- 23 Ocak 2015
- 249
- 233
-
- Konu Sahibi annesininkartanesi
kendi hayatımı gördüm sen anlatınca. çocuğum yok henüz ama daha dün düşünüyordum çocuk olunca nasıl temizlk yapıcam diye. eşimde bende manyaklık derecesinde titizim. valla bu takıntıyı aşabilrsen yaz buraya bana da klavuz olsunArkadaslar 2 cocukluyum biri 5.sinifa gidiyor biri 5 aylik.temizlik konusunda cok takintili biriydim hergun heryer koltugun altlari bazalarin altlarini supurur silerdim,her gunum temizlikle gecerditabi normal degildi bu durum ama sinirimi stresimi temizlik yaparak atiyordum.dogumdan bu yana yapamiyorum simdi.kafama cok takiyorum bebege yetismesi uykusuzluk diger cocugum esim camasir bulasik, gelen giden,gun icinde sadece evi supurmek silmek icin toparliyorum ve oylece kaliyo aksam oluyo,supurge acsam silemiyorum tozunu alamiyorum.boyle olunca kendimi pis hissediyorum zaman buldukca dus aliyorum sık sık. isler karisti duzenim gitti napicam ben,sizler nasil yapiyosunuz
Arkadaslar 2 cocukluyum biri 5.sinifa gidiyor biri 5 aylik.temizlik konusunda cok takintili biriydim hergun heryer koltugun altlari bazalarin altlarini supurur silerdim,her gunum temizlikle gecerditabi normal degildi bu durum ama sinirimi stresimi temizlik yaparak atiyordum.dogumdan bu yana yapamiyorum simdi.kafama cok takiyorum bebege yetismesi uykusuzluk diger cocugum esim camasir bulasik, gelen giden,gun icinde sadece evi supurmek silmek icin toparliyorum ve oylece kaliyo aksam oluyo,supurge acsam silemiyorum tozunu alamiyorum.boyle olunca kendimi pis hissediyorum zaman buldukca dus aliyorum sık sık. isler karisti duzenim gitti napicam ben,sizler nasil yapiyosunuz
Okadar guzel yazmissinizki gozlerim doldu..cok hhaklisiniz cok dogrubunu daha önce de paylaşmıştım
Alıntı: "Dağınık ev içinde yaşam olan evdir.Mobilyacı dükkanı gibi evlerde mutlu çocuk yetişmez.Her şey yerli yerindeyse sevgi eksiktir o evlerde.Bırakın çocuklarınız özgürce, hayal güçleri sınırsızca oynasınlar.Eşya dediğin şey kullanmak içindir, eskidi mi yerine yenisi alınır.Çocuklarda yaptığınız hatalar ömür boyu hem onları hem sizi üzer ve bazı şeylerin telafisi yoktur.Bırakın dağılsın, toplanır, pislensin, temizlenir...Gün gelir o dağınıklığı mumla arasanız da bulamazsınız..."
bu kadar düşünmeyin, kafanıza takmayın
her gün heryer, bazaların altına kadar süpürülüp silinir mi? hem kendinize, hem de birlikte yazadığınız insanlara eziyet
evinizde pamukçuklar uçuşmasın yeter
sakın hergün temizlemeye yetişeceğim diye çocuklarınızın zamanından çalmayın, dağıtmasınlar diye çocuklarınızı mutsuz etmeyin.
