Polıkıstık over yardımmm

90cemre

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2012
30
0
16
İstanbul
ARKADASLARRR!! merhaba benım 1 yasında bebegım var hamıle kalmadan oncede dogru duzgun adet olmuyordum dogumdan berıde 2 kere adet sokturucu kullanarak oldum onun dısında kesınlıkle olmuyorum.. Bugun doktora gıttım bana PKO oldugumu soyledı fıtıl ve tahlıl verdı.. Senın nasıl cocugun oldukı ıyıkı olmus falan dedı..benım anlamadıgım ben adet olamadıgım ıcın sureklı DOKTORA gıdıyodum artı hamıleyken de 9 ay boyunca gıttım o zamanda vardıda anlamadılarmı sonradan olduysa doktor nıye bana boyle bısey soyledıkı?? bıde pko olunca cocuk olmuyormus benım bıdaha cocugum olmayacakmı yanı bendaha 22 yasındayım cok korktum( ınternettende bıraz arastırdım 1 haftalık tedavıyle ılacla tedavı edılebılen bısey olmadıgı yazıyo.. KILO verememem ve asırı tuylenmem var pko danmı kaynaklanıyo bılgısı OLAN YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM....

canım panik yapma sakin ol burda pek çok pko hastası var bunlardan biri de benim
2 yıldır bebeğim olmuyor adetlerim çok düzenli değil
doktora gittiğimde doktorum bana "PKO GEBELİĞE ENGEL DEĞİLDİR, SADECE GEBELİĞİ GECİKTİRİR, 6 ÇOCUĞU OLAN PKO'LU HASTALARIM DA VAR" demişti
ama ne güzel senin hemen bebeğin olmuş, iyi yapmışsın doğurmakla
işte adet düzensizliği yaptığı için bebek olmasını geciktirir
ne yazık ki pko geçici bir hastalık değildir, malesef kilo bu hastalığın büyük düşmanıdır ve zaten pkolu kadınların çoğu kiloludur ve tüylenmesi çok olur yine adet düzensizliği yapar...
ama mesela ben de bunların hiç biri olmadı yani kişiden kişiye değişir belirtileri ve sadece hormon tahlillerinde görünür tespit edilir
kilo almamaya dikkat et
adetlerini düzene sokmaya çalış
ben hayıt suyu içiyorum ve bir kaç aydır adetlerim düzeldi
sen de bu gibi yöntemlere gidebilirsin, adetlerini düzene sokman şart

Ben ilaç kullanmadan adet olamazdım doğum kontrol hapı nereye kadar dedim. adetim olmasına yakın soğan suyu içiyorum söktürüyor. kilodan ziyade spor yapman lazım. hareketli olmak gerekiyor. 1 yıldır cok sükür ilaçsız adet oluyorum.

cok tesekkur ederım benım cocuktan sonra olmustur dıye dusunuyorum gercı ondan oncede dogru duzgun adet olmuyodum ama doktora gıdıyodum sureklı olsa anlamazlarmıydı napcagımı sasırdım

merhaba canım pko olup olmadıgını net anlamak için hormon testi yaptır adetinin 3.gunu lh değerin fsh değerine göre büyükse pko olarak geçiyor gerçi doktorun seni bu konuda daha iyi aydınlatır..

ayyy valla imrendim hemen bebişin olmuş darısı ikinciye inşaAllah

ayıptır sorması bişey sormak istiyorum bebeği hemen mi istediniz de tutturdunuz yoksa tedavi falan uyguladınız mı

ben de pko.yum.
panik yapma, sakin ol canım.
pko sadece hamile kalmayı biraz zorlaştırıyor, engel olmuyor canım.
tüylenme ve kilo sorunu da yapabiliyor.
2-3 ayda bir ancak adet olabiliyorum ben.
oğlum doktorun imkansız demesine rağmen o ay kendiliğinden tedavisiz girdi hayatımıza.
2. bebeğim de 5-6 ay denemeden sonra tedavisiz geldi, ama düşük yaptım.
gelecek ay tekrar denemelere başlıycaz kısmetse.
hamileliğimiz imkansız değil ama adetler düzensiz olduğu için yumurtlama gününü hesaplayamıyoruz, o yüzden de biraz zorlaşıyor hamilelik.

22 yaşındayım yeni evliyim bende pco luyum (( Rabbim hepimize şifa versin AMİN....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…