pozitif enerji denilen şey nasıl saçılır ki??

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
kızlar, başlıkta da belirttiğim gibi bu pozitif enerji denilen şey nasıl birşey? nasıl pozitif bir enerjiye sahip olunur da etrafa saçılır bu olay.. yaradılıştan gelen birşey olduğunu mu düşünmek lazım, yoksa sonradan edinilen bir hal veya tavır mıdır çözemedim orasını... bazı insanlar gerçekten doğuştan tebessümlü, neşeli etrafta göze batacak derecede dikkat çekici bir sevimliliğe sahipken, neden bazı insanlar itici somurtuk bir tavra sahip?
çevremde arkadaşlarımla vs bir konu hakkında konuşuyorsak bile, pozitif ol pozitif enerji saç , aman işte iyi düşün iyi olsun bıdı bıdı bıdı...
iyi de arkadaş nedir bu pozitif denilen enerji, nasıl sahip olunur, çevreye nasıl saçılır bu enerji?
sonradan edinilirmi bu huy?
öğrenilebilir mi?
yoksa pozitif enerji bir insanın karekterinde ya vardır ya yoktur mu?
eğer becerilebilecek birşey ise, ve bilip de söylemeyen olursa da çok büyük teessüf edeceğim :)
madem sonradan edinilebiliyorsa öğretin de topluca saçalım şu pozitif denen enerji çeşidini :) yoksa zorla güzellik olmaz atasözünden yola çıkarak mendebur duruşumu hiç bozmasam mı :KK70:

Bunlar modern soylemler eskiler gulumsemek sadakadır der. Sabah kalkın aynada kendinize gülün, okulda/işyerinde şöyle insanlara gızel enerjik ses tonuyla günaydın deyin, gulumseyin bakın hem insanlar size daha yakın olacak hem de kendi guveniniz artacak :* kimse çevresinde asık suratlı birini istemez.

Son düzenleme:
Gülümsemek yeterli.
Ben hiç bir olayın kötüsünü düşünmem iyi düşünelim iyi olsun derim.
Eşim bana çok zıt karakter de o herşeyin en kötüsünü düşünür ve bütün aksilikler onu bulur. Çok didikler herşeyin en iyisini arar ben aza kanaat ederim ama eşimin aradığı daha iyiler hep beni bulur.

Ister şans de ister başka birşey banka da bir işim olsa ve cok sıra olsa mutlaka daha yakın bir numara elime tutuşturulur :) ben gülümsemeye bağlıyorum bunu.
Tabi sürekli sırıtarak dolaştığım zannedilmesin :)
Ve sabahları ilk yaptığım uyaninca kocaman gülümsemek ve camı açıp havayı içime çekmek :)

O insanlardaki rahatliktan ve iç huzurdan ben de istiyorum. Benim neden içimde sürekli bi kavga var anlamıyorum.

Kimse iç dünyasında yüzde yüz huzurlu değil ki. Önemli olan ruh sağlığının nasıl olduğu. Sorunların olabilir ama bazı inşa lar bu sorunları hayatının her anına yansıtır. Günde bir kaç saat olan insanlara bile "ben mutsuzum ,sorunlarım var" diye haykırır durur, söyleyerek değil ama davranışlarıyla. Herkesin hayatında sorunlar var ve can ciğer olmadığınız insanlar sizin sorunlarını ilgilenmez. Herkes güler yüzlü insanları daha çekici bulur. Ve o insanlar sorunları olmadığından değil yeterince olgun olduklarından sorunlarını etrafa saçmaz.

Kimse iç dünyasında yüzde yüz huzurlu değil ki. Önemli olan ruh sağlığının nasıl olduğu. Sorunların olabilir ama bazı inşa lar bu sorunları hayatının her anına yansıtır. Günde bir kaç saat olan insanlara bile "ben mutsuzum ,sorunlarım var" diye haykırır durur, söyleyerek değil ama davranışlarıyla. Herkesin hayatında sorunlar var ve can ciğer olmadığınız insanlar sizin sorunlarını ilgilenmez. Herkes güler yüzlü insanları daha çekici bulur. Ve o insanlar sorunları olmadığından değil yeterince olgun olduklarından sorunlarını etrafa saçmaz.
Çok çok haklısın.bazı insanlar öyle malesef.selam veriyorsun başlıyor borclarindan kocasından gelininden v.s.konuşmaya.insan haliyle kaçmak istiyor.öyle insanlarla konuşmak filan çok sıkıcı.halbuki her insanln sıkıntısı var ama bunu heryerdede paylaşmamalı.kötü enerji böyle şeylerde çok saçıyor bencede

