Poliptik Kistler Hakkında

Random Access

Be Cool ;)
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
1.336
3.087
133
30
Herkese merhabalar ,
Yaklaşık 1 senedir poliptik kist teşhisimden dolayı doğum kontrol hapları kullanıyorum.
Böyle bir sorunu olup da doğum yapmadan iyileşebilmiş olan var mı ?
Doktor bana normal doğum yapınca düzelir dedi ama ohoooo 😅

Herkese merhabalar ,
Yaklaşık 1 senedir poliptik kist teşhisimden dolayı doğum kontrol hapları kullanıyorum.
Böyle bir sorunu olup da doğum yapmadan iyileşebilmiş olan var mı ?
Doktor bana normal doğum yapınca düzelir dedi ama ohoooo 😅
Uzmanı değilim ama ikinci gebeliğimde serklaj sonrası senin rahim ağzında polip var nohut kadar dedi doktorum. İlk Doğum normaldi ayrıca. Serklaj operasyonu sonrasında öğrenen polip olduğunu bende.

Hatta tam tersi şimdi lohusalık sonrası polipi aldıracağım. Kaldı ki gebelikte polipler büyüyebiliyormuş.

Edit: ben sadece polip diye okumuşum 🙈

Uzmanı değilim ama ikinci gebeliğimde serklaj sonrası senin rahim ağzında polip var nohut kadar dedi doktorum. İlk Doğum normaldi ayrıca. Serklaj operasyonu sonrasında öğrenen polip olduğunu bende.

Hatta tam tersi şimdi lohusalık sonrası polipi aldıracağım. Kaldı ki gebelikte polipler büyüyebiliyormuş.

Edit: ben sadece polip diye okumuşum 🙈
Küçük küçük kistler şeklinde olutoe benim söylediğim . Normalde adetle atılması gereken ama atılmayan bi’şeymiş

DOktor bana ilk normal doğumunla düzelir vs dedi
Sanırım her şey şehir efsanesi kalıyor bu durumda :KK43:
Evet düzeliyor ama tekrar etme ihtimali çok yüksek. Mesela hamile kalmadan önce tamamen temizlemişti , doğum yaptıktan 8 ay sonra tekrarladı. Şu an adet düzensizliği ile uğraşıyorum. Emzirdiğim için de doğum kontrol hapı veya duphaston kullanamıyorum.
Şehir efsanesi değil de yasam tarzıyla alakalı.
İnsulin direnci arttığı için yumurtalar olgunlaşıyor ama catlayamiyor. Bu şekilde üst üste ip gibi diziliyorlar. Yumurtalığın ağzını tıkıyorlar.

Tekrarlamaması için bol bol yürüyüş, sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak gerekiyor.

Evet düzeliyor ama tekrar etme ihtimali çok yüksek. Mesela hamile kalmadan önce tamamen temizlemişti , doğum yaptıktan 8 ay sonra tekrarladı. Şu an adet düzensizliği ile uğraşıyorum. Emzirdiğim için de doğum kontrol hapı veya duphaston kullanamıyorum.
Şehir efsanesi değil de yasam tarzıyla alakalı.
İnsulin direnci arttığı için yumurtalar olgunlaşıyor ama catlayamiyor. Bu şekilde üst üste ip gibi diziliyorlar. Yumurtalığın ağzını tıkıyorlar.

Tekrarlamaması için bol bol yürüyüş, sağlıklı beslenmek ve stresten uzak durmak gerekiyor.
Atres işi zor
Çalıştığım iş bieaz stresli . Peki tamamen nasıl temizlenmişti ?
İlaç tedavisi ile mi ?

Atres işi zor
Çalıştığım iş bieaz stresli . Peki tamamen nasıl temizlenmişti ?
İlaç tedavisi ile mi ?
Yok ilaç kullanmamıştım o ara ama spor yapıyordum.
Sonra yine adet düzensizliği olunca doktora gittim. pko yok ama estradiol yükselmiş dedi 🤷‍♀️

Back