arkadaşlar bende 10 senedir polikistik over hastalığı var ve diane 35 kullanıyordum şimdiye kadar.1 buçuk yıllık evliyim ve artık çocuk sahibi olmayı düşünüyorum.doktora gittim.ve doktor diane 35 i bırak hiçbir ilaç kullanma dedi.çünkü adet olmanı sağlayacak her ilacın az da olsa doğum kontrol etkisi vardır dedi.sadece folik asit verdi.düzenli ilişkiye girifolik asit kullan dedi.1 ay bekle adet olmazsan gel hamilelik testi yapalım hamileysen mesele ,ama değilsen adet söktürücü verip adet olmanı sağlayalım,sonra bu süreci tekrarlayalım dedi.yani gene bira ay bekleyecem olmazsa adet söktürücü vs vs.. önümüzde 9 aylık bir süreç var bu şekilde devam edicez sonuç alamazsak ozaman bir sorun var diyicez ve asıl tedaviye ozaman başlanacak. forumlarda okuduğum kadarıyla pko lu hastalara yumurtlamayı sağlayacak ilaclar glukopage gibi şeker ilaçları falan verilmiş.benim doktorum bunları bana neden vermedi? yoksa ilk etapta herkes bu şekilde başlayıp sonra mı diğer aşamalar geçiliyor? çok merak ettim,dokotrumu değişsem mi,herkes hamile kalmayı planladıpında ilk doktora gittiğinde neler söylendiğini yazarmı ,lütfen..
biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama kafam çok karışık
biraz uzun yazdım kusura bakmayın ama kafam çok karışık