• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prematüre anneleri yardım

serentyy

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2021
1.480
2.475
63
33+0 sezeryanla doğum yaptım bebeğim 14 gundür kuvezde 3 gündur anne gögsune verildi emmesi için. Bebeğim gögsumu tutuyor ama ne zorluklarla emiyor birakiyor biberonda emdiremiyorum hep uyuyor. Ayagina vuruyorum sıkıyorum. Burnunu sıkiyorum yuzunu siliyorum ustunu aciyorum bez degistiriyorum banamisin demiyor hala uyuyor ve gram gram kaybediyoruz dun 1260 gramdi bugun 2120 duştu sizin bebeklerde sürec nasil ilerledi tahmini ne zamana duzelir cidden desteğe ihtiyacim var

bir an evvel kavuşup evinize geçersiniz inşallah 🙏 uyanmayan bebek uyanmıyor benim iki cocuğumda uyanmıyordu istediğin kadar uğraş. Ben ortalama 1 bucuk aylık olana kadar uyanmadığı zamanlarda kaşıkla sütümü verdim yeterki midesine birşey gitsin iyice uyku hali olmasın diye. Önceliği hep memeye tanıdım ama yarım saat uğraşın sonunda uyanmıyorsa kaşıkla verdim canlandığında memeye geçirdim meme reddi falanda yaşamadık sonra o uyku hali geçti.

Hala küvezde mi? Gittiğşniz saatte tok olabilir. Hemşirelere beslememelerini söyleyebilirsiniz. Biberon ve emme dönemlerine geçişte bir süre kilo kaybı oluyor. Sonra hızla toparlar

33+0 sezeryanla doğum yaptım bebeğim 14 gundür kuvezde 3 gündur anne gögsune verildi emmesi için. Bebeğim gögsumu tutuyor ama ne zorluklarla emiyor birakiyor biberonda emdiremiyorum hep uyuyor. Ayagina vuruyorum sıkıyorum. Burnunu sıkiyorum yuzunu siliyorum ustunu aciyorum bez degistiriyorum banamisin demiyor hala uyuyor ve gram gram kaybediyoruz dun 1260 gramdi bugun 2120 duştu sizin bebeklerde sürec nasil ilerledi tahmini ne zamana duzelir cidden desteğe ihtiyacim var
Bu süreç geçici emin olun ,32 haftalkk doğum yaptım, bebeğim küvezde kaldı göğsümü almadı ama ben hep sağdım verdim hızla kilo aldı . En önemlisi göğsünüze alışması ,çabalayın pes etmeyin . Size tavsiyem kesinlikle emzirin

Biz de aynı süreci yaşadık uyum sağlayana kadar bir süre öyle hep uyuyor sonra o düzeliyor ama mutlaka uyandırmanz lazım kan şekeri düşer uzun süre aç kalırssa. Benim bebek 29haftada doğdu onu zorla da olsa ağlaya ağlaya sonunda uyandırma sürecini atlattık kilo aldırdık 1.300kg den şuan şükür 2.600
Size tavsiyem mutlaka benzer şeylerdir ayağının altından topuk kısmjna parmağınızla vurun biraz. Hassas oldukları için hemen ağlıyorlar. Göğüs ucunız yok ise tutamaz ememez yoğun bakımda kalmış biri olarak benim de emmedi.silikon göğüs ucları satılıyor onu alın onun ucunu emiyor. Ama göğsünüzü unutmasın bebek arada aç iken kendi göğsünüzü yine az da olsa verin. Bir de sağma aparatları da sağdıktan biraz süre sonra ucunu çıkartıyor öyle de emer belki 5 dk sağıp ucunu vermek. Ben silikon kullandım emsin diye emmediğini de sağıp biberonla veriyorum hemşireler kaşıkla ver deseler de mecbur öyle içemiyordu

Back