Premature Bebekler Prematüre bebegim hızlı nefes alıyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

eftelyahsn

Çok şükür...
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
327
303
158
Merhaba arkadaşlar 33 haftalik doğan ikiz bebeklerim var. Biri iyi çok şükür fakat diğeri çok endişelendiriyor bizi. Cigerleri gelişmeden dogdu 45 gün hastanede kaldik bir ay küvezde kaldı yaklasik 40 gün oksijen desteği aldi kademeli olarak kesildi.
Şimdi gelelim asıl konuya bebeğim dogdugundan beri çok hızlı nefes alip veriyor.doktorumuz bebek büyüdükçe bu durumunda düzeleceğini soyledi ama 7 aylik olduk halen pek bir düzelme yok. Bizim gibi aynı durumda olan veya bu sorun hakkinda bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum

geçmiş olsun rabbim size bağışlasın yavrularını. benim 31. haftada doğdular. biri hızlı nefes alıp veriyordu (takipne diyorlar doktorlar buna.) bi süre gözlem altında tuttular. sonra hayatı hızlı yaşayacak bu sıpa diyip sorun olmadığı için de çıkardılar. ne zaman düzene girdi bilmiyorum ama şimdiye kadar gittiğimiz hiçbir doktor takipnesi var demedi.

32 haftalik dogum yaptim. Aynen hizli nefes aliyor dr korkulacak bisey yok zamanla gecer dedi bekliyoruz bakalm allah bebislerimizi bize bagislasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…