Oncelikle kilo vermeliyiz arkadasim.. bende 70 lerdeyim ama vermemiz lazim. Kesin kes bunun icin ugras once gercekten cok buyuk etken. Once buna odaklan bence.. hamileliginde surecinde zor gecer bu sekilde. Testleri tekrarla fsh tsh lh vs. Bide şu haplar degil bence tek cozum ya. Once kilo sora kürler yap.. istikrarli bi sekilde duzelir insallahSon 2 senedir hiç birsey yapmadım. Çünkü hep kontrol hapı verdiler ve bende kötü etkileri oldu. Son gittiğim doktor kesti ve kilo vermemi istedi. 90 kiloydum hala oyle ara ara veriyorum aliyorum kafasına gore takılıyor. Oncesindede hic muayene olamadım dogal olarak bekarim diye kan ve ultrason baktilar ama dedigim gibi uzun zaman oldu evlendiğimde de evlenince gecer muhabbetine biraz sure tanimak istedim ama cok sancılı ve duzensiz hala o yuzden gitmek istiyorum. Suan ağrıdan uyuyamiyorum. 2 ay sonra yeniden hastalndim.
Bence tahlilini yap gerisini suanlik bosver. Zaten tedaviye alicak dayicak sana klomeni vs hormon ilaclarini kiloyla hic basedemiceksin.ben o yuzden suan gitmiyorum ama 2 aya asilama yaptiricam ksmtse tabiUmarım. Zaten bu insulini falan ayarlayip kendime ceki duzen vermek ilk amacım. Kendimi sağlıklı hissetmiyorum. Çocuk icin takilmak istemiyorum beklentiye girip uzulmek istemiyorum. (Simdilik daha erken diye dusunuyorum) ama birseyler yapmayip sansimi tamamende kaynetmek istemiyorum.
Bana da 2 sene once matofin vermişti doktor ama o zaman unideydim hem calisiyodum ishal uyku yapiyor diye kullanmak istemedim. Düğün zamanı bir deneyim zaten evdeyim dedim. Bu dönemde hic diyet falan yapmadım ama herkesin farkedebilecegi sekilde guzel kilo verdim. Kosusturmadan stresten mi yoksa ilactan mi bilemedim :)Banada glifor verdi doktor 20 gun kullandim biraktim kabiz oldum hep siskinlik sora baska doktora gittim ben bunu kullanamiyorum dedim kullanmasam olmazmi? Oda yanlis bir tedavi degil ama kullanmasanda olur ben onermiyorum hastalarima dedi. Ben de ohhh dedim biraktm.hafif pco var bende. Tabki yine kilo ver dedi doktor ben gliforu birakinca 7 kilo verdim yani kendim daha rahat verdim hala veriyorum.glifor seker hapi istahi kesiyor az bisey yesen dunyayi yemis gibi oluyorsun dogru ama kabizlik siskinlik ben gelemem o seklde senin kide seker hapinin bir türü kistler beslenmesin sekerden diye veriliyor illaki faydasi oluyordur ama ben cixx kullanmiyorum
Ya aslinda denedim bir kac kez ama ilk andan vazgectim acayip mide bulantısı ve kusmaayla. Kokusuna bilr katlanamiyorum soğanın. Ama digerlerini ilk defa duydum.Hastane ye gidin doktorların dediklerini uygulayın ilave olarak İbrahim Adnan Saraçoğlu nun 10 günlük soğan kürü var onu uygulayın, arkasından yumurta sayısını çoğaltan incir havuç kürü var onuda deneyin.Dayımın kızı bu şekilde hamile kaldı iki çocuğu oldu.Hiç regli olmuyordu 6 ayda bir bir gün oda çok az oluyor du.
