Prematüre bebeğim

selocan20

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2013
402
221
303
Merhaba arkadaşlar. 11 Mayıs gecesi şiddetli gebelik zehirlenmesi ile 28+1 günlük bebeğimi dünyaya getirdim. Benden beslenemiyormuş sadece kilosu 26 hafta uyumlu baş çeperi ve boyu 28 hafta uyumlu. 745 gram doğdu ödemi gidince 630 grama düştü. Bugün itibariyle 29 günlük küvezde. Şuan 900 gram. Kilo alımı iyi dedi doktor.Çok büyük bir komplikasyon yaşamadı çok şükür sadece geçen perşembe beslenmesini kestiler serum veriyorlar.kanlı dışkılaması ve bağırsaklarında gaz varmış karnı şiş biraz ama kanlı dışkılama 1 kez oldu.Röntgenlere göre beslenmeye yeniden başlayacaklar. Bu sebepten entübe ettiler ki doğduğundan beri hiç entübe olmamıştı. Benim gibi süreç yaşayan var mı ? Tecrübelerinize ve dualarınıza talibim. Nelerle karşılaştınız gerçi her bebek kendine özel ama prematüre anneleri bana destek olur ve beni bilgilendirirse çok sevinirim

Rabbim şifa versin sizw bağışlasın bebeğinizi inşallah evladınızı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim

Ben yaşadım, yıllar önce 640 g doğum 590 a düşmüştü. Doğunca kalbi çalışmıyormuş, calistirmislar öncelikle prematüre bebek çok zor, hastane kontrolleri vb uzun süreçler alıyor. benim kızım şu an 10 yaşında kalıcı bir problemi yok şükür. Minyon küçücük bir abla

Maşallah Allah bağışlasın.Rabbim benim bebeğime de sağlıklı bir ömür nasip eder inşallah minyondan kastınız ne acaba yaşıtlarını yakalar bir müddet sonra deniyor ama tabi benim henüz tecrübem yok nu konuda.o günleri hatırlatıp üzmek istemem tabi ama başka bir komplikasyon yaşadınız mı ne kadar küvezde kaldı acaba ?

Merhabalar benim kızım 4 yıl önce 33 haftada bu şekilde geldi dünyaya hiç entübe edilmedi, oksijen sadece ilk gece aldı başka sorunu asla olmadı. Kaka da kan bizde de görüldü o zman herşeye bakıldı hiç sorun yoktu 2 kilo olunca verdiler. Ana hep huysuz ve gazlı bir bebekti zor kilo alıyordu ilk annelik cahildim bilemedim kızım 9. Ayda hiç kilo alamayınca üniversite hastanesine gittim ve kızımın çoklu gıda alerjisi olduğunu öğrendik.

Muhtemeldi ki o kaka alerjiden gelmişti, kızıma sıkı diyet uyguladılar ve hamdolsun şimdi çok iyi ve dünya tatlısı bir abla

İnşallah hemencecik atlatın bu süreci.

Yok uzulmuyorum, umut olmak güzel 81 gün kuvezde kaldı, ara ara mamayı kesmislerdi bağırsaklardan dolayı. Yaşanabilecek her sıkıntıyı yaşadı, beyin kanaması, göz, kulak, akciğer, hepsini kendisi atlattık kuzucuk. Yaşıtlarından minyon, büyüme hormonu verilecekti, son dönemde boyu daha iyi uzadığı için ertelendi şimdilik.

Ne kadar güzel darısı başımıza inşallah rabbim yavrunuzu size sağlıkla bağışlamış sıra bizdedir inşallah paylaştığınız İçin çok teşekkürler umut oldu bana

Demek ki onu da kendisi atlatacak güzel yavrunuz maşallah ona

Sizin haftanız çok iyiymiş bize göre ne şanslısınız

Merhaba benim bebegim de minyon boyu 47 cm. Bel ve bacak çevresi 2 hafta geride doğdu. Sizin bebisin boyu ne kadardı hormon verelim denildiği zaman? Bize hiç demediler merak ettim eksik bir şey mi oldu diye

Merhaba benim bebegim de minyon boyu 47 cm. Bel ve bacak çevresi 2 hafta geride doğdu. Sizin bebisin boyu ne kadardı hormon verelim denildiği zaman? Bize hiç demediler merak ettim eksik bir şey mi oldu diye
29 cm doğdu
Büyüme hormonu bebekken verilmiyor buyuyunce gerekiyorsa veriliyor 10 yaşında benim kızım

Mrhb 26 Şubat'ta 14 yıllık hasretimi 23 haftalık 450 Gr ile dünyaya getirdim ikizdi diğer yavrumu kaybettim 128 gün küvezde kaldı çok zor günlerdi 1 aydır yanımda çok şükür Rabbime herkese umut olsun Rabbim ol deyince oluyor

Merhaba , benimde erken doğum riskim var erken başlangıçlı gelişme geriliğinden bebek riske girmeden alacaklar sıkı takip ediyorlar , maşallah cok sevindim , ilk bebeğimi 28+5 te 600 gram dogurmustum malesef yasamadı beyin kanaması geçirdi. sizin yorumunuzu okuyunca umut ettim tekrardan , rabbim bu bebeğime önce sağlık sonra uzun ömür nasip etsin , sizin yavrunuza da sağlık ve uzun ömür nasip etsin inşallah .. herhangi bir komplike yaşadımı yoğunbakımda her bebek farklı , ben korkuyorum acıkcası

Merhaba siz neler yaşadınız tecrübelerinizde bahseder misiniz ? bende erken doğum yapacagım düşük doğum ağırlıklı bir bebeğim olacak

Ne durumdasınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…