geçirmiş solunum sıkıntısı var. inşallah atlatır dua edin ltfen aynı sorunu yaşayanalr varsa yazsın lütfen. umua ve duaya çok ihtiyacım var:(

Merhaba preanne,Allah bebişlerinizi size bağışlasın,benim bebeğim de 29 haftalık 1140gr doğdu,1 ay kadar solunum cihazına bağlı kaldı ve aynı sizin bebişiniz gibi akciğer enfeksiyonu vardı,çok şükür hepsini atlattık ve 68 gün sonra taburcu oldu,kavuştuk.
Siz de içinizi rahat tutun,Allahın izniyle o da iyleşip size kavuşucak.71 gün oldu demişsiniz,bu süre zarfında bebeğiniz kilo almıştır,çok daha güçlüdür,antibiyotiklerle akciğer enfeksiyonunu çabuk atlatıcaktır.Sütünüzü sağıp ona götürüyorsunuzdur muhakkak.Sizi çok çok iyi anlıyorum,çünkü aynı yollardan geçtik,o dönem doktorlar da "ne zaman iyileşir,solunum makinasından kurtulur" dediğimde kesin zaman vermekten kaçıyorlardı,cevapsız kalmak çok zor...Allah size güç versin,moralinizi bozmayın,inşallah en kısa zamanda bebişiniz sağlığına kavuşucak.Sevgiler

Merhaba preanne,Allah bebişlerinizi size bağışlasın,benim bebeğim de 29 haftalık 1140gr doğdu,1 ay kadar solunum cihazına bağlı kaldı ve aynı sizin bebişiniz gibi akciğer enfeksiyonu vardı,çok şükür hepsini atlattık ve 68 gün sonra taburcu oldu,kavuştuk.
Siz de içinizi rahat tutun,Allahın izniyle o da iyleşip size kavuşucak.71 gün oldu demişsiniz,bu süre zarfında bebeğiniz kilo almıştır,çok daha güçlüdür,antibiyotiklerle akciğer enfeksiyonunu çabuk atlatıcaktır.Sütünüzü sağıp ona götürüyorsunuzdur muhakkak.Sizi çok çok iyi anlıyorum,çünkü aynı yollardan geçtik,o dönem doktorlar da "ne zaman iyileşir,solunum makinasından kurtulur" dediğimde kesin zaman vermekten kaçıyorlardı,cevapsız kalmak çok zor...Allah size güç versin,moralinizi bozmayın,inşallah en kısa zamanda bebişiniz sağlığına kavuşucak.Sevgiler

mrb pisicik1, iyi dilekleriniz için teşekkürler . bizimkisi biraz meşakkatli. ben adıyamandayım bebeklerim antepte dünyaya geldi ve küçüğüm hala orda. dolayısyla sütümü veremiyorum ama eşimin ablası süt gönderiyor anne sütü alıyor bebeğim. kilosu 1600 ü geçti inş enfeksiyonu atlatırda kavvuşurum bebeğime. bir de göz sorunumuz var hala damarları oluşmadı:( sizin bebeğiniz şimdi ne kadarlık, sorunu var mı. lütfen dua edin sizi tanımıyorum ama aynı kaderi paylaşıyoruz. bebeğimin adı harunmete, ismen dua ederseniz çok sevinirim.

Bende bebeğimi hastanede bırakıp eve döndüğümü varsayıyorum da içim sızlıyo gerçekten hiç kolay değildir. Allah hem sabrını versin hem de evladını en kısa zamanda sana bağışlasın canım.

rabbim böyle bir deneyimi kimseye yaşatmasın. inşallah bebeğinin sağlıkla sıhatle vaktinde kucağına alırsın .

mrb pisicik1, iyi dilekleriniz için teşekkürler . bizimkisi biraz meşakkatli. ben adıyamandayım bebeklerim antepte dünyaya geldi ve küçüğüm hala orda. dolayısyla sütümü veremiyorum ama eşimin ablası süt gönderiyor anne sütü alıyor bebeğim. kilosu 1600 ü geçti inş enfeksiyonu atlatırda kavvuşurum bebeğime. bir de göz sorunumuz var hala damarları oluşmadı:( sizin bebeğiniz şimdi ne kadarlık, sorunu var mı. lütfen dua edin sizi tanımıyorum ama aynı kaderi paylaşıyoruz. bebeğimin adı harunmete, ismen dua ederseniz çok sevinirim.

