arkadaşlar benim bebeğim 34 haftalık doğdu fakat rahim içi gelişme geriliğinden dolayı 27 haftalık gibi doğdu.merak ettiğim şu ki düzeltilmiş yaşı be 27 haftadan mı yoksa 34 haftadan mı hesaplayacağım.birde mesela bazı kaynaklarda işte aktivite gelişimler verilmiş.örneğin 2 aylık olunca güler,cisimlere uzanır gibi.bizim bebeklerimizde bu gelişimde düzeltilmiş yaşa göremi oluyor.benim bebeğim 2 aylık oldu ama hiçde bir şeyleri yakalamaya falan çalımıyor.bilgisi olan varmııııı?
Cnm son adet tarihine göre hesaplanır. Yani bebeğin 34 haftalık olarak doğmuş ve 1,5 ay hemen hemen erken olmuş. Gelişimine gelince normak bebekler gibi olmuyor tabiki. Hareketleri biraz daha geç yakalıyorlar. Benim bebeğim 3,5 aylıkken gülmeye başladı. Düzeltilmiş ayı ise 1,5 aylıktı. Normal bebekler bile 2 aylıkken birşeyleri yakalamaya çalışmazlar. Ancak 4'üncü ayından sonra ellerini uzatmaya çalışırlar.
canım benim bebeğimde 2 aylık ..daha henüz bişeylere uzanamıyor çünkü erken..
ama hareketli ellerini ataklarını oynatıryor..kafasını tutmaya çalışıyor..
bramble ye katılıyorum..
düzeltilmiş yaşına göre hareket et canım..
zaten doktorun seni bilgilendirir..
benim oğlan 2 aylık ama
doktoru şimdi 1 aylık gibi dedi..
sağolun içimi rahatlattınız.ben 11 yıllık hemşireyim görmediğim sağlık sorunu kalmadı ama nedense kendi çocuğuma gelince iyice endişeli ve cahil oldum.birde malesef insanlar moral bozmaya bayılıyorlar hele birde oğluşuma bakıp uzata uzata yazıııkkk diyenlere iyice gıcık oluyorum.sizleri iyiki buldum sanki halimden bir tek siz anlıyorsunuz.
sağolun içimi rahatlattınız.ben 11 yıllık hemşireyim görmediğim sağlık sorunu kalmadı ama nedense kendi çocuğuma gelince iyice endişeli ve cahil oldum.birde malesef insanlar moral bozmaya bayılıyorlar hele birde oğluşuma bakıp uzata uzata yazıııkkk diyenlere iyice gıcık oluyorum.sizleri iyiki buldum sanki halimden bir tek siz anlıyorsunuz.
Yazıkmı diyorlar henüz iki aylık bebeğe Asıl onlara yazık bencee ne kadar cahillik buu yaa.. Hangi bebekte 2 aylıkken uzzanıp tutma görülmüşşş o bebekler ellerini ayaklarını oynatırlarr sadece etrafa bakmaya çalışırlarr.. Hafif gülerler vs.. Hareketsizdirler genelde.. Nasıl oluyor da sana böyle söylüyorlar bu nasıl bir cehalet anlamadım..
Canım benim sen onları kafaya takarsan eğer olmaz böyle bebek büyütülmezkii devamlı stres acaba bebeğim şunu yapacakmıı bunu yapacakmı diye.. Kendini boşuna üzmüş strese sokmuş olursunnn.. Elbet birgün yürüyecek, emekleyecek, seni tanıyacak, uzatacak ellerini kahkalarını duyacaksın ama biraz daha sabır bence. Çok küçük bebeğinn henüz yeni doğmuşş.. Er yada geçç yaşıtlarını yakalayacak bebeklerimiz.. Sen hiç üzülme cnm.
Bu arada bebeğinin kilosu nasıl cnm... Benim bebeğim 8,5 aylık ve 5,800 gr.. Benim bebeğime de bazen acır gibi bakıyorlarr ayyy çok küçükkk 3 aylık varmıı gibi saçma sapan laflar ediolar ama bebeğim sağlıklıı yaa o herşeye değer.. Obez bebek olmaktansa böle sağlıklı ve zayıf gitsin daha ii..Biz böle mutluyuss
dilacım 2 aylık bebek daha ne yapabilirkiii? o daha çok küçük benim oğlum 5. aydan sonra hareketlenmeye gülmeye başladı.benim oğlumda 32 hftalık dünyaya geldi.şu an 8 aylık düzeltilmiş 6,5 ve henüz desteksiz oturamıyor.o yüzden hiç üzülüpte kendine stres falan yapma o acıyan gözlerle bebeğine bakanlara asıl sen acı ne kadar cahiller diye.....
tövbe tövbe bu milletin işi gücü yokta senin evladına mı takmışlar neye yazık diyolar ki normal bebeklere göre biraz geriden geliyolar bende 28 haftalık doğum yaptım kimsenin lafını takma doktorunla irtibat kur o zaten söyler sana neyin ne olduğunu ama sen zaten sağlıkçıymışsın biliyosun ne güzel iki aylık bebek normal tabi
Bu arada bebeğinin kilosu nasıl cnm... Benim bebeğim 8,5 aylık ve 5,800 gr.. Benim bebeğime de bazen acır gibi bakıyorlarr ayyy çok küçükkk 3 aylık varmıı gibi saçma sapan laflar ediolar ama bebeğim sağlıklıı yaa o herşeye değer.. Obez bebek olmaktansa böle sağlıklı ve zayıf gitsin daha ii..Biz böle mutluyuss
canım oğlum 1400 gram doğdu bugün ikinci ayını bitirdi ve şu an 3 kilo.aslında çok haklısınız kimsenin lafına bakmayacaksın zaten prematüre anneleri olarak yeterince zor zamanlar geçirdik.bu günlerin tadını çıkarmak lazım değil mi...nasıl biraz toparlamışmıyımdelikafadulden
canım oğlum 1400 gram doğdu bugün ikinci ayını bitirdi ve şu an 3 kilo.aslında çok haklısınız kimsenin lafına bakmayacaksın zaten prematüre anneleri olarak yeterince zor zamanlar geçirdik.bu günlerin tadını çıkarmak lazım değil mi...nasıl biraz toparlamışmıyımdelikafadulden
Cnm kilosu ii toparlanmışş.. Sevindimm senin adınaa.. Aynen öylee cnmm... Sakın morelini bu saçma sapan i nsanlar için bozma gel bize biz düzeltiriz morelini
normal bebek doğuran anneler senle kıyaslamasın bir kere bebeklerini benim kızımı ilk defa görenler biz hastaneden 1550 gr çıktık aaa parmakları çubuk krakerdende küçük sen bunu nasıl büyütüp nasıl bakacaksın hayatta büyümez bu komşununda vardı erken doğan bebeyi gözleri körmüş seninki görüyomu onunki bir yaşşında ama üç aylık gibi herşeyi duyuyosun ama hiçbirini takmadım zaten eve misafir almadım bir yerede çıkmadım ben 3 ay boyunca doktorda izin vermedi dışarıdakilerin lafları sadece kulaktan dolma şeyler üzülüyodum bende bakıp bakıp ağlıyodum ama işe yaramaz sen sadece bebişinle ilgilen ben kimseye ne bilgi verdim kızım hakkında nede yorum yaptırdım biraz toparlayana kadar biz içinde olduğumuz için neyin ne olduğunu az çok biliyoruz hem benim bebeyimden kime neki sende takma kimseye ne yorum yaptır nede cevap ver salla başını gitsin