porselen diş teli yardımmm acilll???

e1991

Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
4
0
slm kızlar ben 20 yaşındayım.alt çenem üst çeneme göre daha önde.doktora gittiğimde üst çenemin alt çeneme göre daha az gelişim gösterdiğini bu yüzden böyle olduğunu söyledi ve bana iki çözüm yolu sundu.ya ortodontik tedavi+ cerrahi operasyon ya da sadece diş teli dedi. ailem cerrahi operasyonu kesinlikle istemiyor bu yüzden geriye sadece diğer secenek kalıo. onun içinde iki diş çektirmem lazım sonrada teller takılıcak ama ben diş çektirmek istemiorum sapasağlam iki diş sonuçta. ama tedavide olmak istiyorum çünkü kapanış bozukluğum var. açıkcası çıkmaza girdim( taktırırsamda porselen olanlardan taktırmayı düşünüyorum. aranızda bnmle aynı rahatszlığı olan var mı? ya da porselen tel taktıran? bide iki seneyi bulur dedi doktor. yaptırdğıma acı çektiiğime değmezse eski haline gelirse diye endişelerim var baya..sizce napmalıyım? haftaya çarşamba randevum var o güne kadar bir karar vermek zorundayım

sapasaglam dişlerim çekilcek diye düşünme çünkü o tedavinin bir parçası..dişlerin düzgün sıralanması için yere ihtiyac var ve küçük azı dişleri çekerek kazanırız bu yeri ancak..cerrahi müdahele hem cok masraflı hem de çok acılı bir süreçtir..problemin sadece ortodontik tedaviyle düzelebilcek gibiyse şanslısın diyebilirim..

Son düzenleme:
sadece ortodontik tedaviyle düzelir ama idealdeki gibi olmaz dedi doktor ama en azından kapanış problemini çözeriz dedi..ben çok kararsızım her an vazgeçebilrim ama biliorum ilerde pişman olucam çünkü bundan dört sene öncede doktora gtmiştim vazgeçtim bugn yine aynı problemle karşı karşıyayım...bide porselen teller belli olucak mı ondada çok endişeliyim.çünkü üniversite 4.sınıfa geçtim..fark edilsin istemiorum çok fazla

porselen olan tel diildir canım o telin geçtiği braketlerdir..estetik açıdan sıkıntı yasamazsın ama agız hijyenine çok önem vermelisin yoksa renklenirler..dişlerin iç yüzeyine de takılıyor artık braketler..doktorun senin için en uygun olanı seçecektir eminim..

ben bi karar verebilsem takmaya arkası gelicekde sorun o işte:) peki o porselen braketlerin içinden geçen telde beyaz olmuo mu ya da şeffaf falan çünkü resimlerde görmüştüm öyle bisey var galiba?

görüntü şu şekilde porselen braketlerin canım..ama her vakada kullanılmaz bunlar..çünkü diğer metal braketler kdr dayanıklı diillerdir ve fazla kuvvet uygulayamazsın bunlarda..doktorun sana ne kdr kuvvet uygulaması gerektiğini ve bu braketlerin uygun olup olmadığına karar verecektr.sen endişelenme..

Eklentiler

• $ceramic-braces.jpg
    15,6 KB · Görüntüleme: 915
resim için çok teşekkür ederim:)) eğer bunlardan kullanabilrsem çok sevinicem zaten metal olucaksa takmıycam:) artık doktora danışmak en iyisi..cevaplar için çok teşekkür ederim..inşallah vazgeçmem

canım merhaba; ben kullanıyorum. iki tipi var biri safir biri ise porselen tür.
içinden geçen isteğe ve tedaviye göre değişir. ama şunu da belirteyim; ben çoğu zaman o çelik gibi olan tellerden kullandım. dişlerin birbirini itmesi için onların kullanılması gerekiyormuş. yalnız kesinlikle belli olmuyor. teller çok yakından görülebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…