Canım ne sıkıntılar yaşıyorsun,sakın umutsuzluğa düşme.İzmir'in en iyi doktoru bence Mete Bey.Çınar'ın doktoru.Üstelik prematürelerle ilgili baya bilgi sahibi.Abuk subuk insanlar işte gerçekten ticari nedenlerle insanlara ne olacağını düşünmeden davranıyorlar.Yapabileceğin herşeyi layıkıyla yapmışsın bu konuda için rahattır.Pes etme lütfen, her zaman her şeye farklı davranabiliyor bebekler.Bir şeyi on kere deniyorsun bir kere cevap veriyorlar o da canları isterse.Sen bıkmadan konuş onunla,oyna keyfi olduğunda mutlaka tepki verecektir.Bu arada seninle tanışmayı çok istiyorum,mümkün olsa da görüşsek birbirimize destek olsak.
merhabalar .önce kaybettiğiniz bebeğiniz için baş saglıgı dılıyorum yasayan bebeğinize allah hayırlı ömurler versin. ben sakaryada otuyorum . 23 ekim de 28+3 doğum yaptım . ikiz annesiyim . iki oglum var .bebeklerim 56 gün kuvez de kaldılar. 1010 gr dogan bebegım de önce utrosonografi ile periventriküler lökomalazi görüldü daha sonra emar cekildi ve teshis koyuldu.suan da 5 aylık oldular .bende sizin gibi tedirgin bir halde ne yaşıyacagımı düşünüyorum . yazını okuyunca sızınle ıletısıme geçmek ıstedım .int arastırdıgım kadarıyla bu hastalıgın kesın bır tanısı olmadıgı ancak hareketlerı sonucu yon alacagı yazıyor
suana kadar 3 ayrı noroloji prof. goturdum .ortak cevap yapılacak tek sey var sıkı takıp harekatlerını kontrol altında tutun .bızı bekleyen iki sorun olabılır 1. gelişimi yavaş olabılır veya gelişmeyebılır 2. fizik tedavı gerektırecek fızıksel bozuklullar la karsılasabılırız prof. bana özellıkle soyledığı sey bebeğinle göz tamasında bulun onunla konuş reklı oyuncaklar ıle dıkkatını toplamasını sagla dıyor. suan 5 aylık fakat norolojık gelişimini duzeltılmış tarıhı baz almam gerekıyormuş yanı bızım için konuşursak 2 aylık bır bebeğin yapması gerekenlerı yapması yeterlı buluyor bebeğim çok huzursuz sureklı ağlıyor ağlarken de ellerı ve ayakları kasılıyor sakınleştırmek cok zor .ellerını ve ayaklarını oynatabılıyor ama diger bebegım kadar belırgın degıl . cevreye karsı ısterse duyarlı kafasını kendı kontrolunde tutamıyor bana gore bunlar benım bulgularım . bunları ailemle paylastıgımda ikisini kıyasladıgım zaman tepki alıyorum soyleye soyleye cocukta bır sey buacaksın dıyorlar onlara gore hareketlerı normal bır bebek gıbı sadece bıraz gerıden gelıyor .kısacası kımse benı anlamıyor . bende pes ettım artık onlarla konuşmuyorum . kendımı tesellı edıp yasadıgım her sağlıklı gunun tadını cıkarmaya calışıyorum .sız ne durumdasınız bılmıyorum ama farklı oldugumuz soylenemez .
ben yarın baska bır prof gıdecegım tum sonucları alıp konusacagım hastalık hakkında farklı bır bılgı ögrenırsem sızınle paylasırım . suan o kadar cok sey yazmak ıstıyorum kı toparlayamıyorum . ALLAH ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIKLI HAYIRLI VE UZUN ÖMÜRLÜ OLMALRINI NASIB ETSİN siz ccugunuz için nasıl bır tedavı izliyorsunuz.
