Preeklampsi 3. Gebelik

hayalperestim82

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2023
7
3
42
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 gundur forumdaki bütün preeklampsi başlıklı konuları okudum fakat soruma bir yanıt alamadım, suan çok hassas bir durumdayım 5 dakikam 5 dakikami tutmuyor ağlama krizleri sıkıntım büyük, 2002 yılında 36 haftalik gebeyken şiddetli kol ve bacak ağrıları yüzünden hastaneye gittim yatisim yapildi ve 10 gün sonra kizimi suni savcıyla normal doğum yaparak dunyaya getirdim 2.250 gramdi herhangi sorunu yoktu, 1 hafta kadarda doğum sonrası dahiliye bölümünde yattim, aradan 7 sene sonra oğluma hamile kaldığımı ogrendim, 25 haftalikken sezeryanla doğum yaptım malesef yaşamadı, çok zordu 1 yıl uzuntusunden kendimi toparlayamadım, o doğumunda preeklampsi adı ile tanıştım oysaki ilk gebeligimde kimse bana preeklampsi den bahsetmemisti simdi düşündüğümde ilk gebeligimde preeklampsi yaşamış olduğumu anliorm, ve 12 yıl geçti üzerinden hayatımda çok şey degisti, eşimden boşandıktan ve 1 sene önce yeniden bir aile kurdum ve korunduğum halde suan 6 haftalik gebe olduğumu ogrendim bu preeklampsi denen hastalik okdr yıl geçmesine rağmen hala cozulebilmis degil, 3 ayrı kadjn doğum uzmanına ve çok iyi bir perinatoloji uzmanına gittim ve bir türlü karar alamadım hepside aynı şeyleri söyledi durdu, 40 yaşındayım artık iki preeklampsi gecmisim var ve ben aşırı korkuyorm yıllarca hep bir cocugum daha olsun istedim ve hiç bir zaman cesaret edemedim şuanda edemiyorum lütfen bana yardımcı olun ne yapmalıyım

Son düzenleme:
Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin öncelikle sürekli aklında ya preeklemsi olursam diye düşünmeyeceksin (zor hatta imkansız biliyorum) perinatoloji takibinden ayrılmayacaksın tuz kesinlikle yemeyeceksin birde kan pıhtılaşman var mı yok mu ona baktır normal insanlar 4 haftada takip olurken sen 2 haftada bir takipte olmak isteyeceksin sonrası dua rabbim büyük işini iyi bilen doktorlarla karşılaşman dileğiyle inşallah bir sorun olmaz birde kendini yormayacaksın ve kilonu da kontrol altında tutabilmen adına beslenmene bir diyetisyen eşliğinde devam etmeni tavsiye ederim hayırlı haberlerini almak nasip olsun inşallah rabbim tüm evler isteyenlere hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah evlat isteyenlere de dua et olurmu 🙏🏻

Cevap verdigin dua ettiğin vakit ayirdigin için oncelikle teşekkür ederim, inanın kafam okadar doluki , bnm riskim çok büyük , büyük ihtimallede bu hastaliga tekrardan yakalanicam herhangi bir tedavisinin olmamasi bebegimi kaybederim korkusu aklımı bulandirip duruyor, inan bir tedavisi oldugunu bilsem bir saniye bile düşünmezdim, onu hissedip kaybetmek çok acı yasadim biliorm, diğer başlıkları okudum 2. Gebeligini yaşayanlar vardi ama hiç biri ikinci gebelikte neler yaşadığını yazmamış, anlayamiyorm , ilk gebelikte yaşayıp 2 gebelikte yasamayanlarda var yada ilk gebelik normal olup ikincisinde yasamayanlarda var, bu hastalık annenin anneliği elverişli olmama durumu değil, ben kendimi çok suçlamistim oğlumu karnımda buyutemedim diye, tam olarak bu hastalığın sebebi ne hala net bir cevap bulamıyorum, bana biraz umut lazım cesaret lazım... Rabbım herkesi yavrusuna bağışlasın Rabbım isteyen herkese nasip etsin

