Polikistik Over??????

Bak ne güzel pkolusun ama hamile kalabiliyorsun demekki ben 1,5 yıldır hamile bile kalamadım ama Dr dinlemelisin bence bu arada kafanda biraz rahatlamış olur yeni bir stresli süreç Başlamış olacak aksi taktirde ...

Bak ne güzel pkolusun ama hamile kalabiliyorsun demekki ben 1,5 yıldır hamile bile kalamadım ama Dr dinlemelisin bence bu arada kafanda biraz rahatlamış olur yeni bir stresli süreç Başlamış olacak aksi taktirde ...
bnde
cnm bnde 3 sene kalamamistim incir kurunden snra kldm

bk cnm bn adtn 4. Gunu bsldm 20 gun kllndm snra hmle kldm sn nsl yptin
Bende 5. Gunu başladım incir ve havucu birlikte yaptım ama 12. Gün gayet yogun kahverengi lekelenmeler oldu. o arada bi Dr. vajınal muayene oldum Dr hıc folikul olmadıgını sadece yumurta etrafında küçük kıstlerin old. Söyledi. Bende bıraktım

hm yk bnm hc knamam olmadi

merhaba, bende 4 ay önce po teşhisi kondu gecen ay klomen kullandım günde bi kere yumurtamın tekı hamıle kalınacak şekılde büyüdü, ama olmadı adet oldum. şimdi yıne klomen kullanıyorum gunde ıkı kere bakalım bu ay olcakmı. bende soğan kürü yapcaktım saracoğlunun ofısını aradım ama gastrıt oldugu ıcın yapma dedı testere dişli aslan pençesi çayı içiyorum. evleneli 2 sene oldu 24 yasındayım yasımda küçük ama doktor senın cocugun zor olur dıyınce beynımden vurulmusa döndüm resmen. Allah yardımcımız olsun. Kızlar hamıle kalma surecını paylaşalım yardımcı olalım birbirimize.

Bazen doktorlar söylenmemesi gereken şeyleri söylüyor cnm banada doktorum çok önemli bi sorun değil bu dedi bende tekrar klomen tedavisine başladım seninle sureclerimiz okuduğum kadarıyla hemen hemen aynı eşimde tüm testleri yaptırdı bi sıkıntı cikmadi eğer bu ayda hamile kalamazsam doktorum aşılama tedavisi uygulayacak inş hakkımızda hayırlısı olur psikolojinin çok önemli olduğunu söylüyorlar bu süreçte kendini uzmemeye çalış nekadar zor olsada güzel haberlerini bekliyorum hepimizin yüzü güler inş :)

cuma günü gittim doktora adetımle bırlıkte 14. gündü yumurtamın teki 15cm olmuş tabı yeterlı degıl yarın yıne gıtcem bu ayda olmazsa bende iğnelıye gıtcem iğneli tedavının iğnesi rapor almazsan 3 4 mılyar beni biraz zorlar Allahyardım etsın hepımıze inşallah

Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle

Merhaba yardımınıza ihtiyacım var yeni teşhis konuldu bana polikistik over olduğumu söyledi doktor bekarken adetlerim 5-7 gün fln gecikirdi fazlasını hiç yaşamadım evlenmeden öncede dk hapı kullandım hiç bişeyden haberim yoktu dk hapını bıraktım ve ilk ay 7 gün sonraki ay yani şuan 17.günümdeym regl olmadım doktor bekleyelim adet gör 3.günü hormon testleri yapacağız dedi ve ben bu durum hakkında en ufacık bir şey bilmiyorum internette şeker hastalığı fln yazıyor anlamıyorum ben şuan yaşıma göre kiloluda değilim tüylenme sorunumda yok korkuyorum neyle karşı karşıyayım bu süreç beni yıpratıcak mı kafamda çok soru işareti var

korkcak bişey yok evet bıraz streslı bı süreç bu durum. önce bi hormon teslerını yaptır bakalım doktor ne dıcek. Kanda şeker testıde yaptır bence. bebek düşünüyo musun?

Canım ne güzel yaa maşallah sağlıkla kucağına al dua et Allah bizlere de nasip etsin

kızlaaaaaaar galiba HAMİLEYİM şimdi eczaneden test alıp yaptım iki çizgi çıktı hemen koştum hastaneye kan verdim bekliyorum 2 saat sonra cıkıcak sonuc :) Allah ın izniyle hepimizin yüzü gülücek :*

Canım benim tebrik ediyorum saglıkla kucağına al inş bebeğini :) bizlerede dua etmeyi unutma

Canım benim tebrik ediyorum saglıkla kucağına al inş bebeğini :) bizlerede dua etmeyi unutma
eğer hamileysem doğum yaparken ne dua edersen kabul olur derler bende Allah ım isteyen herkese versin dicem. sonuç çıksın neler yaptıgımı anlatıcam size.

Tamam canım merakla bekliyoruz mutlaka paylas bizlerle de

ayyy kan sonucuda pozitiff ayyy HAMİLEYİM resmen şaka gibi. Allah ım sana binlerce kez milyonlarca kez şükürler olsun. Kızlar ben aslanpençesi çayı içtim her akşam onun faydası olmuş olabilir. Ümidimizi kaybetmiyoruz inanaıyoruz. Suratımıza senın cocugun olmaz deselerde Allah a güveniyoruz.İnşallah sizlerinde hamile olduğunu okucam burdan :*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…