Merhaba hanimlar. Ben uzun suredir sac dokulmesiyle mucadele ediyorum. Tuylenme sikayetiyle 3 sene once doktora gittim ve pco hastaligina sahip oldugumu ogrendim. 3 sene yasmin ictim. Zamanla sac dokulmem basladi. Yasmin icerken basladi yani. Saclarim onceden boyaliydi boyamayi bıraktım boyarken hic dokulmezdi neyse baktim olmayacak doktora gittim inanin gitmedigim doktor kalmadi. Fakat hic biri ciddiye almadi. Kadin dogumcular pco sac dokmez bile dedi bazisi doker ama donemsel doker zamanla durur dedi. Cildiyeciler klasik sampuan icine vitamin ampulleri onerdi. Kullanmadigim sampuan ilac kalmadi yok bi kere durmadi dökülme. Her banyom iskence gibi, gun icinde elimi ne zmn sacima atsam 3 4 tel sac geliyor. Sac diplerim gür dursa bile uclar az ve cansiz duruyor. Hic bi sekilde yipranmislik yok yani boyali yerleri hep kestirdim tamamen kendi doğal sacim suan. Ona ragmen cansiz. Priorin iciyorum. Ayrica d vitamini, b12,folik asit gibi vitaminlar aliyorum. Demirim normaldi hep fakat ferritinin 2lere bile düştüğü oldu. Ozel sampuanlar kullandim dhtyi baskilayici sampuanlar aldim acaba bu mu sebep oluyor diye Ama acikcasi sebep olanin tamamen pco olduğunu düşünüyorum. Hormonlar duzene girse dahi bu hastalik sac döküyor ne yapacagimi sasirdim yasim 25 hayata küstüm resmen. Bu gidisle zamanla acilmalar baslayacak hatta tam ön çizgiden acilmalar basladi prp mezoterapi gibi bakimlar duydum fakat oldukça maliyetli zaten kalici da degilmis tedavi bittikten sonra arada giderek uygulamalara devam etmek lazimmis. Caresizligi hic bu kadar hissetmemistim. Ne lanet bi hastalikmis. Kadin oldugumuzu unutturacak neredeyse. Bi tedavisinin olmamasi buyuk haksızlık. Artik normal her kadin gibi yasamak istiyorum ya bu hastalik yüzünden sac dökülmesi yasayip sonuc alan varsa bi yazsin biseyler yapmazsam sacsiz kalicam. Hatta bi kac fotografimida atayim on taraftan acilmalari görün flasli cektim belli olsun diye