merhaba arklar .şu an 32 yaşındayım.30 yaşıma kadar adetlerim çok düzenliydi.en fazla 32.gun adet olurdum asla şaşmazdı gününü bile bilip yanımda ped taşırdım..ailemde asla pko hastası olan yok annem nedeyse 50 yaşına kdr adet gördü.fakat ben 2 sene önce 2-3 ayda bır adetlerımde 10 15 gun gecıkme oldugunu fark ettım .doktora gıttiğimde ultrasonda sadece 3 adet sıralı yanyana yumurta vardı bana pko başlangıcı oldugu söyledı.doğum kontrol hapı kullanmama gerek duymadı..çunku benım adetlerım sadece 3 4 ayda bır duzensız gelıordu..fakat bu sene 2 ay ust uste gecıkınce ve saçlarım inanılmaz dökülmeye başlayınca tekrardan 2 farklı doktora gıttım ıkısı bana doğum kontrol hapı verdı..kızlar benım asıl sorunum adetlerımden çok saçlarımın aşırı dökülmesi..lütfen yardımcı olun bu hastalıga sahıp olup saçları incelecek kdr dökülen oldumu?..geçen ay dermatolog bır profesöre gıttım .hormon testlerımde gayet normal çıktı .Pko olanlarda testosteron yanı erkeklık hormonu yükseldiği için saçlar dökülürmüş... fakat benım serbest testosteronum normal çıktı..tiroid testi hormonlarımda normal çıktı ...hormonlarımda düzensız hıçbırşey yok ..sadece LH hormonum FSH den bırazcık yuksek çıktı doktorda bunun saç dökulmesı yapacak kdr önemlı bırşey olmadıgını söyledı çunku testosteronum normalmş..lutfen yardım edın pko olup saç dökülmesını önleyen oldumu hangı ılaçları kullandınız ..çok tşk:2::2::2::2: