Gebeliğe Hazırlık polikistik over

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sosyal bukalemn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2018
92
27
3
kızlar meraba. pko nun ne olduğunu bilmezken daha yeni polikistik over olduğumu öğrendim çünkü şimdiye kadar hiç adet düzensizliğimden dolayı doktora gitmemiştim. iki aydır adet olamıyorum birinci ay adetime bir hafta kala kahverengi kanamam oldu çok hafif üç gün süren. onun sonrasında gelen giden olmadı şimdide beyaz akıntım başladı yumurta akı renginde sizce yumurtlamam mı oluyor iki ay geçmesine rağmen yoksa bir sıkıntı mı var uzun yazdım kusura bakmayın inşallah cevap yazarsınız çok endişeleniyorum.

Merhaba, konu ile ilgili çok fazla bilgim yok ama pko olunca yumurtlama zamanını tespit etmek zor olabiliyor sanırım, dolayısıyla beyaz akıntı yumurtlama göstergesi olabilir tabi, başka ağrı, kaşıntı vs. gibi bir sıkıntınız yoksa bu günleri değerlendirin isterseniz. Zamanınız varsa da doktora gitme imkanınız olursa tabi ultrasonda görünür yumurta olup olmadığı ya da başka bir enfeksiyon gibi bir durumun varlığı.

anladım canım saol. herhangi bi kaşıntı agrı bi sıkıntı yok allaha şüküür ıkı aydır adet olamayıp yumurtlama gercekleşir mı dıye sasırdım dogrusu

Polikistik overim var daha bu zamana kadar birkez bile yumurtlama zamanımı kestiremedim gebede kalamadım Zaten. Kilonuz varmı doktorlarında diyeceği tek şey bu oluyor?

bende 2 yıldır hamile kalamıyorum yumurtlama gunumu hiçbılmıyorum sen hıç ovulasyon testı kullandınmı polıkıstık over de ovulasyon testı ıle yumurlama gunu ogrenılıyor mu acaba

bende 2 yıldır hamile kalamıyorum yumurtlama gunumu hiçbılmıyorum sen hıç ovulasyon testı kullandınmı polıkıstık over de ovulasyon testı ıle yumurlama gunu ogrenılıyor mu acaba
Bildiğim kadarı ile pko olunca ovulasyon testleri de döngü boyunca tam koyulaşmayabiliyor ya da yanıltıcı olabiliyor sanırım, ama isterseniz yine de bir kez deneyin, belki sizde günü yakalamak için faydası olur. Eğer olmaz ise doktor belki yumurta takibi yapar.

haklısın yanıltabilir ben testleri bı kere deneyeyim ama doktor yumurta takıbıne gıdemıyorum malesef küçük bi ilçede yaşıyoruz sadece sağlık ocagı var

Hormon testlerini yaptırdınızmı rahim filmi çektirdinizmi ? Tek başına polikistik overim var demek size çözüm sağlamayabilir. Eşiniz test yaptırdımı tam teşekküllü olarak kontrol sağladınızmı acaba? Yumurtlama olup olmadığını adetin 21 günü yapılan kan testiyle doktorlar anlıyor mesela.

hormon testi yaptırdım normal degerlerınde cıktı rahım fılmı cektırmedım daha ama dusunuyorum bıde 21 gunde gıdeyım bakalım ınsallah oluyordur yumurtlama

Mrb aslinda konus acip paylasicakdim pko macerami ama acamadim malesef oncelikle ilk cocugum hemen oldu ama ikinciyi istedigimde hemen olmadi ben tabi bu surecde adet gecikmesi yasiyorum surekli bir suru doktora gittim en son gittigim doktor bana pko oldugunu soyledi tabi ben ne oldugunu bilmiyorum 1.5 senedir olmadi ikinci bana bekarken 56 kilo idim o zaman 74 kiloyum tabi nerdeyse 20 kilo fazlan var ve bunu vermelisin dedi 65 kg ol ole yanima gel dedi tabi ben hirs yaptim spora gitmeye zayiflamaya karar verdim tabi bu surede korunuyrm cunku zayiflamam gerek buna sartlandim ve 68 kg kadar dustum ve korunmayi birakdim birde ovulasyon testi aldim kendime yumurtlama gunumu hesaplamam icin ve o ay icinde hamile kaldim eger pko varsa kiloluysaniz bu yuzden cocugunuz olmuyorsa hemen hayatiniza sporu sokun en az 7 8 kg verin inanin ki olma sansi ozama daha cok artiyor tabiki rabbimin de nasip etmesi gerekiyor once ama dedigim gbi pkoda spor saglikli beslenme cok onemli bu arada doktor bana 21 gun hapi vermisdi ilk sadece onuda 21 gun kullndim ve dahada kullanmadim uzun oldu biraz ama size anlatmak istedim basimdan gecenleri umarim yardimci olabilmisimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…