• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler PREKLAMSİ nedeni ile 26 haftalık doğum yaptım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

zzerin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
6
0
36
İçel Mersin
slm arkadaşlar konu başlığını acan bendim size gelişmelerden bahsetmek istiyorum.biliyorsunuz oğlum 13 ocak 2012 gecesi preklamsi nedeni ile 26 haftalık 660 gr ve 33 cc boyunda merhaba dedi hayata........bugün 61gün oldu ve hala mersin üniversitesi hastanesinde yatıyor.yaklaşık 1 ay makineye bağlı kaldı ama çok şükür allaha.toplam da 4 5 gün kedi kendine solunumunu yaptı ama şuan yaklaşık 10 gündür fanus içinde oksijen alıyor ve buda beni korkutuyor.acaba bu şekilde olan bebiş anneleri varmı benimle paylaşın lütfen.oun dışında çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadık dilerim dahada yaşamayız lütfen hepsi için daualrınızı eksik etmeyin.şun 1150 gr oldu yavrum:nazar:

merhaba geçmiş olsun. benimde oğlum 96 gündür yoğun bakımda.cihazdan kurtulup fanusa gecmeleri durumunun iyiye gittiğine işaret. yakın bir zamanda fanusuda alırlar.küvz içi oksijene geçilir. inşallah kısa bir süre de bebeğiniz sağlığınıza kavusur.benimde erken doğum nedenim preeklempsi..

maşallah kilosunu ikiye katlamış..o hafta ve kilo için çok güzel bence..üstelik bu bebeleri milimle besliyorlar..benim kızımda cadırdan oksijen almıştı bende görünce korkmuştum ama küvöz içi oksijene geçti sonrasında...her şey bebeklerimizin zorlanmaması için yapılıyor..kafana takma inşallah tez zamanda kucağına alırsın..

merhaba zerin fanus korkulacak birşey değil bu çocuğunun artık kendi kendine nefes aldığını gösteriyor ama ortamdaki oksijen miktarı onun için yetersiz çünkü ciğerleri henüz gelişememiş benim kızımıda fanusa koydular bizikiler gibi çok erken doğan bebeklerin hemen hemen hepsi 2.seviyede fanusa giriyor hatta sevinmelisin az bir zaman sonra sanada verirler ben 27 haftalık preklamsi nedeniyle erken doğum yaptım kızım 840grdı.42gün yoğun bakımda kaldı.20günde benim yanıma verdiler hastanede baktım 2kilo olunca verdiler ama oksijen cihazıyla ayrıldık hastaneden 6 gün evde oksijen desteği sağladık sonra şükür kurtulduk cihazdan eve gelince sürekli banyo yaptırdık kucağımdan düşürmedim ağladığında hemen koşmadım ciğerleri güçlensin diye bunlarında etkisi oldu sanırım

slm arkadaşlar konu başlığını acan bendim size gelişmelerden bahsetmek istiyorum.biliyorsunuz oğlum 13 ocak 2012 gecesi preklamsi nedeni ile 26 haftalık 660 gr ve 33 cc boyunda merhaba dedi hayata........bugün 61gün oldu ve hala mersin üniversitesi hastanesinde yatıyor.yaklaşık 1 ay makineye bağlı kaldı ama çok şükür allaha.toplam da 4 5 gün kedi kendine solunumunu yaptı ama şuan yaklaşık 10 gündür fanus içinde oksijen alıyor ve buda beni korkutuyor.acaba bu şekilde olan bebiş anneleri varmı benimle paylaşın lütfen.oun dışında çok şükür herhangi bir sıkıntı yaşamadık dilerim dahada yaşamayız lütfen hepsi için daualrınızı eksik etmeyin.şun 1150 gr oldu yavrum:nazar:

benim oglumda 26 haftalıkken maleseff aniden suyum gelmesiylee sezeryanla aldılarr benden ne acı bidurumduki damdam düşmüşe döndümm birandaa herşey degişti oglum 40 gündür yogun bakımda kuvezde yatıyor 2 defa enfeksiyon geçirdi midesinden yeşil sular geldi beslenemed i yeni yeni azar azar süt vermeye başladır 3 saatte 10 cc veriilliyor şuan aradada beslemeyi atlıyorlar kusuyormuş midesinden gelenler oluyormuş maleseff allahım cok şükürr bunada allahım beterinden esirgesin sizin bebek gibi benim oglumm b,r ay solunum cihazında kaldı şimdi kuveziçi oksijen alıyor dışardaki ortamda 5 dk az durabiliyorr satrasyonu heme n düşüyorrr işallahh düzelirr allahımmm yardımcmıız olsunn cok üzgünüm cokkkkkkkkkkkk
sizin bebek suan nasıl ??

Back