Posof Yemekleri Ve Sozlerii

YEMEKLERDEN EN COK DIKKATINIZI CEKEN HANGISI?

• Ankete Katılan
    11

dilaygul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
22
0
40
bende memleketim posofun yemeklerini ve sivesini paylasiam;
bizim oralarin hamur isi çok mesurdurbunlardan baslicasi:
kete(borek), katmer(borek),hinkal(yoreye ozel etli manti ama bunun tuluh peynirlmiside yapilir), bisi(kizartma),lokum(kizartma),velibagi(patatesli yufka),cadi(misir unundan yapilan ekmek),sacekmegi(durum ekmegi),manti(ama bu bildiklerimizden degilsade sarimsakli yogurtlu),kazma pagaça(bu tepside yapilir daha sonra uzeri rendeyle kazinir),gevrek(kaymakla yapilir ister yufka gibi ister ekmek gibi)...
BIDE çORBALARIMIZ: cincar çorbasi(isirgan çorbasi),pursuk çorbasi( bu bizim yoreye ait tuluh peynirinden yapilir)
Bide sevilen misafirlere kaz kavururlar sırnaşık şey

GELELIM KONUSMALARINA:
posofun çogu azeri goçmenidir o yuzden yemeklerimiz ve konusmalarimiz aynidir ama beni en çok gulduren bedualardir....
beç(saf demek)
çor garnan(hastalansin karnin)
allahin neleti bassan(allahin laneti basina)
toprag basan(toprak basina)
andiran kalsin(olesinde senden geriye kalsin)
mirasan gala(miras kalsin)
cazi gudian(cadi)
sako(deli)
ola(erkeklere seslenme)
atas garnan(ates karnina)
onmiyasin seni(mutlu olma)

tabi dualarida var :teytey:
gadanalem(derdini alayi)
ölemcanan(senin için ölürüm)
gözün yagini yiyim(bunu anlamissinizdir):bbo:
atasinalim(atesini alayim)
anneannemin destegiyle bu kadar oldu canim nenem benima.s.
arkadaslar yemeklerDen isteginiz olursa tarifini yazabilirim.
DE HAYTE DAA:teytey::teytey:

dilaygül rica etsem katmerin tarifini verebilirmisin. karslı bi komşumuzda yemiştim tarifini almak mümkün olmadı ama tadı hala damağımda internette de bulamadım.

dilaygül bu yemeklerin resimleri yokmu çok merak ettim hani keteyi çok duyuyoruz ama yörelere göre farklı mesela posof nerenin ilçesi ve herkez aynımı yapar bu yemekleri benim de arkadaşımın kayınvaldesi posofun bir köyündenmiş biliyorum yaoarım dedi ama resimlerini görseydim ona göre isterdim şimdi tereddüt ettim acaba hangisi daha güzeldir diye sağlıcakla kal herşey gönlünce olsun:uhm:

Oy anammmm hamileligimde hinkal aserdim ama sekerim oldugu icin yiyemiyordum.Sonunda kaynanam yapmisti ve o gun dedimki Allahim evladim sana emanet artik dayanamiyorum seker komasina bile girsem yiyecem dedim ve o gun bir tepsi hingal yedimm tabi sekerimi hec sorma :roflol:

Elleren sagluh bacim agzin yiyem derdin alem atasin alem :roflol:

ay hemşolareım benim buldum sizi ay canım mümkünmü başka diyarlarda olsakta memleketimizin konuşmalarını yemeklerini unutmak..............
ve burda çok yanlızım bu konuda tabii egeli biriyle evlenirsem olacağı oda neyse kısmet nasip unlar ama ben egeli kocişime hiç bilmediği hıngalı sevdirdim adam hastası şimdi nasıl yiyor ha keteyede hasta ankarada yengem annem bir yapar parmaklarını yersin bize gönderirler ben o kadar beceremiyorum keteyi.........
ama hıngalı bazen yaparım anneminkini tutmaz ama olsun........
şimdi hamişim canımda çekiyor birgün komşumla beraber yapıp yiyeceğim...........

dilaygül rica etsem katmerin tarifini verebilirmisin. karslı bi komşumuzda yemiştim tarifini almak mümkün olmadı ama tadı hala damağımda internette de bulamadım.

