Porselen demlikli emaye çaydanlık hakkında...

istanblue

evli,mutlu ......
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
608
1
96
İstanbul
hanımlar hani şu kahvaltı takımlarında olan çaydanlıklar var ya üstü porselen altı emaye emaye olan alt bölümünü normal çaydanlık gibi kullanabilir mym çatlama patlama:roflol: vb. bişey olur mu belli bi kullanım sıcaklığı şekli fln var mı bulaşık makinesinde yıkanır mı sağlık açısından bi zararı var mı hiç bi bilgim yok çeyizime aldığım kahvaltı takımında var yardımcı olursanız çok sevinirim a.s hepinize teşekkürlera.s.

Son düzenleme:
tabi canım kullana biliyosun ben şuanda ondan kullanıyorum çokda memnunum porselen çaydanlıgın çayı daha güzel oluyo hatta sen hiç merek etme canım kullanabilirsin mak atabilirsin hem çelik gibi parlatma derdinde olmuyo ben cifle falan temizlerim çok güzel bembeyaz oluyo sadece demligin alt bölümünde çay leke yapıyo onunda bi yolunu bulamadım.güle güle kullan şekerim

canımmm çok teşekkür ederima.s. ne kdr mutlu oldum anlatamam :roflol: ilk hevesler bunlar napalm insan herşeyi güzel olsn istio kullansın istiyo kocacımla kahvaltılarımızda çayımı onla demlerim artk keyifli keyifli içerim :asigim: tekrar teşekkürler:1hug:

Canım bir sorun var çayı çok çabuk soğutuyo bunlar ve ben hep halıya döküyordum kullanırken,sonunda gittim küçük çelik çaydanlık aldım daha rahatım.a.s.

bende ik baslarda pek hevesliydim porselen çaydanliklara. Görüntüsü çok hos, ve porselen çaydanliktan çay demlemesinden saglikli diyorlar. Sevmedigin nokta su : demligin agzi çok akiyor. Agzi büyük yanii. Misafirlere kullaniyordum ama simdi semaver kullaniyorum, daha pratik ve her zaman kaynar.

Sadece porselen demliği direkt ateşe koyma dikkat et, ben koydum da dalgınlıkla, tabanı olduğu gibi ayrıldı.........çok güzel yuvarlak bir porselen parçam oldu :)

benimde üstü porselen altı teflon...
çok memnunum daha çabuk ısıtıyor suyu..
hem kireçlenme derdide yok..
ağzınada süzgeçi kıvırıp soktum ne damlatması var nede çay çöpü akıtıyo..
diğerlerini parlatma derdi vardı ohh şimdi pek rahatım :)

Sevgili a.s,
porselen çaydanlığı kesinlikle ocağa direkt olarak koymamanı tavisye ediyorum.
ben geçmişte hatalı olarak boyle bir deneyimde bulundum.
hem nişanlıma rezil oldum hem de az kalsın evi patlatıyordum.
aman sakın ha, porselen bu. ayrı bir yerde su kaynat, porselenin içine koy, sonra da demlik poşet çaylardan içine at ve misafirlerine servis yap.
veya çaydanlıkta demledikten sonra porselenin içine dökerek servis yap.
başka türlü olmaz.
cam bu mazallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…