Maşallah 1600ü geçtiyse bundan sonra çok daha hızlı kilo alıcaktır,ben bebeğime anne sütünü sağıp veriyordum ve son zamanlarda daha hızlı kilo alsın diye anne sütüne karıştırılan iki ayrı mama aldırdılar ve kullandılar,Fantomalt ve Euopratin diye aptamilin iki mama katkısı,biri karbonhidrat biri proteğin içerikli(anne sütüne katılıyor)...isterseniz doktorunuza önerebilirsiniz.Göz gelişimimiz çok şükür iyi gitti bebeğimin...ancak daha taburcu olmadan önce göz dr ile konuştuğumuzda şu bilgileri vermişti,normal doğan bebklerin göz gelişimi 40. haftada tamamlanırmış,prematüre bebekler çok erken doğdukları için göz arkası damarlarda mutlaka sorunlar olur demişti...benim bebeğim 15 kasım doğumlu,şuanda 4 aylık olmasına 1 hafta kaldı,düzeltilmiş 1 ay 1 haftalık.Gözde sorun yaratan ayrıca solunum makinasına bağlı olduğu ve direkt oksijen verildiği için de zarar görebiliyormuş,bunları sadece bilin diye söylüyorum,kafanıza takmayın,sizin oğluşunuzun göz damarları gelişmedi değil sadece tamamlanmadı,o da zamanla tamamlanıcaktır merak etmeyin.Bebeğim küvezdeyken dönem dönem kan takviyesi de yaptılar,çünkü yine pre bebekler kan üretemiyormuş belli bir zamana kadar.Taburcu olduktan sonra ise kullandığımız kan damlası Ferrum,vitamin ise multitabs verdiler,siz de taburcu olurken bunları dr nuza sorarsınız.Uzakta olduğu için sık gidemiyorsunuzdur ama gittiğinizde hemşirelere ısrar edin ve bebişinizi görmenize izin versinler,yanına gittiğinizde onu sevin,konuşun.Bunları yazarken tekrar o günlere döndüm,yürekten diliyorum inşallah siz de sağ sağlam yavrunuza kavuşursunuz.Tabi ki size dua ederim ama Allah bir annenin dualarını mutlaka kabul eder,sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yardımcı olurum,taburcu olduğunuzda paylaşırsanız çok sevinicem.Dualarımız Harunmete ile...Allah bebeğinizi sağ salim size kavuştursun. Biliyorum çok uzattım ama pre bebek kontolleri(bize yapılanlar) göz muayenesi(taburcu old. sonra da düzenli yapılıyor),kafa ultrasonu(iç kanama olup olmadığını anlamak için),kalça röntgeni(uzun süre küvezde kaldıkları için kalçada sorun olabiliyor),kalp muayenesi(taburcu old. sonra yaptırdık)...aşıların bir kısmı küvezdeyken 2 kilonun üstüne çıkılınca yapıldı...Sevgiler

dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim pisicik1. bahsettiğiniz kontroller evdeki bebeğim için yapıldı. çok şükür ii çıktı darısı küçük bebeğime inş. bi şey daha soracağım anne sütünüz nasıldı, bebeğim emmemiyor sizin bebiş emiyor mu.

gecmiş olsun arkadasım benım kızımda 26 haftalık dunyaya geldi onda da vardı akcığer enfeksıyonu antıbıyoktık ve masajla cıkarttırmıslar balgamı inş.bebeğinizde bu durumu atlatır sağlıkla alırsınız kucağınıza..

mrb hilalciğim. rabbim yavrunu sana bağışlasın inş. bebeğin şimdi nasıl ne zamn dünyaya geldi. AYRICA BURADAN TÜM PREMATÜRE ANNELERİNE YARDIMCI OLACAĞINA İNANDIĞIM BİRİSİNin İSMİNİ VERMEK İSTİYORUM. bir televizyon programında izledim inci candemir. bebeğini 670 gramla amerikada dünyaya getirmiş. 24 haftalık doğmuş. kendisi şimdi türkiyenin ilk ve tek prematüre ebebeyn danışmanı. pbed.com internet adresinden ulaşabilirsiniz. hatta kitabı var" 670 gramla hayata tutunmak" mükemmel bir kitap ben okuyorum. ben konuştum ve o günden sonra moralim çoook ii. çok sevecen ve yardımsever bir insan aramanızı tavsiye ediyorum çok rahtlatıyor.

dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim pisicik1. bahsettiğiniz kontroller evdeki bebeğim için yapıldı. çok şükür ii çıktı darısı küçük bebeğime inş. bi şey daha soracağım anne sütünüz nasıldı, bebeğim emmemiyor sizin bebiş emiyor mu.

benim bebeğim de emmiyordu,yoğun bakımda biberona alıştı,ben de daha yeni yeni slikon uçla emzirmeyi keşfettim,ara sıra öyle emziriyorum,siz de deneyebilirsiniz.Emmediği için sütüm çok azaldı artık...belki bu şekilde biraz artar diye umut ediyorum.

Back