arkadasim bi kaç çesit katmer var ama ben sana sadesini tarif edeyim içini istege gore yaparsin artik...
_1kilo un
_200gr yasmaya
_tuz, alabildigi kadar su
_margarin 300gr
HAZIRLANISI:yasmayayi ilik suda bekletim un tuzla birlikte yoguruyoruz kulak memesi kivamindan biraz sert hamur yogruyoruz onu yarim saat kadr bekletip açiyoruz, ben çarçafta açiyorum yaglayip, daha kolay oluyor. yufkayi açtiktan sonra istege gore iç harç koyup çarsafi yukari dogru yavas yavas kaldirin o yuvarlanarak her tarafi esit katlanir
alti yaglanmis bi tepsiye seyrek bi sekilde koyun tepsidede mayalanmasini bekleyip 200derece firinda 20-30 dk kadar pisirin arkadasim sen firinin ayarini iyi bilirsin alti ustu kizarana kadar pisir artik neyse afiyet olsun
yakin zamanda yaparsam resmini eklerimsırnaşık şey

dilaygül bu yemeklerin resimleri yokmu çok merak ettim hani keteyi çok duyuyoruz ama yörelere göre farklı mesela posof nerenin ilçesi ve herkez aynımı yapar bu yemekleri benim de arkadaşımın kayınvaldesi posofun bir köyündenmiş biliyorum yaoarım dedi ama resimlerini görseydim ona göre isterdim şimdi tereddüt ettim acaba hangisi daha güzeldir diye sağlıcakla kal herşey gönlünce olsun:uhm:

arkadasim posof ARDAHAN'in ilçesi keteyi herkes ayni yara ama hepsinin lezeti ayni olmaz bu benim dusuncem mesela ben anneme yetisemedim daha:eek:
jeyyar bende onun yaninda kete filan yapmam zaten begenmezsırnaşık şey neyse ben yapinca koyucam resimlerini ama kaz kavurmasini beklemesırnaşık şey

ay hemşolareım benim buldum sizi ay canım mümkünmü başka diyarlarda olsakta memleketimizin konuşmalarını yemeklerini unutmak..............
ve burda çok yanlızım bu konuda tabii egeli biriyle evlenirsem olacağı oda neyse kısmet nasip unlar ama ben egeli kocişime hiç bilmediği hıngalı sevdirdim adam hastası şimdi nasıl yiyor ha keteyede hasta ankarada yengem annem bir yapar parmaklarını yersin bize gönderirler ben o kadar beceremiyorum keteyi.........
ama hıngalı bazen yaparım anneminkini tutmaz ama olsun........
şimdi hamişim canımda çekiyor birgün komşumla beraber yapıp yiyeceğim...........

ah canim kiyamam buyur gel ben yapayim banada mazeret olurda bende yerim:dance::teytey:

Son düzenleyen: Moderatör:
benim erkek kardeşim posoflu bir kızı seviyor onun yakından araştırıyoruz posofluları çok iyi ve samimi insanlar hiç yalan abartı yok şimdilik aile olarak çok sevdik ilerde kısmet

Oy anammmm hamileligimde hinkal aserdim ama sekerim oldugu icin yiyemiyordum.Sonunda kaynanam yapmisti ve o gun dedimki Allahim evladim sana emanet artik dayanamiyorum seker komasina bile girsem yiyecem dedim ve o gun bir tepsi hingal yedimm tabi sekerimi hec sorma :roflol:

Elleren sagluh bacim agzin yiyem derdin alem atasin alem :roflol:

gadenalim bacican dikat et sekeren bendede o der vardur neyiseki bu aralar eydur:roflol:
insallah bebiste bisey yoktur sende biraz az yersin canim benim ama yinede dikat et seker sakaya gelmez :1no2:

gadenalim bacican dikat et sekeren bendede o der vardur neyiseki bu aralar eydur:roflol:
insallah bebiste bisey yoktur sende biraz az yersin canim benim ama yinede dikat et seker sakaya gelmez :1no2:

Yok derdin alem bacican o sadece gebelik sekeriydi hamilelikte cikmisti simcik yok sukur dogumdan hemen sonra gitti.Allah senide kurtarsin bacican.

Bu arada bu topic icin sagol valla kendimi buldum yav :)))

benim erkek kardeşim posoflu bir kızı seviyor onun yakından araştırıyoruz posofluları çok iyi ve samimi insanlar hiç yalan abartı yok şimdilik aile olarak çok sevdik ilerde kısmet

canim bende bursadaydim ve bende posofluyum ailem sulalem nerdeyse orda.Bursa teleferikte cok var posoflu kardesinin sevdigi kiz nerde oturuyo?

bursa ihsaniyede izmir yolu üzerinde ama bir köyündenmişler şimdi hatırlayamadım öğrenince yazarım

Posoflular nerdesiniz sayfa çok geride kalmiş nasilsiniz

kardeşimle kiz arkadaşi nişanlandi seneye yaza düğün var

yani bizimde posoflu dünürlerimiz oldu

Son düzenleyen: Moderatör:
X