- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
-
- Konu Sahibi annesininkartanesi
uvvvv ben evdeyken iş bitiremiyorum, siz çalışıyorsunuz Allah kolaylık versin, ben 14 yıl çalıştım ama o zaman çocuğum yoktu. benim kuzularım 3,5 yaşında ikizler :) evi tahmin edebiliyormusunuz, canları sağolsun ne diyelim hep dağıtacak değiller ya. bende sizin gibiydim ama yemeleri içmeleri, üst baş, wc,derken yap hep ya hiç yapamıyorum. hepsini yapsam yetişmiyor, hiç yapmasam adım atacak yer kalmıyor :)) o yüzden neye yetişebilirsem onu yapıyorum. ben heryeri süpürcek oluyorum ya bi odayı süpürene kadar diğer oda talan olabiliyor benimkiler yağmalamış :)))) gülermisin ağlarmısın. bide çocuklarıma ve misafir çocuklarına çok tavizkarım çok kuralcı değilim oyun konusunda , evet yanlış ama kıyamıyorum işte çocuklara :)
pasif değilsiniz canım bebek var, uykusuzsunuz ve tam konsantre olamazsınız işlere, bebek ne zaman düzenli uyudu, ne zaman eline oyuncak alıp oturup oynuyor anca ozaman daha planlı olabilirsiniz, hepsi olur yeterki sağlık olsun:)Evet cocuklari sıkmamak lazim,onlar cocuk sonucta,dediginiz gibi ogretmek lazim usulunce,Ben galiba duzene oturtamiyorum su anda bendemi pasiflik var yojsa gercekten bebekmi engel anlayamadim,islerim birbirine karisiyo planli hareket edemiyorum onceden sabahtan ogleye biterdi butun islerim simdi mumkun degilanca kafamda yapiyorum
:)) evet haklısınız güzelliğide iki kat zorluğuda iki kat :) iş güç neyse makine değilki düğmesine sırayla bas :)) aynı nda susadııım acıktıııım sallaaaaa kucağına aaaaallll olunca bende devreler yanabiliyor:))) büyüdükçe bazı şeylerin sırayla olduğunu anlıyorlar hele daha küçükken daha zor.ha bide ara sıra kavgalar var :))) yani sizin yükünüz ayrı bide çocukların arasındaki organize var,canları sağolsun.ama zaten ikiz çok zorrrrrrrrr
1 çocuk 1 ise ikiz 2 değildir 5'tir derler
Kv zaten biliyor temizlik takintimi onunki eziyet sadece,beni istedigi gibi cevirmek bigun geldiginde misal halinin burasi lekemi diyo,leke falan yok bende leke yok desen diyorum ama o gidince siliyorum orayi :-/ cok titiz insan yaslaninca afedersiniz pisiyle oynarmis simdi bundan korkuyorum ve normale donmeye calisiyorum,cunki gercekten boyle insanlari gordum birisi annemin yengesiydi kizi yemek yedirirken agzini silmekten yara yapiyodu iyice akli gidince diger seyide yapiyodu..allah ellere ve o hallere dusurmesin kimseyiEvim çok küçük. Çok çabuk dağılıyor toplaması uzun sürüyor ama supurup silmek çok kısa. Evin küçük olması avantaj mi dezavantaj mi anlamadım.
Annesininkartanesi birgün bir bahane ile çocukları kv bırakın.evinizde. Yapması için de bir iki is rica edin. O zaman anlar belki sizi.
Canim benim, kendini o kadar yorma, biliyorum hep hertaraf tertemiz olsun isteriz, ama çok yorulursan. 10 - 15 yıl sonra sana hiçkimse sormicak evin hergün temizmiydi diye, ama sağlığından olursan sinir stres olursan olan sana olur. Çocuklu ev dağanık olur, o evde hayat yaşam vaaaar.Arkadaslar 2 cocukluyum biri 5.sinifa gidiyor biri 5 aylik.temizlik konusunda cok takintili biriydim hergun heryer koltugun altlari bazalarin altlarini supurur silerdim,her gunum temizlikle gecerditabi normal degildi bu durum ama sinirimi stresimi temizlik yaparak atiyordum.dogumdan bu yana yapamiyorum simdi.kafama cok takiyorum bebege yetismesi uykusuzluk diger cocugum esim camasir bulasik, gelen giden,gun icinde sadece evi supurmek silmek icin toparliyorum ve oylece kaliyo aksam oluyo,supurge acsam silemiyorum tozunu alamiyorum.boyle olunca kendimi pis hissediyorum zaman buldukca dus aliyorum sık sık. isler karisti duzenim gitti napicam ben,sizler nasil yapiyosunuz
Aynenn oyle :)ev hanimligi en nankor meslek,ne maasi var ne izni..aynen soylediginiz gibi boyle ben gibi takintili olanlarin sonu gercekten iyi olmaz saglik elden gider,onun icin bende kendimi kasmamak istiyorum ama temizlik yapmadigim zaman huzursuz, eksik hhissediyorum..kendimce yenerim gibi geliyo ama olmuyo yaaCanim benim, kendini o kadar yorma, biliyorum hep hertaraf tertemiz olsun isteriz, ama çok yorulursan. 10 - 15 yıl sonra sana hiçkimse sormicak evin hergün temizmiydi diye, ama sağlığından olursan sinir stres olursan olan sana olur. Çocuklu ev dağanık olur, o evde hayat yaşam vaaaar.
Çok dAynenn oyle :)ev hanimligi en nankor meslek,ne maasi var ne izni..aynen soylediginiz gibi boyle ben gibi takintili olanlarin sonu gercekten iyi olmaz saglik elden gider,onun icin bende kendimi kasmamak istiyorum ama temizlik yapmadigim zaman huzursuz, eksik hhissediyorum..kendimce yenerim gibi geliyo ama olmuyo yaa
Çok doğru doğru söylüyorsun canım, ama işin hiçbir zaman bitmiyor yaa. Sadece yoruluyorsun.
Ev hanimligini ikinci is gibi yapanlara sorun bir de. Hem çalışıp hem eve gelince calismaya devam etmek... Ev hanımlarının yaptığı herseyi çalışanlar daha kısa süreye sıkıştırmak zorunda.Aynenn oyle :)ev hanimligi en nankor meslek,ne maasi var ne izni..aynen soylediginiz gibi boyle ben gibi takintili olanlarin sonu gercekten iyi olmaz saglik elden gider,onun icin bende kendimi kasmamak istiyorum ama temizlik yapmadigim zaman huzursuz, eksik hhissediyorum..kendimce yenerim gibi geliyo ama olmuyo yaa
haklisiniz..calissaydim heralde bayan alirdim kesin cocuklu ve calisan kadinin isi yardim almadan cok cok zor..Ev hanimligini ikinci is gibi yapanlara sorun bir de. Hem çalışıp hem eve gelince calismaya devam etmek... Ev hanımlarının yaptığı herseyi çalışanlar daha kısa süreye sıkıştırmak zorunda.