Popüler Kültürün Bir Sonucu Olarak 15 Yıl Sonra Sıkça Duyacağımız 21 İsim

NevresteNevreste hesabı doğrulanmış üye.

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
295.014
607.810
1.098
43
Malatya
Günümüzde insanların çocuklarına isim koymalarını izlediğimiz dizileri, okuduğumuz kitaplar, pop şarkıcıları, futbolcular belirliyor. Bugünün popüler kültür ikonları düşünüldüğünde önümüzdeki 15 yıl içerisinde sıkça karşılaşma ihtimalimiz olan isimleri sizler için derledik. Belki çocuğunuza isim koymadan önce bir göz atmak istersiniz.

1. Arda

Atletico Madrid'in İspanya'da şampiyon olması ve şampiyonlar ligi finalinde oynayıp kupayı kıl payı kaçırması neticesinde "Arda" isminde illaki bir artış olacaktır.

2. Gökhan

O ses Türkiye yarışmasındaki sempatik tavırları neticesinde "Gökhan" ismi de tercih edilen isimlerden olacaktır.

3. Şura

Farklı bir isim olması ve diziye adını vermesi sebebiyle "Şura" ismini de yakınlarda duymaya başlayacağız.

4. Murat

Murat Boz, Murat Dalkılıç gibi kızların sevgilisi iki pop şarkıcısı bu ismi yine popüler kılacaktır.

5. Beren

Son zamanların en popüler kadın oyuncusu Beren Saat sayesinde bu isim de önümüzdeki yıllarda çok sayıda çocuğun ismi olacaktır.

6. Hilmicem

7. Turabi

Survivor'un meşhur edeceği bir başka isim de "Turabi" olabilir.

8. Behzat

Şimdiden anaokuluna gidenleri vardır.

9. Elsa

Karlar Ülkesi animasyonunun buz prensesi "Elsa" şimdinin çocuklarının aklında yer etti bile. Türkçede de kullanılabilir olması sebebiyle 2030'larda duyacağımız isimlerden.

10. Selena

Yine Türkçe olmayan ancak Türkçe örnekleri de bulunan Selena ismi gerek Selena Gomez gerekse de Selena dizisi ile hatırı sayılır bir popülasyona ulaşacak.

11. Kuzey

Kıvanç, Kuzey, Seyit... Kıvanç Tatlıtuğ'un birçok isme isim babalığı yapacağı bir gerçek.

12. Işıldur

LOTR hayranları "İsildur" adını Türkçeye uyarlamaktan kaçınmayacaktır.

13. Yaman

Genç kitle tarafından yaygın şekilde izlenen Medcezir dizisinden "Yaman" ismi de sıkça kullanılacak isimlerden.

14. Mira

Erkek olursa, Yaman; Kız olursa, Mira.

15. İlber

İlber Ortaylı'nın yarattığı sempatiyi görmezden gelemeyiz.

16. Recep

Gerek Recep Tayyip Erdoğan gerekse de Recep İvedik bu ismin yaygınlaşmasında pay sahibi.

17. Nihat

Nihat Hatipoğlu hocamızın etkisini de unutmayalım.

18. Arya

Türkçe anlamı da bulunan "Arya" adını özellikle Game of Thrones hayranları çok sevecek.

19. Ezel

Dayının özlü sözleri hala kulaklarımızdayken Ezel ismini unutmak mümkün değil.

20. Hürrem

Güçlü kadın vurgusu barındıran Hürrem adını da sıkça göreceğimiz aşikar.

21. Mustafa

Günümüzün popüler şarkıcılarından Mustafa Ceceli de birçok anne babanın gözdelerinden

KAYNAK:
http://onedio.com/haber/populer-kulturun-bir-sonucu-olarak-bundan-15-yil-sonra-sikca-duyacagimiz-21-isim-310528

Hicbir cocuguma böyle popüler kültür ürünü isim koymadim ayrica kisi olarakta polüler kültürden ve ürünlerinden nefret ediyorum..

Ama isim konusunda cok güzel isimler vardir bende:)

Isim annesi oldugum baya bir cocuk vardir:)

En son isim annesi oldugum kiz bebek suan 2 yasinda:) Arkadasim degisik, kolay, ilgi cekici bir isim sormustu ve kizina önerdigim ismi vermisti..

Turabi ismi çok değişik geliyor meğer anlamı arapçada toprak anlamındaymış

Evet,değişik bir havası var.Hz.Ali bir gün toprağın üstünde uyuyakalmış,haliyle üstü başı toprak olmuş.Peygamberimiz de gelince ''Kalk ya Ebu Turab''yani toprağın babası diye seslenmiş ona...

Ben de oğlum olursa Ali Turab düşünüyorum.Tabi önce evlenmem lazım.

Şura ismine senelerdir bayılırım. Hep kızım olursa koyacağım diyordum. Oğlum olursa da Ali Ömer..
Ama artık kızıma başka isim bulmam gerekecek
Ama kim doğursa ismi ya Mira yada Şura gına geldi daha şimdiden
Bir şeyin cılkını çıkarmayı bizim toplum çok güzel başarıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…