• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistikover

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben bir yıllık evliyim ve bir yıldır çocuk istiyoruz hiç korunmadim doktora felanda başvurdum hiç biseyin yok dedi tekrar gittim polikistikover Var dedi sonra eşim gitti doktora sperm tahliline sayısı 12milyon çıktı doktor normal demiş ama bir yıldır neden olmuyor acaba bendemi sorun diye düşünmeye başladım

Canim polikistik ewet engel değil ama genel olarak yumurtlama problemi oluyo ve hormonların düzenini bozuyo bunlarda hamileliğin gecikmesine sebep oluyo beş yıllık evliyim üç yıldır düşünüyoruz bendede polikistik var iyi bir doktor bulup hamilelik tedavisi görmek şart pkos da kendiliğinden hamile kalmak zor yumurtlama problemi olduğu icin

Özele çok gittim fakat net bi sonuç alamadım suan üniversite hastanesine gidiyorum ve çok memnunum sana tavsiyem iyi bir doktor bulup çok fazla geciktirmemen pkos ta hamilelik için tedavi sart

Anladım yani tedavi şart ama doktora gittiğimde kendiliğinden hamile kalırsın dedi benim kilo problemimde var 20 kilo vermen gerek dedi ilk gittiğimde sonra ben 10 kilosunu verdim tekrar gittiğimde dedim bu kadar kilo verdim diye o da tmm biraZ daha ver kendiliğinden gebe kalırsin dedi ama bilmiyorum PCO olupda çocuğu olanlar var ben biraz stres yapıyorum galiba

bende 4 . ayında hamile kaldım polikistik over başlangıcı gibi demişti benim için ama klomen ve dubhaston kullandım doktoruna ilaç tedavisi istediğini söyle canım yada doktorunu değiştir

Umarım sende kendiliğinden hamile kalırsın ama benim malesef olmadi pkos dan dolayı yumurtlama problemim olduğu için tedavi şart :( soğan kurunu deneyebilirsin pkos a iyi geliyo ınternetten arastirabilirsin

Peki tedavisi kolaymı acaba tedaviden sonra hemen gebe kailirmiyim önce 15 gün soğan kürü nu denicem sonra doktora öyle başvurca inşAllah olur çok istiyorum

Inşallah canim doğru tedavi uygulanırsa neden olmasın ben bu ay doğru bi ilaçla gebelik yaşadım düşükle sonuçlanmış olsada üç yıldır ilk defa sonuç alabildim ihmal etme canim inşallah en kısa zamanda güzel sonuçlar aliriz

Bende de pcos var 10 aydır bebek istiyoruz
3 ay önce doktora gittiğimde inofolic combi verdi 3 ay boyunca düzenli kullan gebelik olur dedi ama olmadı bu ay tekrar gidicem eşime testler yapılacak
Kimi pcoslular kendiliğinden hamile kalıyor kolayca kimileri de tedavisiz hamile kalamıyor canım benım adetlerim düzenli fazla kilom hiç yok ama olmadı Rabbim ol dedikten sonra oluyor gerisi hikaye pcoslarda insülin direnci oluyormus genel de ona d a baktırdım oda yok yediğine içtiğine cok dikkat et şeker cikolata bunlardan uzak dur doktor bunları söyledi bana ama çikolatasız yapamıyorum malesef
Rabbim isteyen herkese versin hayırlı sağlıklı evlat

Amin inşAllah bende çok istiyorum Rabbim nezaman ol derse o zaman olur soğan kürünü çok tavsiye ettiler onu denicem bakalım sonra tedaviye başlicam nasip

merhaba arkadaşlar, ben de yıllardır pko yüzünden doğum kontrol hapı kullandım. artık gebelik düşündüğümden çeşitli yollara başvurdum ama 6 aydır bir sonuç alamadım. Gittiğiniz bu hastalık konusunda uzman bir doktor önerebilir misiniz?

Pco kesinlikle engel değil.
Ben pcoluyum doktor doktor gezdim zamanında herkes zor dedi 1 yıl bekle dedi.
En son düzenli gittiğim doktorum kafana takma dedi ama nasıl takılmasın. Adet görmüyordum 3 ay 4 ay 5 ay olmadığım oluyordu.

En son 31 ekimde adetim bitti ocak oldu hala gelen giden yok tabi bende ağlamalar zırlamalar hadsafha da.

Eşim en sonun da yeter rahat bırak kendini dedi ve biraz zamana bırakmamı istedi.

O ay hiç adet görmeden hamile olduğumu öğrendim.

Inşallah sizde kendiliğinizden hamile kalırsınız. Üzülmeyin stres yapmayın kendinizi rahat bırakın inanın eninde sonunda kavuşacaksınız yavrunuza.

Rabbim inşallah tez vakitte güzel haberlerinizi almayı nasip eder.

Pco kesinlikle engel değil.
Ben pcoluyum doktor doktor gezdim zamanında herkes zor dedi 1 yıl bekle dedi.
En son düzenli gittiğim doktorum kafana takma dedi ama nasıl takılmasın. Adet görmüyordum 3 ay 4 ay 5 ay olmadığım oluyordu.

En son 31 ekimde adetim bitti ocak oldu hala gelen giden yok tabi bende ağlamalar zırlamalar hadsafha da.

Eşim en sonun da yeter rahat bırak kendini dedi ve biraz zamana bırakmamı istedi.

O ay hiç adet görmeden hamile olduğumu öğrendim.

Inşallah sizde kendiliğinizden hamile kalırsınız. Üzülmeyin stres yapmayın kendinizi rahat bırakın inanın eninde sonunda kavuşacaksınız yavrunuza.

Rabbim inşallah tez vakitte güzel haberlerinizi almayı nasip eder.[/QUOTE
Amin inşallah

Back