Premature Bebekler Prematüre anneleri kimlerinki tüp bebek

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
kızlar tüp bebekle erken doğum yapan varmı acaba benimki ikizdi tabi bu önemli erken doğumda ama genelde hep tüp bebek yaptıranlarda duydum erken doğumu bunla bi ilgisi varmı acaba şimdi yine tüp bebek yaptırsak yinemi erken doğum olacak çok korkuyorum((

canım ya genelde öle gıbı ama drlarasorarsan kabul etmıyoo.......o kadar ıgne o kadar ılac tabıkı etkılıyo cogu seyı ama kısmetr ben buna ınanıyorummmmm .........bence guzel dusun ıyı olur
mesela benım oğlum normal yum tedavısıyle oldu zamannda dodu ........son ıkı deneme oncekı ıkızdı 24 haftada dogum oldu bu kez üçüz 28 ............hayırlısı ınş ama tup bebekte tek bebek dahas ıyı sanırım opt

benimki tek embriyo-tüp bebek-doğum haftam 26
olasılık fazla olabilir çoğulda belki ama bence muallimin dediği gibi sonuçta herşey kader-kısmet

Eğer ortada fiziki bi problem yoksa kader kısmet, ama problem varsa gebelik ister tek ister çoğul olsun yinelio..
Benim ilk aşılama da ikiz gebelik tuttu çift keseydi 18 haftalıkken birden suyum geldi EMR teşhisi kondu sebebi bilinmiyor dendi ikisinide kaybettim bebeklerimin.. 1 yıl sonra klomenle aşılama sonucu kızıma hamile kaldım öncesinde böyle kötü bir tecrübem olmasına rağmen serklaj felan yapılmadı 22. haftadan sonra servikal yetmezlik var diye iğne başladk haftada bir yaptırıyordum ama bu gebeliğimde 31. haftada yine ani suyumun gelmesi ve aşırı kasılmalarımla sonlandı..Kesinlikle durdurulcak durumda deildi kızıma ciğer geliştirici iğneler ble yapılamadı..Ama yiyecek ekmeği var derler ya şuan maşallah çok sağlıklı düzeltilmiş 2 buçuk aylık oldu çok seviyorum onu :)

canım benimde tüp bebekti,33.haftamda doğurdum ikizlerimi.ani tansiyon yükselmesiyle hastaneye kaldırıldım ve hemen doğuma alındım.teşhis preeklampsi.bebeklerim şuan düzeltilmiş 21 günlükler.

Tüp bebek yaptıranların erken doğum olacak diye birşey yok. erken doğumun en önemli nedenlerinden biri çoğul gebelik.. tüp bebekler genelde çoğul olduğu için erken doğumlarda aynı oranda fazla..

Benim kızım da 33+4 de dünyaya geldi. Sebebi yüksek tansiyona bağlı rahimde sıvı kaybı. Mecburen erken alındı. Kızım da tüp bebekti. Ayrıca bütün hamileleğimi evde yatarak geçirmek zorunda kaldım. Önceleri düşük tehlikesi vardı, sonrasında da erken doğum riski... Zor bir hamilelelik sürecinden sonra Rabbime şükürler olsun kızımı alabildim kucağıma...

bende 30+3 dogum yaptım tüp bebekdi 3 emriyo trasver ettiler 3de tuttu 1.5 ay sonra ikisi kanama oldu düştü tek kaldı ve 6 aya kadar kanama devam etti ve 30 haftalık bebegim dünyaya geldi ama küvezde şuan allah yardımcımız olsun.tez zamanda inşallah kucagıma almayı nasip etsin

Son düzenleme:

inşallah yavruna kavuşursun canım.bende tüp bebek 24+4 mecburen doğuma alındım.ama malesef yaşamadılar.biri 4 diğeri 17 gün yaşayabildi.plasenta previa tanısı konuldu.kanamam başladı ve durdurulamadı malesef.anne hayatı diyerek doğuma aldılar.inşallah bir daha benzer sıkıntıları yaşamam diye dualar ediyorum.allah yardımcımız olsun.evlatlarınıza sağlık versin inşallah.

nayi26 nasılsın canım,çoktandır göremiyordum seni?İnşallah daha iyisindir.ikiz gebelik zor,bunu hamile kaldığımız günden beri biliyoruz.bende neredeyse kaybediyordum yavrularımı.Allah evlat acısı göstermesin kimseye.Amin.

firdos iyiyim canım çok şükür.5 ay oldu işte.içim acısada hayat devam ediyor.senin bebekler iyidir umuyorum.şimdi tekrar denemek için gün sayıyorum.dr um 1 sene bekleyelim demişti.bakalım.zaten paylaşırım sizlerle de.dualarınızı eksik etmeyin.çocukları ve seni öpüyorum.

canım ne kadar zor olduğunu biliyorum,anlatması tarifsiz bir acı..tabii yeniden dene,inşallah bu sefer herşey yolunda gidecek.Hayırlı haberlerini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…