• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polistik over lütfen yardım

widower

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2010
5
0
36
Konya
değerli arkadaşlar sitede yeniyim ilgili arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum aynı sorun bendede geçen ay çıktı polistik over olduğumu öğrendim doktor yasmin ve hormon hapı verdi 15 gündür kullanmaktayım fakat kafam karışık 6 ay kullanacaksın sonra durumuna bakıcaz dedi doktorum sizlere birkaç sorum var hiç doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalan oldumu ayrıca hamileliği öğrenmenin daha kısayani 1-2 gün içinde öğrenmenin yolu yokmu hadi ben bu ilacı kullanırken olduya hamile kaldım ama bilmiyorum çocuğa zararı olurmu sorular biraz anlamsız gibi ama lütfen cevap verin çocuk için en ideal bir durumdu yaza dünyaya getirmek istiyordum mesleğimden dolayı neyse cevap verirseniz çok sevinirim

canım doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalman imkansız gibi bişey... telaşlanma bence rahat ol...geçmiş olsun...

teşekkür ederim evet doktora da sormalıydım ama 2 doktora farklı zamanlarda gittim ama sizi yeteri kadar dinlemiyorlar sanırım iş yükü

merhaba arkadaşım, bende geçen hafta cuma doktora gittim polikistik over var dedi, ben karın ağrısı şikayeti ile ultrason çektirdim tesadüfen öğrendim. Sonra kadın doğum doktoruna gittim, telaşlanacak bişi yok dedi bebek düşündüğümü söyledim o yüzden doğum kontrol hapı önermedi. Anladığımkadarıyla sende bebek düşünüyorsun bunu doktorunla paylaştın mı?? Eğer bebek düşünüyorsan başka bi ilaç var dedi hem hormonlarını düzenliyor hem de hamile kalmayı kolaylaştırıyor dedi. Ama daha çok yeni bebek düşünceniz dedi biraz bekleyelim dedi 6-7 ay kadar ben kendiliğinden olacağına inanıyorum dedi. Eğer sende bebek istiyorsan bunu doktoruna danışmalısın ben doğum kontrol hapı kullanıp hamile kalanla pek karşılaşmadım. Birde eğer hamile olup olmadğını öğrenmek istiyorsan en kesin sonucu kanda Beta HCG testi verir, en kötü 3 hafta sonra çıkıyo bildiğim kadarıyla.

canım , doktor tabiiki dogrusunu bilir ama hamile kalmak istiyorsan d.kontrol hapı hiç kullanmamalısın bence. Ben 1,5 sene kulandıktan sonra bıraktım ve tekrar regl olmak için bu sefer 6 ay beklemek zorunda kaldım. Cok gergin bir süreçti benim için. Bıraktıktan sonra vücut kendi düzenini hemen bulamıyor. Sen yine de doktoruna danış bir daha.

affınıza sığınıyor değerli cevaplarınıza teşekkür ediyorum ev değişikliği yüzünden internet sıkıntısı vardıda,doktorun verdiği ilaçlar yasmin ve hormon için aldactazide bebek düşündüğümü söylemiştim ama yani anladığını sanıyordum bu sefer fakülteye yada ismini aldığım farklı bir doktora gidicem zaten o ilaçlar yüzünden adetim gecikti ve az gelmeye başladı halbuki doktora gidene kadar sancılı da olsa nrmal bir adet döngüsü vardı gününü şaşmayan ama doktordan sonra allak bullak oldu.

Yasmin kullandığın için adet miktarında azalma olması normaldir.Hemen hemen bütün doğum kontrol haplarında bu durumla karşılaşılır. Bence Dr. sizin tam olarak dinlememiş.Tekrar Dr. görüşmenizde fayda var.Hormon ilacı kullanımlarında (sizin ne için kullanıyorsunuz tam olarak bilmiyorum ama) gebe kalma olasılığı 1-1,5 ay sonra oluyor yani homonlar düzene girdikten sonra. İnşallah en kısa zamanda sıkıntılarınız geçer ve bebeğinize kavuşursunuz.. :ecrin_bebek:

Back