Öncelikle Allah sabırlar versin. Hiakayelerimiz birbirine çok benziyor okurken zaman zaman kendi başıma gelenleri okuyorum sandım. Ben de 2009 senesinde 29 haftalık 830 gram doğan oğlum Metemi kaybettim. Yalnız tek farkla benim oğlum 71 gün yaşadı, tam pek çok problemi aşp tamam artık oğlumuza kavuşacağız dediğimizde birden herşey tepetaklak oldu ve biz taburcu beklerken 1 hafta içinde oğlum komaya girdi ve melek oldu. Acını çok iyi anlıyor ve yürekten paylaşıyorum. Yaklaşık bir sene sonra tekrar hamile kaldım, yine zor bir hamilelikti, preeklemsi nedeniyle 1,5 ay hastanede yattım ve 35. haftada 2000 gram oğlum Tolga doğdu. Çok şükür küveze girmedi, sağ ve sağlıklı. Ben Mete'den sonra çeşitli tetler yaptırdım ve kan pıhtılaşmasına eğilimim olduğunu öğrendim. İkinci hamileliğimde hergün kan sulandırıcı iğne vuruldum. Lütfen sen de tekrar hamile kalmadan bir riskli gebelikler uzmanına giderek gerekli incelemeleri yaptır, özellikle de kan pıhtılaşmasına baktır. Bu arada erken doğumdan sonra bebeğini kaybeden annelerle (http://www.kadinlarkulubu.com/duyur...rken-dogumdan-sonra-bebegini-kaybedenler.html) burada buluşuyoruz içini dökmek istersen bekleriz.
canım başın sağolsun öncelikle benim hikayemde sseninkine benziyor yaşadığımız şeyler ama tek farkı benim kızım hayata tutundu gelelim benim hikayeme benimde ilk gebeliğimdi herşey o kadar güzeldi ki hiçbir şikayetim yoktu ne bulantı ne kusma ne kanama günlük hayatımı çok güzel idare ediyordum herkes imrenerek bakıyordu hiç hamile gibi değildim taki 20. haftaya kadar birgün işyerindeyim ayaklarım müthiş şimişti hemen doktoruma gittim tansiyonumu bir ölçtü 16/10 hemen hastaneye yatırdı takipler nstler 15 gün hastanede kaldım tansiyon hiçbir şekilde düşmüyor beni üniversiteye sevk etti hemen yoğun bakıma alındım daha çok küçüktü kızım 2 gün sonra normal odaya aldılar hergün kan idrar vs tahliller yapılyor bu arada gelişim geriliğide olmuş kilo hiç almadı 15 gün boyuncakilosu sadece 780 gr dı ve doğdu yine aynı kiloda aslında 25+5 de doğum yaptım ama gelişimi 24 haftalıkta kalmıştı bebeğimi küvöze koydular doktorlar herşeyi söyledi yaşamayabilir veya özürlü olabilir herşeye hazırlıklı olun diye ama benim kızım öyle güçlüydiki hastanenin en küçük bebeğiydi rabbim bize bağışladı kızımızı tam 75 gün küvözde kaldı allahıma şükürler olsun şu an bizimel bu sene anaokuluna başladı şu an gözlerimde yaş bugünlerimiz gördük ya çok şükür allahım sana en kısa zamanda tekrar bebek nasip etsin ama önce mutlaka riskli gebelik uzmanına git bütün araştırmalarını yaptır ben yaptırdım kanda pıhtılaşma çıktı bizim topiğimiz var canım gelip dertleşmek istersen linki
http://www.kadinlarkulubu.com/duyur...eeklamsi-gecirip-tekrar-bebek-dusunenler.html
başınız sağ olsun,Allah sabır versin...bende preeklampsi yaşadım gebeliğimde.33.haftamda bir gün içinde herşey olup bitti.hemen doğuma alındım..bebeklerim 3 hafta küvözde kaldı.şimdi iyiler Şükür.Nigar'ın dediği topiğimize bekliyoruz sizi,eminim daha iyi hissedeceksiniz orda.hepimiz preeklampsi yaşamış arkadaşlarız ve acılarımızı,sevinçlerimizi ve umutlarımızı orda paylaşıyoruz.
sevgili premete sabır dileklerin için çok teşekkürler,Acıyı veren Allah sabrınıda veriyor yoksa bu acıyla yaşamak mümküğn olmazdı..senin 71 günlük umutlarından dolayı eminim acın daha büyük olmuştur,ne güzel Allah ikinci bebeğini kucağına almayı nasip etmiş sana..bende 1 sene sonra yeniden denemeyi düşünüyorum insan yine aynı şeyleri yaşayacağını bilsede anne olma isteğinden vazgeçemiyor..ama sen ve senin gibi bebeğini kucağına alabilmiş arkadaşlar bana acayip umut veriyor okudukça çok mutlu oluyorum..bu arada bahsettiğin testlerden haberim var bikaç hafta sonra yaptırmaya gidicem..benim 40ım yeni çıktı kendime yeni yeni geliyorum..sana sormak istediğim bazı şeyler var aslında ;bu preeklampsiye fazla kilolarla yakalandığım için benimde suçum varmı acaba diyorum daha zayıf olsaydım daha kolay geçeilirmiydi yani iyi sonuçlandırabilirmiydim diyorum...aslında dr laralakası olmadığını söylüyor ama ben bunu düşünüyorum yinede şu andada spora başladım..seninde kilo problemin varmıydı varsa 2, halileliğinden önce kilo vermeyi denedin mi yani yararlı oldumu ve 1. ve2. hamileliğinde bu preeklampsi illeti kaçıncı haftalarda ortaya çıktı?2.hamileliğinde ne gibi önlemler aldın ve stresli değilmiydin bişey olacak diye?
çok teşekkürler..ilk önce bende Allah minik kızınızı size bağışlasın diyorumm...canımm benim hayata tutunmuş anaokuluna bile başlamış inanın kalbim pır pır etti okuyunca...umarım şu andada gelişim geriliği filan yoktur kızınızda..çokk mutlu oluyorum sizinki gibi hikkayeleri okuyunca..sanki benim kucağıma alamadığım melek sümeyram gibi seviniyorum..yanlız sisin 1. mi 2. gebeliğinizmi olduğunu anlayamadım..bide küvezden aldığınızda kaç kilo olmuştu merak ettim..sevgilerimle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?