Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben yazmıştım bir yerlere benimki kv hariç gayet iyiydiArkadaşlar 21 haftalık hamileyim ve tecrübeli annelerden pozitif doğum hikayelerini bekliyorum. (Normal doğum çok istiyorum)
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah evladınızı bir şey sormak istiyorum size, biz de 39 haftadayız artık merak, heyecan, stres ve gerginlik sardı bir miktar hiç açılmanız olmadan mı suni sancıyla açılmanız oldu? Bir kaç yerde okudum ilk doğumlarda açıklık olmayınca suni sancı işe yaramıyor tarzı yorumlar da ister istemez aklıma takıldı gerdi bi miktarTam 39 haftalıkken suni sancı ile normal doğum yaptım. Normalde 40a kadar bekleyecektik ama bebeğin kilosu son kontrolde 3900 çıktı ve doktorum 4 ve sonrasında bir takım riskler olduğunu söyleyip suni sancı teklif etti. Süreç çok rahattı. Baya çarşıya gider gibi sakin sakin doğuma gittik Sabah 7de hastanedeydik. Giriş yapılması yatış,damar yolu vs derken 8 gibi en düşük dozdan suni sancı verilmeye başlandı. Yavaş yavaş artırdılar. Beni hoplatmaya başlaması saat 11i falan buldu. Bir ara ebe doğumhaneye götürüp suyumu patlattı. Ara ara da yine aynı yere götürüp açılma ne durumda diye baktı. Ben genel olarak genital bölgeye mudehaleden biraz huylanan bir insan olduğum için o süreçler benim için sıkıntılıydı ama sıkıntılı olma sebebi ağrı sızı vs değil dediğim gibi ben kastım kendimi malesef. Sancı değil ama çok çok güçlü kasılmalar kaldı benim aklımda o sürece ait. Bir de inanılmaz şiddetli bir bel ağrısı. En kötüsü hangisiydi dersen bel agrisiydi derim. En son yine açılma kontrolü için dogumhaneye gittik ebeyle ve benim orda kasilmalarim çok sıklaştı. Ebeden eşimi çağırmasını istedim o da doktor bir görsün odaya geri gideriz muhtemelen dedi ama öyle olmadı. Bir anda açılma 8 santime ulaştı. Ebe aaa siyah saçlı bu oğlan vs demeye başlayınca ben Allah dedim geliyor gelmekte olan Hatta bir ara gitti yalnız kaldım ve tek başıma doğuruvercem diye aklım çıktı meğer eşimi çağırmaya gitmiş. Eşim geldikten 10 dk sonra falan 13.57de doğurdum. Ikınırken aşırı bitkin düştüğümü hatırlıyorum,bir de felaket susamistim(suni sancı sebebiyle olur dedi ebe) tabi bizim oğlan 3950 doğunca bende hem yırtık oldu hem kesi ama o kısım hiç mi hiç korkutmasın çünkü gerçekten hissedilmiyor. Dikiş atarken de uyuşturuyor zaten doktor. Ben o esnada yine oraya müdahaleden sebep kasilmistim. Doktorun sürekli aç bacaklarini dediğini hatırlıyorum adamın bana uyuz olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam tavsiyem; süreç üzerinde çok düşünme. Kötü hikayeler dinleme. Zorla anlatirlarsa kulak asma. Sadece onu kucağına alacağın ana odaklan ve bol bol spor yap. Ben her gün yürüyüş yapıyordum ve haftada en az 3 gün denize gidiyordum bence çok faydası oldu. Uzun oldu ama benim tecrübem böyle. Umarım dilediğin gibi bir doğum olur,sağlıkla gelsin bebiş.