bir kere tüm çekmecelerin, dolapların düzenini tam kurdunuz mu
her sabah yarım saat içinde evi toparlarsınız
temizliği de 4-5 günde bir yapın
bir de herşeyi aynı gün yapmanız gerekmiyor ki
Bu durumu yenmek lazim gercekten normal degil muzurtilki cok guzel yazmis cok dogru bi yerden baslamak lazim yoksa ileride bunun hastaligi da var,kadinin biri hastanede yatti bunun icin aylarca biliyorumkendi hayatımı gördüm sen anlatınca. çocuğum yok henüz ama daha dün düşünüyordum çocuk olunca nasıl temizlk yapıcam diye. eşimde bende manyaklık derecesinde titizim. valla bu takıntıyı aşabilrsen yaz buraya bana da klavuz olsun
okb ye mi dönüşüyor yoksaBu durumu yenmek lazim gercekten normal degil muzurtilki cok guzel yazmis cok dogru bi yerden baslamak lazim yoksa ileride bunun hastaligi da var,kadinin biri hastanede yatti bunun icin aylarca biliyorum
bende öncelerde takıntılıydım ama çocuklarım olunca relax olmam gerekti çünkü kendimi çok yorunca tansiyonum çıkıyor, bu sefer ayakta duramazsam çocuklarıma nasıl yetişeceğim. o yüzden şöyle yapıyorum;Arkadaslar 2 cocukluyum biri 5.sinifa gidiyor biri 5 aylik.temizlik konusunda cok takintili biriydim hergun heryer koltugun altlari bazalarin altlarini supurur silerdim,her gunum temizlikle gecerditabi normal degildi bu durum ama sinirimi stresimi temizlik yaparak atiyordum.dogumdan bu yana yapamiyorum simdi.kafama cok takiyorum bebege yetismesi uykusuzluk diger cocugum esim camasir bulasik, gelen giden,gun icinde sadece evi supurmek silmek icin toparliyorum ve oylece kaliyo aksam oluyo,supurge acsam silemiyorum tozunu alamiyorum.boyle olunca kendimi pis hissediyorum zaman buldukca dus aliyorum sık sık. isler karisti duzenim gitti napicam ben,sizler nasil yapiyosunuz
Evett aynen oyle.ben o kadini gordukce yok ben oyle degilim ben stresten yapiyorum diye kendimi telkin ederdim,istesem yapmam derdim ama simdi yapamayincada kafamda yapiyorum ve beynim yoruluyorokb ye mi dönüşüyor yoksa
Evet anca boyle olabilir galiba yoksa yetisilmiyo biseyebende öncelerde takıntılıydım ama çocuklarım olunca relax olmam gerekti çünkü kendimi çok yorunca tansiyonum çıkıyor, bu sefer ayakta duramazsam çocuklarıma nasıl yetişeceğim. o yüzden şöyle yapıyorum;
yemeği iki günlük yapıyorum genelde, yemek yapmadığım gün çamaşırları yıkıyorum ütü katlama vs.
çamaşır yoksa yada erken bittiyle sil süpür yapıyorum, oda her gün her yer değil.
mesela o gün oturma odası yatak odası ise , bi sonrakine salon ve çocuk odası gibi.
mutfak dolaplarını sileceksemde ogün diğer yerler kaba taslaktır.
wc banyo yu çamaşır suyu kokusu oluyor diye eşim evde olup çocukları odada oyalıyorken yapıyorum yoksa peşimden geliyorlar.
camlarıda tümden silmem fırsat buldukça bi tane iki tane şeklinde.
mesela misafir ağırladım (çoook pratik tarifleri uyguluyorum), ertesi gün bi süre eğer uygunsa mola veriyorum, yoksa üst üst yapınca ben pertt :)
bence pratik programlar yapın kendinize oda oda devam edin , bende önceden sizin gibi her yeri önce topluyordum süpüremeden akşam oluyordu. anca böyle daha rahat oldu
bende herşeyi iki kere yapmış kadar yoruluyorum. çünkü aynen dediğin gibi kafamda yapıyorum önce. hem de her şeyi en ufak detayına kadar. çok uyuz bi durum
Ya tekrar tekrar okuyorum cok guzel anlatmissin gercekten temizlik duzen hayatimizdan sevdiklerimizden caliyor,hele cocugum gercekten cok hirpaladim bu yuzden cok hata yapmisim tabi ama aileden gelen bi gorgu bende oyle buyudum hicte mutlu degildim,musafir odasi hep kilitli olurdu,onlara ozel bardaklardan biseyler icmek isterdim ama ne mumkun annecim sopalardibunu daha önce de paylaşmıştım
Alıntı: "Dağınık ev içinde yaşam olan evdir.Mobilyacı dükkanı gibi evlerde mutlu çocuk yetişmez.Her şey yerli yerindeyse sevgi eksiktir o evlerde.Bırakın çocuklarınız özgürce, hayal güçleri sınırsızca oynasınlar.Eşya dediğin şey kullanmak içindir, eskidi mi yerine yenisi alınır.Çocuklarda yaptığınız hatalar ömür boyu hem onları hem sizi üzer ve bazı şeylerin telafisi yoktur.Bırakın dağılsın, toplanır, pislensin, temizlenir...Gün gelir o dağınıklığı mumla arasanız da bulamazsınız..."
bu kadar düşünmeyin, kafanıza takmayın
her gün heryer, bazaların altına kadar süpürülüp silinir mi? hem kendinize, hem de birlikte yazadığınız insanlara eziyet
evinizde pamukçuklar uçuşmasın yeter
sakın hergün temizlemeye yetişeceğim diye çocuklarınızın zamanından çalmayın, dağıtmasınlar diye çocuklarınızı mutsuz etmeyin.