Cevap verdigin dua ettiğin vakit ayirdigin için oncelikle teşekkür ederim, inanın kafam okadar doluki , bnm riskim çok büyük , büyük ihtimallede bu hastaliga tekrardan yakalanicam herhangi bir tedavisinin olmamasi bebegimi kaybederim korkusu aklımı bulandirip duruyor, inan bir tedavisi oldugunu bilsem bir saniye bile düşünmezdim, onu hissedip kaybetmek çok acı yasadim biliorm, diğer başlıkları okudum 2. Gebeligini yaşayanlar vardi ama hiç biri ikinci gebelikte neler yaşadığını yazmamış, anlayamiyorm , ilk gebelikte yaşayıp 2 gebelikte yasamayanlarda var yada ilk gebelik normal olup ikincisinde yasamayanlarda var, bu hastalık annenin anneliği elverişli olmama durumu değil, ben kendimi çok suçlamistim oğlumu karnımda buyutemedim diye, tam olarak bu hastalığın sebebi ne hala net bir cevap bulamıyorum, bana biraz umut lazım cesaret lazım... Rabbım herkesi yavrusuna bağışlasın Rabbım isteyen herkese nasip etsin
Seni çok iyi anlıyorum bir evladı hareketlerini hissedip kaybetmek nedir bilirim yaşamayanın bilemediği bir acı.bunu ancak bölümünde iyi ve çok uyanık bir dr ve dua çözebilir aksi takdirde daha gebeliğin başında korkup hormonlarını etkileme belkide olmayacak şimdiden bunu düşünüp çağırma bende şimdi hamile kalsam senin düşündüklerinin aynını düşünürdüm işin içinde hormonlar var yaşanmışlıklar var ama bi taraftanda olmadan olacağı düşünüp stres yapmak stresle tansiyonunu etkilemen var. Sana bunun tekrarlanmayacağını dr bile söyleyemez önlenebilirmi önlenir bu işin en başı zaten stres bence bu geceden itibaren yol haritanı sağlam çizip tevekkülü Allah’a bırak olmadan olacağı düşünüp stresle kendini harap etme rabbim sana bu mucizeyi nasip ettiyse vardır bir bildiği 🤲🤲

Evet haklısın biliyorum belkide bir psikiyatri doktoruna ihtiyacım var bu sürede, bugun kardiyoloji uzmanına gittim kalbimde bir sorun yok, yarin holter takilacak tansiyon takibim yapilacak ona göre tedavi uygulanacak, kan ve idrar tahlilleri yapildi herhangi bir sorun çıkmadı, ecospirin ve imom omega verdi doktorum, iki ayrı doktorum var şuan ikisiyle devam etmeyi düşünüyorum, biri evime çok yakin özel bir hastanede doğum uzmani, diğeri Türkiye hastanesinde perinatoloji uzmani, iki gün önce perinatoloji uzmani detaylı utrasonda bakti ve ilginç dedi, sonra açıklayacağım dedi ve normalde bnm gibi hastalarda çentik oluyormus ama sende oyle bir şey göremedim dedi bu olmayacağı anlamına gelmiyor ama dedi, allaha 1 haftadir dua ediyorum Rabbım bana bir işaret yolla beni cesaretlendirecek bir ümit yolla diye belkide bu onun işareti bilmiyorum, bu baslik burada dursun herdaim yazacağım yaşadıklarımı belki birilerinin sorularına cevap olurum

Evet haklısın biliyorum belkide bir psikiyatri doktoruna ihtiyacım var bu sürede, bugun kardiyoloji uzmanına gittim kalbimde bir sorun yok, yarin holter takilacak tansiyon takibim yapilacak ona göre tedavi uygulanacak, kan ve idrar tahlilleri yapildi herhangi bir sorun çıkmadı, ecospirin ve imom omega verdi doktorum, iki ayrı doktorum var şuan ikisiyle devam etmeyi düşünüyorum, biri evime çok yakin özel bir hastanede doğum uzmani, diğeri Türkiye hastanesinde perinatoloji uzmani, iki gün önce perinatoloji uzmani detaylı utrasonda bakti ve ilginç dedi, sonra açıklayacağım dedi ve normalde bnm gibi hastalarda çentik oluyormus ama sende oyle bir şey göremedim dedi bu olmayacağı anlamına gelmiyor ama dedi, allaha 1 haftadir dua ediyorum Rabbım bana bir işaret yolla beni cesaretlendirecek bir ümit yolla diye belkide bu onun işareti bilmiyorum, bu baslik burada dursun herdaim yazacağım yaşadıklarımı belki birilerinin sorularına cevap olurum
Çok güzel bak ne güzel önlemlerini almışsın gerisi tevekkül sen elinden geleni yapıyorsun rabbim emeklerini boşa çıkarmasın güzel haberlerini paylaşmanı bekliyorum hem bana da ışık ümit olursun 🙏🏻Dualarım seninle

Merhaba yine ben bugün hen holter hemde kalp ritmi aleti takıldı , 24 saat sonra vereceğim pazartesi sonuç çıkacak, tansiyonum 14.8 cikti yine hastane de evde ölctugumte genelde biraz daha düşük cikiyor acaba psikolojikmi bilemedim, bugun yine çaresizlik yasadim kendimi tutamadım ağladım aslnda çok güçlü bir insanim ama söz konusu evladlarim olunca sanırım bütün gücümü kaybediyorum, hakkımda hayırlısı olsun insallah

Merhaba yine ben bugün hen holter hemde kalp ritmi aleti takıldı , 24 saat sonra vereceğim pazartesi sonuç çıkacak, tansiyonum 14.8 cikti yine hastane de evde ölctugumte genelde biraz daha düşük cikiyor acaba psikolojikmi bilemedim, bugun yine çaresizlik yasadim kendimi tutamadım ağladım aslnda çok güçlü bir insanim ama söz konusu evladlarim olunca sanırım bütün gücümü kaybediyorum, hakkımda hayırlısı olsun insallah
Canm şuanki son durumun nasıl

X