Merhaba kızlar ben pko hastasıyım 1 seneyi geçkin süredir hamile kalamıyorum
bizimle aynı problemi yaşayan annelerden destek bekliyoruz bu konuda lütfen yardımlarınızı bizden esirgemeyin. Nasıl hamile kaldınız? Tedavi oldunuz mu? Ne kadar süre sonunda gebelik oluştu ? Artık o kadar umutsuzluğa kapılıyorum ki etraftaki insanların kaç sene oldu hala çocuk istemiosunuz vs demeleri beni çok üzüyor artık zaten süreç çok yıpratıcı bide bu laflara maruz kalmak daha da kötü hatta bana destek olan sevgili eşim bile artık bi çocuk doğuramadın bana dedi lütfen bize umut olun...
merhabalar
ben de pko hastasıyım, yaklaşık olarak 2 ayda bir regl görürüm ve yumurtlamam yılda yalnızca 4-5 defa olur. trioid hastasıyım hergün düzenli ilaç kullanırım.
evleneli 2 yıl oldu ve ilk günden beri hep bebek istedik, hiç korunmadık.. Tüm tetkikleri yaptırdık, eşimde bir sıkıntı yoktu çok şükür ama ben çok az yumurtladığım için bir türlü gebelik oluşmadı. 1 yıl denedikten sonra aşılama yaptırmaya karar verdik. klomen+menogon gibi hormon ilaçları kullanarak bir ayda 5 yumurtam oluştu ama aşılamam tutmadı. çok üzüldüm çok yıkıldım depresyona kadar uzadı durum.. düşünmemek elde değil insan nasıl üzülmez ki. herkes "bebek fikrini kafandan attığın an hamile kalacaksın" derdi, ama ben kafamdan bir türlü atamazdım.
bu haziran ayında eşimle uzun ve güzel bir tatile çıktık, ben artık bebekten ümidi kesmiştim. yoğun bir tedavi görmeden bebek olması imkansız diye düşünürdüm, hatta ağustos ayı için tüpbebek kliniğinden randevumu almıştım. Tatilde kaydıraklardan mı kaymadım denizaltı dalışları mı yapmadım fıldır fıldır gezdim kilo vermek uğruna kilometrelerce koştum. sonra tatil bitti evime döndüm, öyle halsizdim ki tüm gün yatıp durdum ayağa bile kalkamadım. aklıma hiç hamilelik fikri gelmedi ama bi arkadaşım aklıma soktu hadi test yap dedi. o negatif tek çizgiyi görmekten öylesine nefret etmiştim ki test bile yapmak istemedim. sonra halsizlik günlerce sürünce hadi dedim bir test yapayım. yıllardır defalarca yapıp başında bir umut beklediğim test, ben idrarı damlatır damlatmaz o kadar koyu kırmızı çift çizgi oldu ki... şok oldum, hemen hastaneye gittim beta hcg 62.477 çıktı.. meğersem ben hamile kalalı epey olmuş ama tek çizgiyi görme fobisi yüzünden haberim bile olmamış :)
şuan 2,5 aylık hamileyim daha çok yeni anlayacağın ama yine de sana bir umut olması açısından yaşadıklarımı paylaştım. umarım en kısa zamanda Allahım bu güzel duyguyu sana ve isteyen herkese yaşatır..
umudunu kaybetme ve bebek olsun diye kafaya takma
ben kafamdan öyle bir atmışım ki bebek düşüncesini, tatilde o kadar hareketlerime rağmen bebek iyi düşmemiş yani..
tıp belli bir yere kadar destekliyor, asıl önemli olan "ne zaman olması gerekiyorsa o zaman oluyor"
aklıma geldikçe açtım Kur-an'dan meryem suresini okudum, arapçasını bilmem ama türkçesini okudum.. 1-2 ay içinde hamile kaldım. bol bol dua et, Allahım sana da nasip etsin inşallah en güzel en sağlıklı şekilde..