- Konu Sahibi OLSUNARTIK
-
bende bir polikistik over hastasıyım ve çok enterasan bir hikayem var başında olan diger arkadaşlarımı da dinlemek istiyorum başından neler geçti hamile kalmayı başaranlar var mı varsa nasıl kaldılar yardımlaşalım
merhaba canım ben 23 yaşındayım 2 yaşında bi kızım var şuanda 17 haftalık hamileyim birde oğlum olacak kısmetse beni annem düzenli adet olmuyorum diye annem 16 yaşımda doktora götürdü özel biryere orada ultrason falan çekildi renkli sonra doktorum benim ileri derecede pko hastası olduğumu söyledi ve buna hormon bozukluğu ve aşırı tüylenmede eklenince beni üniversite hastanesine yolladı ben orada muayene falan olduktan sonra diane 35 diye bi ilaca başladım yaklaşık 3 yıldan fazla içtim bu ilacı düzenli olarak sonra evlendğim ay bıraktım ilacı ha bu arada doktorum bana sen bebek istediğinde en az 5 6 yıl tedavi grmelisin yoksa olmaz demişti neyse ben evlendim evlediğim ay hamile kaldım doktorun dediği boş çıktı yani neyse o bebeğimi başka bi sebepten dolayı düşük yaptım sonra aradan 5 6 ay geçti bebek işitiyordum tekrar doktora gittim bana yumurtlama ilacı folik asit filan verdi ve o tedaviden 2 ay sonra hamile kaldım tabi yumurtlama günlerimide takip ederek kızım doğdu sonra kızım 18 aylık olunca bi bebişimiz daha olsun istedik tekrar doktora gittim tedavi için çünkü kendi olmadı 5 ay denedik neyse doktora gittim yine tedaviye başladı ve 3 ay sonra şimdiki bebişim oğlum oldu ben galiba biraz sanslı olanlardanım koskoca universite hastanesinin doktoru bile 5 6 yıl olmaz derken ben o ay hamile kaldım bence pko çok kötü bi hastalık değil sadece doğru tedaviyle hamile kalabiliyorsun baya uzun oldu ama yaşadıklarımı tamamen yazdımki sen ve senin gibi arkadaşlara hem umut hemde aşılmayacak bi hastalık olmadığını bilsinler diye
bende bir polikistik over hastasıyım ve çok enterasan bir hikayem var başında olan diger arkadaşlarımı da dinlemek istiyorum başından neler geçti hamile kalmayı başaranlar var mı varsa nasıl kaldılar yardımlaşalım
ahhh ahhh keşkeaslında yeni evliyiz ama pco illeti yıllardır peşimde bebek istiyorum ona da engel. doktora gittim gynelle verdi soğan suyu ile adet oldum geçen ay ama hamilelik yok denemelere devam. geçen hastanede bi kadınla muhabbet ettik yumurtalıklarını bağlatmış ama hamile . nasip işte darısı bize inşallah. bu arasa slm :)
Gördügün tedavi nedir yazarmisin ?
Pco yu nasil anliyor dr lar ?
Bende birsey demediler ama ben süpheleniyorum.
Gerci bende az yumurta kalmis bu belki daha kötü..
AMH degerim 0,33.
Folik asit yumurta ya ne anlamda iyi geliyormus , benim dr sadece bebek icin gerekli oldugunu sölüyor, tr dekiler de hep yumurtlama ile ilgili oldunu söyleyince ilgimi cekti.
Gördügün tedavi nedir yazarmisin ?
Pco yu nasil anliyor dr lar ?
Bende birsey demediler ama ben süpheleniyorum.
Gerci bende az yumurta kalmis bu belki daha kötü..
AMH degerim 0,33.
Folik asit yumurta ya ne anlamda iyi geliyormus , benim dr sadece bebek icin gerekli oldugunu sölüyor, tr dekiler de hep yumurtlama ile ilgili oldunu söyleyince ilgimi cekti.
ultrosan muayenesinde pko oldugunu ögrenebilirsin canım ben yumurta takibi yapıp çatlatma iğnesi oldum iki kere denedim ikisinde de pko oldugum için kist kist oluştu şimdi nerdeyse iki aay olacak adet olmadım söktürücü kullandım onunda bi faydaası yok daha bekliyorum
ben o yüzden sordum, ultrason da hic bir dr bana pco lusun vs demedi.
Bir kez clomifen kullandim hemen kist olustu.
Ayrica adet öncesi lekelenme geliyor o da genelde cikolta kisti olunca olurmus...
bende pko luyum ilk çocuğumda tedavim oldum gonal f kullandım oldu şimdi kızım 4 yaşında... Yine çocuk istedik 5-6 ay korunmadım. Tekrar ilaç kullandım şimdi bekliyorum inş buda olumlu neticelenir. Allah herkese gönlündekini versin. Bu pko yüzünden iğne ilaçla hamile kalabiliyorum.inanın psikolojim bozuldu ilaç kullanmaktan ama hayırlısı olsun olmayan herkese allah nasip etsin . Iyi günler....
polikistik görüntü hemen belli oluyor zaten ultrosonda söylüyor zaten doktor işte polikistik over görüntüsü diyor gösteriyor yumurtalar aynı bir inci kolye gibi yanyana dizili oluyor ok ama işlevleri olmuyor büyüyüp çatlamıyor adet geçikmeleri oluyor bide hızlı kilo alımı aaaaayyy
rabbim tekrar yüzünü güldürsün canım inş. Bende yok 10 ay oldu iki tedavi ikiside hüsran şuanda son tedavi oldum adet olmadım doktor kist oluşmuş dedi 2 ay olacak bende hala tık yok adet olmuyorum bu seferde farklı bir durum oldu anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?