selam kızlar..geçen yazlıktayken aldığım ağrı kesicinden adetim baya bi azalmıştı.1 hafta süren adet 4 günde bitti.ben de doktora gittim(haliyle insan merak içinde kalıyor çünkü çocuk düşünüyoruz).doktor sende polikistik over var hemen tedaviye başla dedi.istanbula geldiğimde başka bir doktora gittim o da yok sende ööle bişi dedi.hangisine inanayım şaşırdım.ama benim her ay adetim gelir.size sormak istediğim adetin düzenli olması tam olarak ne demek?yani 21 ila 35 günleri arasında normal diyorlar ama benim bir ay 30 günde bir olur bir ay 26 günde bir yani bu düzensiz mi sayılır?bir de tüylenme falan gibi şikayetlerim de yok? ne diyorsunuz aynı durumda olan var mı nolur yardım edin
Ben 22 yaşında kist yüzünden yumurtamı kaybettim yanlış tedavi.
Seninki gibi adetim düzensizdi ve ara kanmalarım oluyordu daha sonra zaten dktor hap adet söktürücü derken 15 cm büklüğünde kanser hücreli nur topu gibi bir yumurtam olduğunu söyledi
Bence sen adet olurduğunda kistinde gidiyor doktor konturollerini aksatma adetin biter bitmez git daha net bir şey söylerler,adet geçikmlerini kistde etkiler...
Her ay oluyordum seninki gibi bazen geç bazen erken oluyordu ama kist varmış ozaman benimki tedaviş hatası olduğu için büyüdü.
Ama diğer yumurtamda kist vardı adet olmadan önce giderdim doktora var derdi adet sonra bidaha giderdim gitmiş derdi.
Sen bu ay adetin bitince git gene doktora emin ol.
diğer doktorun dediğinide söylersin kist vardı diye bide adetinin düzensiz olduğunuda.
anladım canım teşekkürler de ben ilk doktora adetim bittikten hemen sonra gittim o dedi var diye onra 14. günü yani ona gittikten 1 hafta sonra gittim hayır sende ööle bişiyok dedi??
anladım canım teşekkürler de ben ilk doktora adetim bittikten hemen sonra gittim o dedi var diye onra 14. günü yani ona gittikten 1 hafta sonra gittim hayır sende ööle bişiyok dedi??
tatlım öyle olur zaten her kadında adet başlarken ve biterken küçücük kistler oluşur ve kaybolur ama asıl tedavi için gerçeği öğrenmek istersen adetin başladığı 3. günü doktora git ultrasonda ozaman ortaya çıkıyor ama kan tahlillerini yaptırmayı unutma onlarda çok önemli
arkadaslar bu gecebilen hastalik deil, dogum kontrol hapi kullanmak zorundasiniz hayat boyu. ve kilo cok onemli. kilo aldiginiz da tum denge bozuluyor ve regl duzeni de sasiyor. doktorlar bu hapi 3 ay kullan 3 ay birak seklinde yonlendirme yapiyor.