Merhaba arkadaşlar.
Sizinle polikistik over tanısı ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Ben yaklaşık 2 sene kadar Polikistik Over tanısı ile tedavi gördüm ve tedaviler hiç bir işe yaramadı. Bir kaç doktora gittim ve hepsi de aynı fikirde idi, buna rağmen sonuç hüsran. Bu doktorların hepsine tavsiyeler ile gittim ve normalden daha fazla ücretler ödedim bebek sahibi olabilmek ümidi ile.
Konun parayla pek alakası yok aslında. Doktor ünlü tanınan bilinen doktor olunca maalesef ki sana ayırdığı zaman da kısıtlı oluyor. Çok fazla hastası olduğu için herkese yetişmeye çalışıyorlar ve çok fazla şey gözden kaçıyor bence. Mesela hiç biri benden AMH testi istemedi. Ve hiç biri Rahim filmi istemedi.
Benim tavsiyem;
diğer hormon testlerinden ziyade 30 yaşını aştıktan sonra yapılması gereken en önemli 2 şey;
1-Rahim filmi çektirmek (acısız da çekiliyor artık. Digital HSG diyrolar adına)
2-AMH testi yaptırıp rezerv, kalite ve menopoz durumuna baktırmak.
Bir çok hastaya Polikistik Over teşhisi konuyor bunlara bakılmadan. Ben de onlardan biriyim ve 2 yıl kaybım var maalesef.
Siz de aynı yanlışlar yüzünden umutsuzluğa düşmeyin.
Mesela bende gebeliğe ciddi derecede engel olacak 2 adet 3-4mm çaplarında Polipler çıktı. Konumları ve büyüklükkeri gebeliik şansımı nerdeyse sıfıra indiriyormuş. Ayrıca rahmim de kalp şeklinde ve kavite epeyce derinmiş. Sonuç olarak bir
tüp bebek merkezinde doğru teşhis kondu ve şimdi tedavi sürecine başladım. Yaşadıklarımın kimseye ( 2 yıllık kayıp ve umutsuzluk üzüntü) faydası olmadığı gibi saçma sapan bi sürü teste ödediğim paralar da cabası. Polikistik Over teşhisinden önce mutlaka ama mutlaka bu 2 önemli adım kontrol edilmeli. Arkadaşlar bilinçli olalım. Ben kaç tane FSH, Prolaktin, TSH vs vs testleri yaptırdım. Şekerden Demir bağlamaya ne varsa geçirdiler. Tamam onları da öğrenmiş oldum ama çektiğim üzüntüye değmedi elbet. Doktorunuz atlasa bile siz mutlaka bunları yaptırın derim.
Minyon, polip, rahim şekil bozuklukları, tüplerdeki tıkanıklıklar vb bi sürü soruna Polikistik teşhisi konuyor.
Sevgiyle