Porselen Lamina Diş

opheliaaa

mademoiselle
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
436
2
116
Balıkesir
porselen lamina diş yaptıran var mı? varsa tecrübelerini bizimle paylaşabilir mi?
 
Son düzenleme:
çok teşekkür ederim canım öğretmen maaşıyla biriktire biriktire lamina dişi nezaman yaptırabilirim bilemiyorum.:)
 
Son düzenleme:
MATERYAL SEÇİMİ
Materyal seçiminde tek amaç size en uygun ve en doğal görünümü verecek materyalin seçimidir. Kullanılan her materyalin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.Bu seçimde dişin lokalizasyonu diş etinin pozisyonu dişin yapısı dişin rengi ve fonksiyonu gülümsendiği zaman dişlerin ne kadarlık kısmının göründüğü çok önemli rol oynar.
Kronlar birçok materyalden yapılır.Bunlar metal destekli porselen tamamen porselen yada değerli alaşımlardan yapılanlar olarak sıralanabilir.Ortak yönleri ise tüm kronların dış yüzeylerinin doğal dişlerle aynı renk olmasıdır.Günümüzde en çok tercih edilen ürün ise zirkonyumla güçlendirilmiş porselendir.
KAPLAMA NEDİR ? NEDEN İHTİYAÇ VARDIR?
Kron dişin ilk yüzeylerini tamamen saran normal bir dişle aynı renkte aynı fonksiyon ve büyüklüğe sahip olan bir dental restorasyondur. Bu restorasyonun amacı dişi güçlendirmek ve dişin görüntüsünü iyileştirmektir. Bir kron şunları sağlar.
*Büyük bir dolguyu taşımayacak kadar harabiyete uğramış dişleri restore eder.
*Köprüyle bağlanarak eksik dişin yerini tamamlar .
*Dişin zayıf bölgelerinin kırılmasını engeller.
*Kırık bir dişin estetik görünmesini sağlar.
KRON YAPIM AŞAMALARI NELERDİR?
Bir çok aşaması olan bu tedavi en az iki ziyaret gerektirir.öncelikle dişin yüzeyinde porseleni yerleştirmek amacı ile bir miktar kesim yapılır.Bu aşamada dişte eski dolgular varsa çıkartılır.Çürük temizlenir ve desteksiz dokular desteklenir.Kron için hazırlanmış dişin aynı boyutta modelini çıkarmak için ağızdan bir ölçü alınır ve bu ölçü ile ağız modeli çıkartılır.Bu model üzerinde laboratuar tarafından bir kron yapılır.Bu işlemler birkaç gün sürebilir bu süreçte ağızdaki dişi korumak amacı ile aynı seansta geçici bir kaplama yapılır.Bu geçici kaplama gerçek kaplama yapılana kadar ağızda kalır. Diğer randevuda laboratuar tarafından hazırlanan kaplamanın ağızda gerekli kontrolleri yapılır.Bu kontroller renk uyum ve kapanış kontrolleridir.Ayrıca bu aşamada hastaya yapılan kaplama ile ilgili memnuniyeti sorulur.Eğer hasta yapılan dişin şeklinden oturumundan ve renk uyumundan memnunsa artık kaplamayı yapıştırma işlemi başlar.
KAPLAMALARINIZI KORUMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER
Kaplamanızın zarar görmesini engellemek için dikkat etmeniz gereken şeyler vardır.Öncelikle hiçbir zaman çok sert yiyecekleri buzu yada başka sert cisimleri çiğnemeyiniz günde iki defa dişlerinizi fırçalayınız diş ipi kullanınız ve ara yüz temizleyicisi ile günde bir defa temizlik yaparak yüzeyde oluşan ince film tabakası şeklindeki plakları uzaklaştırınız.Düzenli olarak 6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrolü yaptırınız ve düzenli olarak diş taşı temizliği yaptırınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…