bir kere tüm çekmecelerin, dolapların düzenini tam kurdunuz mu
her sabah yarım saat içinde evi toparlarsınız
temizliği de 4-5 günde bir yapın
bir de herşeyi aynı gün yapmanız gerekmiyor ki
Ya tekrar tekrar okuyorum cok guzel anlatmissin gercekten temizlik duzen hayatimizdan sevdiklerimizden caliyor,hele cocugum gercekten cok hirpaladim bu yuzden cok hata yapmisim tabi ama aileden gelen bi gorgu bende oyle buyudum hicte mutlu degildim,musafir odasi hep kilitli olurdu,onlara ozel bardaklardan biseyler icmek isterdim ama ne mumkun annecim sopalardioda annesinden kaynanasindan oyle gormus,ama yok ben okadar degilim bende sadece toplu temiz olsun isterim öfkem sad3ce temizlik yaptigim gun olur,oda islerin yorgunlugu gecmeden hemen dagilmasin kirlenmesin diye ertesi gun fazla sorun olmuyo
Temizlik işini oda oda yapamıyorum hiç. Özellikle supurmeyi oda oda yapmak mantıklı gelmiyor. Heryerde gezinirken yine tozlar oradan oraya taşınıyor. Hiç supurmemis gibi oluyor. O yüzden ya hep ya hiç benim kuralım. Banyo ve mutfak ayrı tabi. Onları genel temizlikten bağımsız daha sık temizliyorum.bende öncelerde takıntılıydım ama çocuklarım olunca relax olmam gerekti çünkü kendimi çok yorunca tansiyonum çıkıyor, bu sefer ayakta duramazsam çocuklarıma nasıl yetişeceğim. o yüzden şöyle yapıyorum;
yemeği iki günlük yapıyorum genelde, yemek yapmadığım gün çamaşırları yıkıyorum ütü katlama vs.
çamaşır yoksa yada erken bittiyle sil süpür yapıyorum, oda her gün her yer değil.
mesela o gün oturma odası yatak odası ise , bi sonrakine salon ve çocuk odası gibi.
mutfak dolaplarını sileceksemde ogün diğer yerler kaba taslaktır.
wc banyo yu çamaşır suyu kokusu oluyor diye eşim evde olup çocukları odada oyalıyorken yapıyorum yoksa peşimden geliyorlar.
camlarıda tümden silmem fırsat buldukça bi tane iki tane şeklinde.
mesela misafir ağırladım (çoook pratik tarifleri uyguluyorum), ertesi gün bi süre eğer uygunsa mola veriyorum, yoksa üst üst yapınca ben pertt :)
bence pratik programlar yapın kendinize oda oda devam edin , bende önceden sizin gibi her yeri önce topluyordum süpüremeden akşam oluyordu. anca böyle daha rahat oldu
uvvvv ben evdeyken iş bitiremiyorum, siz çalışıyorsunuz Allah kolaylık versin, ben 14 yıl çalıştım ama o zaman çocuğum yoktu. benim kuzularım 3,5 yaşında ikizler :) evi tahmin edebiliyormusunuz, canları sağolsun ne diyelim hep dağıtacak değiller ya. bende sizin gibiydim ama yemeleri içmeleri, üst baş, wc,derken yap hep ya hiç yapamıyorum. hepsini yapsam yetişmiyor, hiç yapmasam adım atacak yer kalmıyor :)) o yüzden neye yetişebilirsem onu yapıyorum. ben heryeri süpürcek oluyorum ya bi odayı süpürene kadar diğer oda talan olabiliyor benimkiler yağmalamış :)))) gülermisin ağlarmısın. bide çocuklarıma ve misafir çocuklarına çok tavizkarım çok kuralcı değilim oyun konusunda , evet yanlış ama kıyamıyorum işte çocuklara :)Temizlik işini oda oda yapamıyorum hiç. Özellikle supurmeyi oda oda yapmak mantıklı gelmiyor. Heryerde gezinirken yine tozlar oradan oraya taşınıyor. Hiç supurmemis gibi oluyor. O yüzden ya hep ya hiç benim kuralım. Banyo ve mutfak ayrı tabi. Onları genel temizlikten bağımsız daha sık temizliyorum.
Ben de çalışıyorum ve dağıtıcı, meraklı bir oğlum var. Evim küçük hersey üstüste. Düzeni oturtmakta çok zorlanıyorum. Üstelik ev de eski. Temizlik kendini pek göstermiyor. O da ayrı bir durum.