• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polis gözetiminde Norveçli gazeteciye linç girişimi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
Polis gözetiminde Norveçli gazeteciye linç girişimi
13.03.2017 19:16 GÜNCEL

TWEET PAYLAŞ +
polis-gozetiminde-norvecli-gazeteciye-linc-girisimi-257634-5.jpg

ZEYNEP KURAY - @zeynokuray
zeynokuray@gmail.com

İstanbul Şişli'de Cevahir Alışveriş Merkezi önünde ‘evet’ çadırı açan AKP’li bir grup, KHK’lerle ihraç edilen öğretim üyesi Nazife Onay’ın eylemine izleyen Norveçli bir gazeteciye ve kadın gazetecilere “Hollandalı” diye saldırdı.

Olağanüstü Hal döneminde çıkan son Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden ihraç edilen Emekçiler Cephesi ve Eğitim-Sen 3 No’lu üyesi Nazife Onay‘ın Cevahir AVM önünde yaptığı direniş eyleminde AKP’lilerin gazetecilere saldırısı damgasını vurdu.

İşine geri iade edilme talebiyle nöbet başlatan Onay’a ilk müdahale referanduma ilişkin 'evet' çadırı açan AKP’lilerden geldi.

Onay‘ın açtığı, “OHAL ve KHK’lar haklarımıza, iş güvencemize saldırır, haklarımızı AKP faşizmine gasp ettirmeyeceğiz” yazılı pankartını zorla almaya çalışan bir şahsı uzaklaştıran polis, Onay‘ı zorla gözaltına aldı.

Olay esnasında polis tarafından engellenmeyen kadın gazetecilerin ‘evet’ çandırından çıkan AKP ‘liler tarafından engellenmesi ise dikkat çekti. Nazife Onay ile özel röportaj yapmaya gelen Norveçli bir gazeteci ise “ Hollandalı” diye AKP’lilerin tarafından linç edilmek istendi.

Bu linç girişimini engellemeye çalışan kadın gazetecilere de saldıran AKP‘liler, “Sizler Hollanda’ya çalışıyorsunuz, hepimizi çektim; hepiniz göreceksiniz “ diye tehdit ettiler.

Olay esnasında polislerin gruba müdahale etmeyip, olan bitenleri izlemesi ise gözlerden kaçmadı.

İşte BirGün kameralarına yansıyan o anlar:

http://www.birgun.net/haber-detay/polis-gozetiminde-norvecli-gazeteciye-linc-girisimi-150729.html

Bundan sonra bütün sarışınlar tehlikede :27: iyi oluyor aslında ne işiniz var abi Türkiyede, gitsene ablacığım Norveçine siz de mazoşist misiniz nesiniz anlamadım ki ? :27:

Hani haber başlı başına irrite edici, insanların başka bir insanı suçu olmamasına rağmen (Hollandalı da olsa suçu yok) darp etmeye çalışması berbat ötesi de polisin olayı izlemesi artık rezillikte son nokta.

İyi o zaman Hollanda'da Türklere kızgın oraya gidince sizi dövsünler. Polis eylem yapan Türkü dövünce ama oğğ adağm masum dersiniz ama hiç suçu olmayan birini Hollandalı diye gasp edersiniz. Hayır bir de Hollandalı bile değilmiş hani olayın neresini tutsan elinden dökülüyor. Vallahi ülkem adına böyle abidik şeylere saçma sapan galyana gelip, aşırı önemli durumlarda suspus olmasına utanıyorum.

Sarisin renkli gozlu beyaz tenliler disari cikmayin hollandali sanabilirler :D iclerinde acayip siddet var ya oyle hazirlarki yazik size

Evet çalışması yapan akp militanlarının oradan geçmekte olan norveçli bir gazeteciyi hollanda'lı sanıp saldırması üzerine gelişen olaylar olaylar olaylar...Adamın hollandalı olmadığını öğrenince "nolursa olsun, bıktık bunlardan, avrupalılardan bıktı biz" diyen kıt akıllı insanları barındıran olay. Çevredeki elemanların adamı korumak için hollandalı olmadığını belirtmesi de ayrı bir trajikomiklik. Hapishane gibi ülke resmen.

Yapılanlar doğru değil, biz ne zaman vazgeçeceğiz her gördüğümüz siyah tişörtlüye satanist deyip yaftalamaktan, her sarışını Hollanda'lı sanmaktan, yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen, ihtiyar bir kadınım hafızam oyun oynuyor olabilir ama geçen sene de yine siyasi sebeplerden her gördüğümüz Asyalı'ya linç girişiminde bulunmuyor muyduk? Tarih neden tekerrür edip duruyor?
Üstelik gazeteci Hollanda'lı da olabilirdi, linç girişimi yakışıyor mu bize? Devlet meselelerini hükümetler, siyasi makamlar çözümler.

Yapılanlar doğru değil, biz ne zaman vazgeçeceğiz her gördüğümüz siyah tişörtlüye satanist deyip yaftalamaktan, her sarışını Hollanda'lı sanmaktan, yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen, ihtiyar bir kadınım hafızam oyun oynuyor olabilir ama geçen sene de yine siyasi sebeplerden her gördüğümüz Asyalı'ya linç girişiminde bulunmuyor muyduk? Tarih neden tekerrür edip duruyor?
Üstelik gazeteci Hollanda'lı da olabilirdi, linç girişimi yakışıyor mu bize? Devlet meselelerini hükümetler, siyasi makamlar çözümler.

Cunku ulkede linc kulturu var, ve kimse cezalandirilmiyor, sirtlari sivazlanip "halk galeyena" geldi diye sevimlilestiriliyor bile.

Evet çalışması yapan akp militanlarının oradan geçmekte olan norveçli bir gazeteciyi hollanda'lı sanıp saldırması üzerine gelişen olaylar olaylar olaylar...Adamın hollandalı olmadığını öğrenince "nolursa olsun, bıktık bunlardan, avrupalılardan bıktı biz" diyen kıt akıllı insanları barındıran olay. Çevredeki elemanların adamı korumak için hollandalı olmadığını belirtmesi de ayrı bir trajikomiklik. Hapishane gibi ülke resmen.

Her zaman kalitelerini ortaya koymakta üstlerine yok.

Haberin her satırı ayrı bir skandal, ayrı bir memleketimden günlük yaşam kesintileri.:KK53:
OHAL mağduru öğretim üyesi,
Öğretim üyesinin eylemine müdahale eden "evet" çi akp liler,:KK20:
Eylem yapan öğretim üyesinin gözaltına alınması (demokratik hak ve özgürlükler senin ne haddine?),
Gazetecilerin polise gerek kalmadan akp'liler tarafından engellenmesi,
Bonus: Hollandalı sanılarak dayak yiyen Norveçli :confused:
Ha bir de polisler olan biteni izlerken çekirdek de çitlediler mi acaba merak ettim :KK53:

Back
X