Amin çok teşekkürler size de sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah benim doğumdan 2 hafta önce falan nişanım gelmişti aslında ve muayeneye gitmiştim 1 cm açıklık tespit edilmişti ama açılmadan sayamayiz o kadarını demişti doktorum. Suni sancı ile birlikte hızlıca acilmam da oldu çok şükür.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah evladınızı bir şey sormak istiyorum size, biz de 39 haftadayız artık merak, heyecan, stres ve gerginlik sardı bir miktar hiç açılmanız olmadan mı suni sancıyla açılmanız oldu? Bir kaç yerde okudum ilk doğumlarda açıklık olmayınca suni sancı işe yaramıyor tarzı yorumlar da ister istemez aklıma takıldı gerdi bi miktar
Amin Allah razı olsun, inşallah süreciniz çok güzel olmuş darısı başımızaAmin çok teşekkürler size de sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah benim doğumdan 2 hafta önce falan nişanım gelmişti aslında ve muayeneye gitmiştim 1 cm açıklık tespit edilmişti ama açılmadan sayamayiz o kadarını demişti doktorum. Suni sancı ile birlikte hızlıca acilmam da oldu çok şükür.
Amin sağlıkla gelsinler inşallahAmin Allah razı olsun, inşallah süreciniz çok güzel olmuş darısı başımıza
Maşallah inşallah darısı bizim başımıza. Teşekkür ederim bu güzel hikayeyi paylaştığın içinTam 39 haftalıkken suni sancı ile normal doğum yaptım. Normalde 40a kadar bekleyecektik ama bebeğin kilosu son kontrolde 3900 çıktı ve doktorum 4 ve sonrasında bir takım riskler olduğunu söyleyip suni sancı teklif etti. Süreç çok rahattı. Baya çarşıya gider gibi sakin sakin doğuma gittik Sabah 7de hastanedeydik. Giriş yapılması yatış,damar yolu vs derken 8 gibi en düşük dozdan suni sancı verilmeye başlandı. Yavaş yavaş artırdılar. Beni hoplatmaya başlaması saat 11i falan buldu. Bir ara ebe doğumhaneye götürüp suyumu patlattı. Ara ara da yine aynı yere götürüp açılma ne durumda diye baktı. Ben genel olarak genital bölgeye mudehaleden biraz huylanan bir insan olduğum için o süreçler benim için sıkıntılıydı ama sıkıntılı olma sebebi ağrı sızı vs değil dediğim gibi ben kastım kendimi malesef. Sancı değil ama çok çok güçlü kasılmalar kaldı benim aklımda o sürece ait. Bir de inanılmaz şiddetli bir bel ağrısı. En kötüsü hangisiydi dersen bel agrisiydi derim. En son yine açılma kontrolü için dogumhaneye gittik ebeyle ve benim orda kasilmalarim çok sıklaştı. Ebeden eşimi çağırmasını istedim o da doktor bir görsün odaya geri gideriz muhtemelen dedi ama öyle olmadı. Bir anda açılma 8 santime ulaştı. Ebe aaa siyah saçlı bu oğlan vs demeye başlayınca ben Allah dedim geliyor gelmekte olan Hatta bir ara gitti yalnız kaldım ve tek başıma doğuruvercem diye aklım çıktı meğer eşimi çağırmaya gitmiş. Eşim geldikten 10 dk sonra falan 13.57de doğurdum. Ikınırken aşırı bitkin düştüğümü hatırlıyorum,bir de felaket susamistim(suni sancı sebebiyle olur dedi ebe) tabi bizim oğlan 3950 doğunca bende hem yırtık oldu hem kesi ama o kısım hiç mi hiç korkutmasın çünkü gerçekten hissedilmiyor. Dikiş atarken de uyuşturuyor zaten doktor. Ben o esnada yine oraya müdahaleden sebep kasilmistim. Doktorun sürekli aç bacaklarini dediğini hatırlıyorum adamın bana uyuz olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam tavsiyem; süreç üzerinde çok düşünme. Kötü hikayeler dinleme. Zorla anlatirlarsa kulak asma. Sadece onu kucağına alacağın ana odaklan ve bol bol spor yap. Ben her gün yürüyüş yapıyordum ve haftada en az 3 gün denize gidiyordum bence çok faydası oldu. Uzun oldu ama benim tecrübem böyle. Umarım dilediğin gibi bir doğum olur,sağlıkla gelsin bebiş.