Bendede pko var ben zaten zayıftım 51 kiloydum doktor kilon iyi ama yinede 2-3 kilo verebiliyorsan ver demişti 48 kiloya düştüğüm ay kendi kendime hamile kaldımPolikistik over ile tedavi veya doğal yoldan gebelik beklemek çok yorucu olabiliyor. Gelin bebişlerimizi beraber bekleyelim.Hangi yöntemle olursa olsun bu yolda yılmadan devam eden anne adaylarını bekliyorum. Neler yaptık, neler işe yaradı, neler yaramadı paylaşıp rahatlayalım.
Ben kendi hikayemden başlayayım. 7 buçuk yıllık evliyim. 6 klomen, 2 aşılama negatifim var. Her şeyden ümidi kesmişken yeni bir tedaviye başladım (diyet, egzersiz ve vitamin takviyesi). Bir aydır kendimi mükemmel hissediyorum. Tüylerim azaldı geç ve cansız çıkıyor, sivilcelerim çok çok azaldı, cildim artık yağlı değil ve yumurtalıklarımda hafif ağrılarım var ben hiç hissetmezdim adet vs hiçbir his olmazdı yumurtalıklarımda. Ben çok ümitliyim zaten kontrollerim olacak bir aya o zaman ortaya çıkar, hormonlarımın düzene girmeye başladığını vücudumda gördüm. Bu nedenle Allah izin verirse yakın zamanda gebelik de olacağı ümidindeyim. Bu şekilde hamile kalan pek çok kadın var hem de 6 ay içinde.Belki sizin gebelik için yönteminiz farklı olabilir, aşılama tüp bebek vs. Yöntem ne olursa olsun bebeklerimiz için gün sayarken bu sayfada birbirimize destek olabiliriz.
Meraba 5 yıl bitecek evleneli 5 yıldır uğraşıyorum ve pko olduğumu yeni öğrendim kaç doktora muayene oldum halbuki .hormonlarım normal adetlerim saati saatine olur pkoe olduğumu gösteren tek şey sivilcelerim ve amh değerim buna rağmen gene kalamadım 3. Tüpe hazırlanıyorum hakkımızda hayırlısıPolikistik over ile tedavi veya doğal yoldan gebelik beklemek çok yorucu olabiliyor. Gelin bebişlerimizi beraber bekleyelim.Hangi yöntemle olursa olsun bu yolda yılmadan devam eden anne adaylarını bekliyorum. Neler yaptık, neler işe yaradı, neler yaramadı paylaşıp rahatlayalım.
Ben kendi hikayemden başlayayım. 7 buçuk yıllık evliyim. 6 klomen, 2 aşılama negatifim var. Her şeyden ümidi kesmişken yeni bir tedaviye başladım (diyet, egzersiz ve vitamin takviyesi). Bir aydır kendimi mükemmel hissediyorum. Tüylerim azaldı geç ve cansız çıkıyor, sivilcelerim çok çok azaldı, cildim artık yağlı değil ve yumurtalıklarımda hafif ağrılarım var ben hiç hissetmezdim adet vs hiçbir his olmazdı yumurtalıklarımda. Ben çok ümitliyim zaten kontrollerim olacak bir aya o zaman ortaya çıkar, hormonlarımın düzene girmeye başladığını vücudumda gördüm. Bu nedenle Allah izin verirse yakın zamanda gebelik de olacağı ümidindeyim. Bu şekilde hamile kalan pek çok kadın var hem de 6 ay içinde.Belki sizin gebelik için yönteminiz farklı olabilir, aşılama tüp bebek vs. Yöntem ne olursa olsun bebeklerimiz için gün sayarken bu sayfada birbirimize destek olabiliriz.
Amh degeriniz kac ki ?Meraba 5 yıl bitecek evleneli 5 yıldır uğraşıyorum ve pko olduğumu yeni öğrendim kaç doktora muayene oldum halbuki .hormonlarım normal adetlerim saati saatine olur pkoe olduğumu gösteren tek şey sivilcelerim ve amh değerim buna rağmen gene kalamadım 3. Tüpe hazırlanıyorum hakkımızda hayırlısı
9.2 normalin çok çok üstündeAmh degeriniz kac ki ?
Benimde 6.72 di en son aralik ayinda.bunun normali kacki acaba her kafadan bi ses cikiyo bazisi normal diyo bazisi yüksek9.2 normalin çok çok üstünde
Laboratuvardan laboratuvara değişiyor yani ölçüm cihazıns göre ama 4 ün üstü pko diye biliyorum benBenimde 6.72 di en son aralik ayinda.bunun normali kacki acaba her kafadan bi ses cikiyo bazisi normal diyo bazisi yüksek
Doktorda normal dedi hatta cok iyi dedi.saracogluna sordum 7 ustu pko dedi bilemedimki kafam cok karisik.Laboratuvardan laboratuvara değişiyor yani ölçüm cihazıns göre ama 4 ün üstü pko diye biliyorum ben
Yok demedi öyle biseyUltrasonda bakıldı mı vajinal muayene ile orda kistik yapı yoksa pko değildir
O zaman yoktur çünkü vajinal muayene en net göstergesiYok demedi öyle bisey
Senide rahatsiz ediyorum kusura bakma.bide ben gebe kalabiliyorum ama saglikli olmuo yani bi kimyasal gecirdim bide bos gebelikten kürtaj oldum insallah sagliklisinida yasariz hepimiz.O zaman yoktur çünkü vajinal muayene en net göstergesi
Estağfurullah ne rahatsızlığı canım gebe kalabilmen güzel ben hiç kalamadım. Bunların sebepleri araştırıldı mı sizden genetik test eşimle beraber istendi mi bir de senden kan pıhtılaşması var mı diye test istemedi mi bunlara baktırmalısın bir de belki de yumurta kalitesinden de kaynaklanıyor olabilirSenide rahatsiz ediyorum kusura bakma.bide ben gebe kalabiliyorum ama saglikli olmuo yani bi kimyasal gecirdim bide bos gebelikten kürtaj oldum insallah sagliklisinida yasariz hepimiz.