Gülümsemek yeterli.
Ben hiç bir olayın kötüsünü düşünmem iyi düşünelim iyi olsun derim.
Eşim bana çok zıt karakter de o herşeyin en kötüsünü düşünür ve bütün aksilikler onu bulur. Çok didikler herşeyin en iyisini arar ben aza kanaat ederim ama eşimin aradığı daha iyiler hep beni bulur.

Ister şans de ister başka birşey banka da bir işim olsa ve cok sıra olsa mutlaka daha yakın bir numara elime tutuşturulur :) ben gülümsemeye bağlıyorum bunu.
Tabi sürekli sırıtarak dolaştığım zannedilmesin :)
Ve sabahları ilk yaptığım uyaninca kocaman gülümsemek ve camı açıp havayı içime çekmek :)

emin ol o bankada ben olsam ve saatlerce beklediğim sıranın sonunda sıra bana gelse, kesin ya sistem çökmüştür işlem gerçekleştirilmez yazısını görürüm, ya da benim sıramdaki memur yada görevli kalkar masasından :KK43: öyle bir talihsizliğim var...

aynen katılıyorum..
tebessümü bende çok deniyorum, ama ruhumdayok sanırım yolda yürürken biryerde otururken kaşlarım hafif çatılmış ve dudaklarım somurtuk vaziyette farkına varıyorum kendimin , kesinlikle karekter meselesi olduğuna inanıyorum... bazı insanlar tebessüm etmeden de çekici sevimli tatlı gözüküyorlar... neyle alakalı bu poztifilik onu çözebilmiş değilim

emin ol o bankada ben olsam ve saatlerce beklediğim sıranın sonunda sıra bana gelse, kesin ya sistem çökmüştür işlem gerçekleştirilmez yazısını görürüm, ya da benim sıramdaki memur yada görevli kalkar masasından :KK43: öyle bir talihsizliğim var...

aynen katılıyorum..
tebessümü bende çok deniyorum, ama ruhumdayok sanırım yolda yürürken biryerde otururken kaşlarım hafif çatılmış ve dudaklarım somurtuk vaziyette farkına varıyorum kendimin , kesinlikle karekter meselesi olduğuna inanıyorum... bazı insanlar tebessüm etmeden de çekici sevimli tatlı gözüküyorlar... neyle alakalı bu poztifilik onu çözebilmiş değilim
Işte bakın talihsizlik var bende kesin ya sistem çökmüş olur falan diyerek negatif enerji yayıyorsunuz. En kötüsünü düşünüyorsunuz.
Talihsiz olduğunuzu değil şanslı olduğunuzu düşünün. En azından hayattasınız nefes alabiliyorsunuz. Sağlığınız yerindedir inşallah onun için şanslı olduğunuzu düşünün. :)

Eger kendinizi Kaşınızı çatmış yakalıyorsaniz çok şey düşünüp çok şey takıyorsunuz demektir. Herşeyi takmayın kafanıza şu akar yolunu bulur hersey olacağına varır

Pozitif enerji saçmak için ona sahip olmak gerekiyor.
Pozitif enerji sahibi olmak için de çevrende pozitif insanlar ve olayların olması gerekiyor.

Ben mesela çok şanssız biriyim, buna bağlı olarak da karamsarım.
Ama tüm karamsarlığıma rağmen bazı sevdiklerimin yanında tüm dertlerimi unutur cıvıl cıvıl olurum.
Onların gülen gözleri, ışıltılı gülümsemesi sayesinde böyle oluyorum bence.

Bulaşıcı böyle şeyler bulaşıcı :)

Yüce düşünürün felsefesini, "Pollyanna felsefesini" benimsemek.

Ve her zaman " Vardır bir hayır. " diyebilmek.

X