Glukoz 70-100 arasi ideal olanidir. Ama insülin direnci icin ayri istek de bulunmalı doktorunuz. Gerekiyorsa aclik tokluk kaniniza bakilmali veBende de pico var âdetlerim düzensiz. Soğan kuru yapınca adet oluyorum anca ve çocuğumun olmasını çok istiyorum. Insulin direncini nasıl anlıyoruz ? Bende glukoz 80.9 çıktı doktor hicbir şey demedi . Sizce bende de var ?
Çok teşekkür ederim canım. Sağlık ocağında yaptıramam o zaman bunu ? Endokrin ya da dahiliyeye mi gitmem lazımGlukoz 70-100 arasi ideal olanidir. Ama insülin direnci icin ayri istek de bulunmalı doktorunuz. Gerekiyorsa aclik tokluk kaniniza bakilmali ve
İnsülin Rezistans İndeksi (HOMA-IR)³ sonucunuz 2.7 in altinda olmali. Ve sonucun altinda bilgi amacli bu yazi olacak zaten.
HOMA-IR testinin sonucu uzman hekim tarafından değerlendirilmektedir. Türk Endokrinoloji ve
Metabolizma Derneği, Metabolik Sendrom Kılavuzuna (2/10/2009) göre; normal bireylerde HOMA
değeri 2,7'den düşük olarak bildirilmekte, 2,7'nin üzeri ise değişik derecelerde insülin direncini yansıtmaktadır.
Sanirim saglik ocagi yapmiyor diye biliyorum ama yanlis bilgi vermek istemem. Bu tahlil icin ac karnina iyi bir doktor buldugun taktirde endokrinde olur dahiliye de. Ama doktoruna pko olduğunu ve anne olmak istedigini mutlaka belirt ona gore takibe alacaktir seni.Çok teşekkür ederim canım. Sağlık ocağında yaptıramam o zaman bunu ? Endokrin ya da dahiliyeye mi gitmem lazım
Hangi sehirdesiniz acabbaMrb cnm. 15 yasindan beri pko hastasıyım. Yasim 26 ve 2.5 yillik evliyim. Insulin direnci, tuglenme, adet düzensizliği ve kilo problemim vardi. Birkaç sene seker ilacı kullandim ama fayda etmedi kilo veremiyordum. Ilk once kendine cok guzel bir dahiliye doktoru bul devamli duzenli her ay gidecegin bir doktorun olsun. Kadin dogumcunda ayni kalitede olmali. Ben tam 10 ay boyunca doktor tavsiyesi ile seker ilaci, arti bitkisel insulin direnci kirici ilac olmak uzere ikisini bir goturdum ama inanmak istemezsin belki bu sure icinde resmen ac gezdim. Butun iştahımı kesti ilaclar. Bir turlu insülini kiramiyordum. Tabi bu sure icinde ben bebek icin tedaviye basladim. 3.kez asilamaya geldigimde tam 14 kilo verdim. 70 kilodan. 56 kiloya düştüm. Asilama tedavisi gorurken lh im yuksek cikmisti onun icin testere disli aslan pencesi ile civan percemi cayi ictim ve hemen duzene girdi. Rahim filmi cektirdim temiz cikti. Ari ciftliginden taze ari sutu, polen ve propolis aldim.doktorlarimin verdigi butun ilaclari cok duzenli kullandim. Ve az yemeye dikkat ettim. En sonda esime asilama yapilacagina 1 hafta kala hergun keci boynuzunu kaynatip gunde 1 bardak icirttim. Sonuc suan da 31 haftalik hamileyim. Ve hamilelik surecinde sadece 2 kilo aldim. Şeker yuklemesi yapildi. Sekerde hic bir sikinti yok. Ama gel gelelim hamileyim diye ne bulursam asla yemedim. Sadece kendime kadar yedim bebegimde benden beslendi. Masallah cok saglikli kilosu haftasina gore 1 tik onde bile gidiyor. Birde allahima cok dua ettim. Insallah anne olmak isteyen herkese rabbim bu guzel duyguyu tatmasini nasip eder. Sagliginiza tez zamanda kavuşmaniz dileğiyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?