Acikcasi doktorum kimyasal gebeligi cok önemsemedi her kadin geciriyo farkinda bile olmuyo dedi.bos gebelikte ilk gebeliklerde olabiliyor cok normal dedi.bidaha basina gelcek diye bisey yok dedi.arastirmamiz gereken bisey varmi dedim simdilik gerek yok dedi.yoksa bende dusünuyodum genetik test ve pihtilasmayi.biraz daha deneyip olmazsa yaptirirm bi kayip daha yasamakta istemiyorum.Estağfurullah ne rahatsızlığı canım gebe kalabilmen güzel ben hiç kalamadım. Bunların sebepleri araştırıldı mı sizden genetik test eşimle beraber istendi mi bir de senden kan pıhtılaşması var mı diye test istemedi mi bunlara baktırmalısın bir de belki de yumurta kalitesinden de kaynaklanıyor olabilir
Bendede pko var ben zaten zayıftım 51 kiloydum doktor kilon iyi ama yinede 2-3 kilo verebiliyorsan ver demişti 48 kiloya düştüğüm ay kendi kendime hamile kaldım
Bende de var pcos
Kilom normal, prolaktin hormonum yüksekti biraz ilaçla düştü. Bazen testesteron çıkıyorama şu an normalde o da
İlk kez denedik bakalım
Doktorlar da 6ay 1senr deneyin olmazsa sonra tedavi başlar dedi. Olmazsa artık ben de tedavilere başlayacağım.
Ama pcos olup bebeği olan çok kişi tanıdım. O yüzden moralinizi yüksek tutun hep
Meraba 5 yıl bitecek evleneli 5 yıldır uğraşıyorum ve pko olduğumu yeni öğrendim kaç doktora muayene oldum halbuki .hormonlarım normal adetlerim saati saatine olur pkoe olduğumu gösteren tek şey sivilcelerim ve amh değerim buna rağmen gene kalamadım 3. Tüpe hazırlanıyorum hakkımızda hayırlısı
Acikcasi doktorum kimyasal gebeligi cok önemsemedi her kadin geciriyo farkinda bile olmuyo dedi.bos gebelikte ilk gebeliklerde olabiliyor cok normal dedi.bidaha basina gelcek diye bisey yok dedi.arastirmamiz gereken bisey varmi dedim simdilik gerek yok dedi.yoksa bende dusünuyodum genetik test ve pihtilasmayi.biraz daha deneyip olmazsa yaptirirm bi kayip daha yasamakta istemiyorum.
Ben doktorların çok emin olamamasıyla bir dış gebelik geçirmiştim sonra brokoli suyunun dış gebeliğe iyi geldiğini okumuştum ve 15 gün brokoli kaynatıp içtim bir sonraki ay doktor hormonlarıma bakıp ne yaptında bu kadar düzeldi diye sormuştu hormonlarım tamamen normale dönmüştü etkisi varmı bilmiyorum ama brokoli suyu içmekten başka farklı birşey yapmamıştımKızlaar nasılsınız? Neler yapıyorsunuz hazırlık sürecinde? Normalde hamile kalmadan önce dr lar takviye filan veriyorlar ya size verilen ilaç vs oldu mu?
Ben çoooooook ama çok enerjik hissediyorum.Tüm gücümle her günümü hatta her saatimi vücudumu iyileştirmek için harcıyorum. Bu da psikolojime çok olumlu etki etti. Sürekli karamsar hissediyordum ama diyetten bu yana öyle pozitif bakıyorum ki hastalığıma. Onunla beraber geçirdiğimiz son aylar zaten Dün evde sabah, ikindi ve yatmadan önce olmak üzere toplamda 60 dakika civarı koridorda yürüdüm hafif egzersizler yaptım. 1,5 litreden fazla su içmek zor geliyordu onu da hallettim bugün sabah namazı vaktinde içtim bir bardağı (içine limon sıkarak), diğer bardağı da kahvaltıyı hazırlamaya başlamadan önce içtim. Hem metabolizma hızlanıyor hem de gün içinde 1.5 içince toplamda 2 litre su içmiş oluyorum. Bu forumda yıllardır bu hastalıkla uğraşıyorum hamile kalacam diye içmediğim ot kalmadı ama o günler geride kaldı artık pcos korksun benden
Ya ne güzel etki etmiş. Peki hormon değerlerini hatırlıyor musun kaçtan kaça düştü? Bir de yumurtalıkta kist görülüyor muydu? Açıkçası çok makul geldi dediğin çünkü brokoliyi yemek normalde zaten çok tavsiye ediliyor içindeki vitamin ve minerallerden dolayı. Suyu da mutlaka şifa olacaktır. Ne kadar brokoli ne kadar su, aç tok vs ayrıntılı yazabilirsen sevinirim. Ben de düşüneyim belki burada da yapmak isteyenler olur canım. Hamilesin galiba hormonların düzelince mi oldu sağlıklı gebelik? Hayırlısıyla kucağına alırsın inşBen doktorların çok emin olamamasıyla bir dış gebelik geçirmiştim sonra brokoli suyunun dış gebeliğe iyi geldiğini okumuştum ve 15 gün brokoli kaynatıp içtim bir sonraki ay doktor hormonlarıma bakıp ne yaptında bu kadar düzeldi diye sormuştu hormonlarım tamamen normale dönmüştü etkisi varmı bilmiyorum ama brokoli suyu içmekten başka farklı birşey yapmamıştım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?