Çocuk Hastalıkları popo da yirtik mi , alerji mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Claradeep

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2015
5
0
Arkadaslar merhaba,

Gecen hafta 5 aylik kizimin bezin de iki damla kana rastladim. ondan once kizmin yanaklari kirmizi olmustu ve surekli hickiriyor du. poposunda pisik var di. bunu gittigim iki dr soyledim hepsi normal dedi ta ki bezde kan ile karsilasana kadar. hemen sut ve sut urunleri kesildi.

kizim dogugu gun bol bol sut ictim, yulaf li sut ile yedim. kizim 3 hafta erken dogdugu icin aglamalari gaz sancisi diyorduk. ve arada kizim yesil kaka yapiyordu ve sadece aksamlari. dogum yurt disinda normal oldu oradaki doktorlar soyledim yesil kaka, agliyor. birsey yok birsey yok. neyse ben sonra ogrendim ki sut gaz yapiyor hemen sut ve yogurttu biraktim. sadece yogurtlu corba iciyordum ve peynir yiyordum ama cok degil. bu 5 aylik olana kadar devam etti. artik kizim buyudu dedim ve gaz yapmaz dedim ve normal yasantima donmeye basladim. salam, sosis, az az yogurt, cafe late, kek, pasta dikkat etmeden cok guzel yemeye basladim, kuru fasulye ve mercimege cok dokunamayordum ama o hafta evde kuru fasulye yapacaktim ki. yukarida bahsetigim olaylar basladi. ilk salyasi cok akmaya basladi. Dis dir denildi. surekli hickirmaya basladi gunde 5 kere falan. gaz sikismasi denildi. popoda pisik oldu, kakadan dir denildi. popo da yirtik var dedim, kucuk delikli dedi gecer denildi. vucutta kizariklar olusmaya basladi. deterjan mi degisti dedi evet dedim ondan denildi.

Gecen hafta kaka da iki tane kan gorulunce , sut ve sut alerjisi varmis yani kotayi (intolerance )doldurmussun denildi.

Hemen sut urunleri kesildi. ve ben dogal olarak sabahlari haslanmis iki tane yumurta yedim ve kucuk kucuk kan halen devam etti. o da birakilacak denildi.
tavuk ve patates hasladim, balli ekmek yedim, yine kucuk kan oldu(igne parmaginiza batar ve ufak kanar ya o kadar kucuk, artik mikroskopik incelemeye baslamistim cunku) ve bir aksam hafif kizariklar vardi ama birden sirti komple kizarmaya basaldi hemen coresatin krem surdum sakinlesti gecti. hemen o gun ne yedi isem onlari da biraktim.
ispanak ve pates kavurma yaptim gozlemeye icersine karabiber, kirmizi biber koydum.. yine bahsettigim kucuk kanama vardi. hemen onlari da biraktim simdi sadece haslanmis patates, makarna ve zeytin yemeye basladim.

sonra sut alerjisi olan baska arkadasim aradi. konsutuk ve bizde makatta catlak vardi. o kanama yaparmis bepanthen surduk gecti dedi. hemen kremi aldim ama o da bepanthol olmus. dun aksam dan itibaren uygulamaya basladik. bugun gobek bolgesinde biraz yogun, yukariya dogru ufak ufak kizarikliklar var. yine cok kucuk kanma var, catlagimiz da hafif azalma var.

simdi deneyimli annelere soruyorum sizce biz de ne var ?? alerji var ama ne deterjan mi acaba? kiyafetlerin hepsini tekrar yikadim diye hatiliyoruma ama arada var mi bilemiyorum. o bahsettigim kucuk kanlar makattan geliyor olabilir mi?

bu kadar uzun yazdim cunku birinin basina yukarida bahsettigim belirtiler olursa ne olursunuz ustune gidin ve sonra benim gibi bir cikmaza girmeyin... su an ne yiyecegim ne yapacam bilmiyorum. kizimi sadece anne sutu ile besledim ve tek gogusumde suttum cok az var. tek gogus gidiyoruz. suttum azalirsa ne yapacam onu da bilmiyorum... nazar dedikleri bu olsa gerek... cunku hep aa normal mi dogum, aa hic mi mama vermedin, aa yanaklara bak yaa, hic mi aglamiyor bu cocuk, nasil bu kadar zayifladin sonuclari bunlar artik boyle inaniyorum cunku... 5 aydan sonra nasil bu sekilde kotu olabilir ki hersey... :'(

sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…