polikistik overde hamilelik tedavisinde izlenen yol??

asmincan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2008
218
2
96
Isparta
arkadaşlar bende 10 senedir polikistik over hastalığı var ve diane 35 kullanıyordum şimdiye kadar.1 buçuk yıllık evliyim ve artık çocuk sahibi olmayı düşünüyorum.doktora gittim.ve doktor diane 35 i bırak hiçbir ilaç kullanma dedi.çünkü adet olmanı sağlayacak her ilacın az da olsa doğum kontrol etkisi vardır dedi.sadece folik asit verdi.düzenli ilişkiye girifolik asit kullan dedi.1 ay bekle adet olmazsan gel hamilelik testi yapalım hamileysen mesele ,ama değilsen adet söktürücü verip adet olmanı sağlayalım,sonra bu süreci tekrarlayalım dedi.yani gene bira ay bekleyecem olmazsa adet söktürücü vs vs.. önümüzde 9 aylık bir süreç var bu şekilde devam edicez sonuç alamazsak ozaman bir sorun var diyicez ve asıl tedaviye ozaman başlanacak. forumlarda okuduğum kadarıyla pko lu hastalara yumurtlamayı sağlayacak ilaclar glukopage gibi şeker ilaçları falan verilmiş.benim doktorum bunları bana neden vermedi? yoksa ilk etapta herkes bu şekilde başlayıp sonra mı diğer aşamalar geçiliyor? çok merak ettim,dokotrumu değişsem mi,herkes hamile kalmayı planladıpında ilk doktora gittiğinde neler söylendiğini yazarmı ,lütfen..
biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama kafam çok karışık

canim bende pco luydum diane 35 kullandim trdeyken Isvece gelin geldim kullanmadim kimseye söylemdim pcolu oldugumu iki ay adet olmadim herzamanki gibi duzensizlik...
ama 2 ay sonra adet oldugumda yumurtmala testi kullandim sonrada hamile kaldim pco lular hamile kalamas die bisaey yok

arkadaşlardiane 35 i bırakalı bir ay olmştu adet olamadım bu gün doktora gittim.doktor ultrasondan baktı,yumurta oluşmuş ama çatlamamış dedi.bir de kist oluşmuş adet olamadığın için dedi.duphaston verdi.onunla adet olacağım.sonra tekrar çalışmalara devam.
şunu merak ettim yumurtlama sorunu yumurtanın hiç oluşmaması mı,yoksa oluşup çatlamaması mı?
ayrıca o yumurta çatlamazsa hamile kalma şansı hiç yokmu? lütfen cevap..

bende diana 35 kullanamdan adet olamıyorum bebek istedigim için doktora gittim farlutal verdi adet olmam için adetin 3.günü tekrar gittim kan testi yapıldı fsh ve hormonlara bakıldı. sonuçlar degerlendirildi benim sonuçlarım iyi çıktı allaha şükür. bu sefer progestan verildi adet olmam için bu ilaç aynı zmanda yumurtları tetikliyor sanırım yani gebelik içinde faydalı. adet olunca 3 günü doktora gitcem adetin 5 günü klomene başlıcam klomen yumurta büyütücü sanırım.daha sonrada düzenli gün aşırı 1 haftalık ilişki olacak benim izledigim yol bu şekilde.ilk ay hamile kalısançok güzerl ama klamazsan klomen 6 ay kullanılıyor yine klamazsan aşılma yine kalamzsan tüp bebek.klomen kullanılırken yumurt takibi çatlatma iğnesi falan olacak.

ya benim doktorum ne kan tahlili ,ne başka biey istedi.sadece ultrasondan bakktı.ben çocuk sahbi olmak istiyorum ama düzenli adet olamıyorum,bana adet olmamı sağlayacak ama doğum kontrol etkisi olmayan bi ilaç verin dedim. oda adet olmanızı sağlayacak bütün ilaçlarının az da olsa doğum kontrol etkisi vardır dedi.hiç bir ilaç kullanmayın dedi,6 ay bu şekilde devam edin hamile kalmazsanız o zaman hem eşinizi hem sizi inceliyicez sorun nedir diye.şimdi adet olamadım diye duphaston verdi adet olmam için.ama sürekli kullanmayacam yani,sonra tekrar bırakıcam adet olamazsam yine o ilacı verecek.

infanta peki sen ilk başta gittiğinde direk bu şekilde mi tedaviye başladı yoksa sende hiç bir ilaç kullanmadan denedin olmayınca mı farlutal ve klomen gibi ilaçlara başladınız? off kafam çok karıştı,doktorumu değiştirsem mi acaba?yani insan bi kan tahlili falanda istemez mi ya bilmiyorum ki.sadece folik asit verdi ve hiç bir ilaç kullanma dedi.

ya benim doktorum ne kan tahlili ,ne başka biey istedi.sadece ultrasondan bakktı.ben çocuk sahbi olmak istiyorum ama düzenli adet olamıyorum,bana adet olmamı sağlayacak ama doğum kontrol etkisi olmayan bi ilaç verin dedim. oda adet olmanızı sağlayacak bütün ilaçlarının az da olsa doğum kontrol etkisi vardır dedi.hiç bir ilaç kullanmayın dedi,6 ay bu şekilde devam edin hamile kalmazsanız o zaman hem eşinizi hem sizi inceliyicez sorun nedir diye.şimdi adet olamadım diye duphaston verdi adet olmam için.ama sürekli kullanmayacam yani,sonra tekrar bırakıcam adet olamazsam yine o ilacı verecek.

infanta peki sen ilk başta gittiğinde direk bu şekilde mi tedaviye başladı yoksa sende hiç bir ilaç kullanmadan denedin olmayınca mı farlutal ve klomen gibi ilaçlara başladınız? off kafam çok karıştı,doktorumu değiştirsem mi acaba?yani insan bi kan tahlili falanda istemez mi ya bilmiyorum ki.sadece folik asit verdi ve hiç bir ilaç kullanma dedi.

asmincan bence doktorunu degiştir ve 6 aydır korunmuyoruz de. o zaman sana klomen tedavisi uygularlar. çünkü pcolu olup hamile kalmak bence zor o yüzden tedavide geçikme. şimdi, sen hir bir ilaç kullanmadan 6 ay orunmadan denicen ve olmucaj sayalım hem zaman kaybı hemde po hastalıgı ilerlicek. diana 35 hastalıgı ilerletmiyodu.tedavide etmiyodu ama hiç yoktan iyiydi.
dedigim gibi başka doktora git bu şekilde söle tabi adet olman için farlutal yada progestan verecek adet olunca 3 günü kan testi yapacak fsh falan bakacak ona göre bi tedavi uygulayacak.umarım çok ugraşmadan hamiş kalırsın

merhaba arkadaşlar. bende yıllardır PKO var. 1.5 yıldır çocuk sahibi olmak istiyorduk ve tek problemin bu olduğunu sanıyordum klomen tedavisi gördüm bir sene ve sonuç alamadık. en son doktorum rahim filme çektirmem gerektiğini söyledi ve çektirdim sonuç hüsrandı rahimde şekil bozukluğu ve perde!! doktor hamile kalmamın zor olacağını hamile kalsam bile düşebileceğini söyledi. adeta yıkıldım. filmden sonraki ay adet görünce gel iğne tedavisine başlayacağız dedi ve adet olmayı beklerken hamile olduğumu öğrendim mucizeydi resmen. şuan haftalık hamileyim . umudunuzu kaybetmeyin. en zor görünen rahatsızlıkta bile allah isterse oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…