• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Porselen çaydanlık

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
13.854
198.372
598
Arkadaşlar şu renkli çaydanlıklardan almak istiyorum. Ama daha önce hiç porselen çaydanlık kullanmadım. Anneminde kullandığını görmedim. Hep çelik çaydanlk kullandık. Cifleyip tellemesi kolay, kullanımı kolay der annem.
Kullanan var mı? Çelikten tek farklı daha hassas olması mı?

Ben evimde kullanmıyorum ama annem çok sever, sürekli kullanır. Çelikten daha şık ve tellemeye falan gerek yok. Su lekesi olmuyor. Ama alırken içindeki deliklere dikkat et, bazıları çok küçük oluyor ve güzel akıtmıyor.

Bende ilk fırsatta alacağım. Aslında pahalı ama bu cuma BİM e geliyor. 50 tl. Bakabilirsin.

Üstü porselen altı emaye olanlarını diyorsun cano

Ben evimde kullanmıyorum ama annem çok sever, sürekli kullanır. Çelikten daha şık ve tellemeye falan gerek yok. Su lekesi olmuyor. Ama alırken içindeki deliklere dikkat et, bazıları çok küçük oluyor ve güzel akıtmıyor.

Bende ilk fırsatta alacağım. Aslında pahalı ama bu cuma BİM e geliyor. 50 tl. Bakabilirsin.
Hadi ya :/ hiç tellemiyor mu annen? Hani ocakta yağ lekesi olabilir. Zarar görür mü acaba. Evet pahalı ama çelik çaydanlıktan daha pahalı değil aslında

bende var komple porselen. misafire onu kullanıyorum, yikamasi pratik.. bilmem porselenle yapilan cay daha lezzetli geliyor.. psikolojik de olabilir porselen cicekli caydanligimi cok sevdiğimden :-)

Bende cam almayı çok istiyorum
Ama çok patlıyormuş...
Altı çelik veya porselen üstü cam olanlar daha kullanışlı. Hepsi cam olunca patlıyor. Annem meraklıdır çaydanlıklara :) 2 kez cam çaydanlık patlattı :KK70:
Şimdi gidip üstü cam olanlardan aldı. Benim de var ama sevmiyorum çabuk soğutuyor.

Çay makinem cam, o daha kullanışlı çaydanlıktan

Altı çelik veya porselen üstü cam olanlar daha kullanışlı. Hepsi cam olunca patlıyor. Annem meraklıdır çaydanlıklara :) 2 kez cam çaydanlık patlattı :KK70:
Şimdi gidip üstü cam olanlardan aldı. Benim de var ama sevmiyorum çabuk soğutuyor.

Çay makinem cam, o daha kullanışlı çaydanlıktan
Çay makinesinin tek farkı elektirikte pişmesi mi? Yine demliyor dinlenmeye mi bırakıyorsun? O süre zarfında fişte mi kalıyor

Hadi ya :/ hiç tellemiyor mu annen? Hani ocakta yağ lekesi olabilir. Zarar görür mü acaba. Evet pahalı ama çelik çaydanlıktan daha pahalı değil aslında

Tele gerek kalmıyor. Mesela sen porselen tabaklarını telliyor musun? Onun gibi düşün. Zaten annem çok titiz kadındır. y kolay yağ yapmaz. Dikkatli kullanır.

Bulaşık süngeriyle yıkamak yeterli oluyor.

tek uyarim tam porselen alirsaniz cok yuksek ateşe maruz kalmasın. orta ates ideal. benimkinde lekeler yapti ama uğraşınca cikiyor..

Çay makinesinin tek farkı elektirikte pişmesi mi? Yine demliyor dinlenmeye mi bırakıyorsun? O süre zarfında fişte mi kalıyor

Farklı farklı sistemi olanlar var. Benimki kaynayınca duruyor ısısı düşünce tekrar kendi kendine çalışıp kaynayıp duruyor. Üst taraf buharla demleniyor. Bazıları da kaynayınca buhar moduna geçiyor. Sadece ısısını sabit tutuyor
Ben çay makinelerini seviyorum. Misafir geldiğinde kurtarıcı

Tele gerek kalmıyor. Mesela sen porselen tabaklarını telliyor musun? Onun gibi düşün. Zaten annem çok titiz kadındır. y kolay yağ yapmaz. Dikkatli kullanır.

Bulaşık süngeriyle yıkamak yeterli oluyor.
Ama tabak ocakta durmuyor ki bacim. Gerci kizartma yaparken kaldirirm canımın içi çaydanlığımı. Makinaya koyabiliyor mu peki?

Back
X