- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
Trabzonda polis memuru Veli Çakı hakkında sosyal paylaşım sitesi Facebooka yüklenen esprili bir video nedeniyle soruşturma açıldı
Polise cips soruşturması
OSMAN ŞİŞKO Trabzon DHA
Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli 25 yıllık polis memuru 49 yaşındaki Veli Çakı, Trabzonsporun bir maçı için görevliyken stadyum önünde bir büfedeki cips paketlerinden aldı. Veli Çakı, 24 saat çalışıyorum, gücümü D......stan alıyorum, L..sdan alıyorum. Bütün teşkilat D......s yesin. 24 saat çalıştırır dedi. Çakının bu sözlerini cep telefonuna kaydeden polis arkadaşları görüntüleri Facebooka yüklendi.
Buz gibi donmuş köfte
Görüntünün yayılması üzerine Veli Çakıyı makamına çağıran Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, soruşturma açılması talimatını verdi. Diğer polis memurlarının da ifadesinin alınması kararlaştırıldı. Hakkında açılan soruşturma hakkında yine Facebook sayfasından bilgi veren Veli Çakı, Soruşturma açmadan önce bir dinle, bu adam niçin cips yedi diye. Soruşturmaya da gerek kalmazdı. Kendinize hiç sordunuz mu? Kendinize hiç soruşturma açmıyorsunuz? Buz gibi donmuş kumanya köftesini verirken bize bir düşünün. D......s yiyince mi zorunuza gitti ifadelerini kullandı. Cips paketlerinden yaptıkları ilginç figürleri sosyal medyaya yükleyen meslektaşları da Çakıya soruşturma açılmasına tepki gösterdi.
Birçok kez haber oldu
Trabzonda 6 yıldan bu yana görev yapan ve renkli kişiliği ile tanınan Çakı daha önce birçok kez haber olmuştu. Veli Çakı bir maç görevi esnasında stadyumda çalan müzik eşliliğinde kolbastı oynamış, bir etkinlikte bando takımına eşlik ederek saksafon çalmış, bir maç çıkışında Trabzonspor taraftarları arasına karışarak tezahürat yaparak haberlere konu olmuştu.