zaten tamamıyla netteki hareketlerin hepsini her bebek nyapamaz bazı bebekler daha geç yapabiliyo hareketleri her bebek aynı değil hareket etmesi agu demesi çok iyi göz muayenesi oldumu bebeğin kırmızı renk bebeğin dikkatini çeker kırmızı bişeyi bebeğinin takibi için kullanabilirsin önce yakından dene tepkisine göre yavaş yavaş uzaklaştır yana dönmeyide sen bira destek çık bebeğini yan yatır biraz sonra kendin yavaş yavaş düz haldeyken yan çevir bakalım tepkisi ne olucak geçmiş olsun canım seni çok iyi anlıyorum bende gelişimi için o kadar endişeliydim ki Rabbim yüzüne baksın inşallah bebeğin iyi sağlıklı olsun aminnnnnnnn:Saruboceq::Saruboceq:kasılmayıda benim ilk bebeğimdi kayınvalidem bebek kasılması deyip duruyodu ama ben fark ediyodum çünkü normal bebek sıçrar bu farklı bişeydi bebeğin kolları taha sert bi şekilde kasılıyo sıçramada bebeğin kolları gevşek olur ama kasılma anı refleks hareketi olur ya onun gibi bişey zaten bebek uyanıkkende oluyordu bu sıçrama uykuda olur bunu fark edersin mesela benim bebeğim şu an sıçrıyo bunu fark ediyorum sende fark edebilirsin
ben manisada doğum yaptım celal bayar üniversitesinde 1 ay kaldı bebeğim 13 günde benimle hastanede kaldı uyuma ve kilo alımını takip amaçlı sonra eve geldik geldiğimiz gün ben bebekte tuhaflık hissettim nefes almıyo gibiydi o gün behcet uza gittik apne dendi 3 gün kaldık eve geldik apne bebeğin nefes almayı unutması ve ben günlerce doğru düzgün uyumamıştım ve biz hastaneden çıkp tekrar hastaneye yattıkbebek küçücük kan alımı oldu hemde kaç tüpeşim ve kayınvalidem bana inanmamıştı sanki hastaneye yatmaya çok meraklıymışım gibi kan alınırken kızım ağlıyokayınvalidem suratını asmış bebeğe öle bakıyo eşimde eğer bişey yoksa boşuna çocuk böle acı çekiyosa görüşürüz deyip kavga ediyoruz resmen ve bize yatış verildi yüzüğümü çıkartıp eşime vermiştim ben zaten kötüyüm bide onla uğraşıyom oda haklı tam eve geldik sorun bittideken yine hastane 3 gün sonra çıktık ve 10 gün sonrada bıronşt yüzünden 15 gün yattık zaten bütün araştırmalar o zaman yapıldı
Bu senin anlattıkların benim bebeğimdede var. Göz sorumuz yok. Fakat kolları ayakları acayip kasılıyor. Düzleştiremiyorum ve sıçrıyor. Ama normal olduğu yerde sıçrıyor. Senin bahsettiğin sıçrama nasıl oluyor. Başka ne belirtileri var. Çok meraklandım ya. Ben normal bebek kasılması zannediyorum. Arzucum iyiki yazmışsın buraya bende en azından bu kasılmalarla ilgili doktoruna söyleyeyim.
ınşallah benim bebeğimede artık bir sorunu kalmadı derler ama hala takip istiyor bebeğim ve ayda bir defa nöroloğa gidiyoruz. her defasında başka bir araştırma yapılıyore artık bebeğimden kan alınmasın istiyorum miniğim nasıl çok ağlıyor bir görseniz o gözyaşının akıtmak bile beni günlerce mahvediyor.
sorma sürekli izliyorum ve her hareketinde acaba bu kasılmamı acaba bu etkilerdenmi diye ne çocuğu ne kendimi rahat bırakıyorum. ağlasam hemen etraftan başlanıyor uğursuzluk çağırıyorsun ama kendimide tutamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?