Merhaba bayanlar!
Bir süredir forumu misafir olarak takip ediyordum,bugün ben de aranıza katıldım..
7,5 yıllık evliyim,evliliğimizin ilk 4 yılında bebek istemedik,karar verdiğimizin ilk ayı hamile kaldım ancak bebek 6 haftalıkken kalbi durdu,kürtaj oldum.
Birkaç ay sonra tekrar denedik bu sefer 4-5 ay sonra hamile kalabildim,bu da 7. haftada öldü ve yine kürtaj oldum.
Doktorum ilkinde bunun olası bir durum olabildiği için üzerinde durmadı,ama tekrarlayınca testler yapıldı,bebeğin sağlıksız olmadığı ama benim kılcal damarlarımın ince olduğu teşhisi kondu (ya da bunun gibi birşeydi adını bilmiyorum).3 gebeliğimde hergün kendime iğne vuracaktım(sanırım kanı inceltecek,kan akışını kolaylaştıracak bir ilaç).
Ve bu zamana kadar hem gebelik öncesi hem de gebelik sırasında birçok kan ve hormon tahlillerim yapıldı,hepsi normal çıktı.daha önceki hiçbir muaynesinde de Polikistik over gibi bir tanı konmadı.
2. gebeliğimin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hamile kalamadım,tekrar doktora gittim.Polikistik over tanısı koydu. Şaşırdım,çünkü daha önce böyle birşey yokken 1 sene sonra nasıl oluyor anlamadım.. Kilomda da artış olduğu için 5 kilo vermemi ve gliffor 1000'liği bölerek sabah akşam içmemi istedi.Bu arada adet düzensizliği gibi bir sıkıntım da hiç olmadı,aşırı kıllanma oldugu da söylenemez.
2 kere rahat gebe kalmış bir insan,1 senede polikistik over olabilir mi?
Gliffor verilmesinin sebebi sadece kilo kontolü mü,yumurtaya,gebe kalmaya da etkisi de oluyor mu?
ve son olarak glifforun yan etkilerini azaltmak için,yemeğin hemen ardından almak dışında ne yapılabilirçünkü mahvolmuş durumdayım,sürekli midem bulanıyor,kendimi tutuyorum istifra etmemek için ve sarhoş gibiyim,halsiz bitkin sanki tansiyonum düşük gibi hep ve bu benim günlük yaşantımı an an etkiliyor :S
Çok uzattım biliyorum,kusura bakmayın :)
rica ederim arkadaşım. Malesef bende pko var ve bu konuyu çok araştırdım internetten. Uzmanlar sadece ultrasondaki pko görüntüsüyle tanı koyulamayacağını birkaç nedenin bir arada bulunmasıyla bu tanını koyulabileceğini söylüyorlar. bunlarda hormonal bozukluklar lh şın fsh dan yüksek olması mesela , adet düzensizliği . adetlerin 35 günden fazla olması tüylenme sivilce vb
''lh şın fsh'' nın ne olduğunu anlayamadım desem :)
Ben pko hakkında okuduğum kadarıyla bende kilo alma,belde kalınlaşma dışında bir belirti yok sanırım.
Adetim hep çok düzenliydi,gecikme hiç olmaz.
Tüylenme dersen,yok diyemem ama abartılı boyutlarda değil.
Bu pko genetik olabilir mi acaba? Kardeşime de kondu bu tanı o da evli ama henüz bebek düşünmedikleri için bir önlem almadı doktoru.
Kuzenim de aynı şekilde,ama o 3 ayda bir zorla adet görüyordu,ama kısa süreli bir tedaviden sonra hamile kaldı,şimdi kızı 2 yaşında :)
Gözümün önünde kuzenim oldugu için pko. örneği,bu beni çok endişelendirmedi ama yaş faktörü de vardır belki,o 24ünde anne oldu,bana göre genç anne oldu.
Umarım sen de üstesinden gelirsin
beyaz_papatyam
teşekkür ederim,aklımda bulunduracağım bulantı hapını
İnşallah cnm hepimiz üstesinden geliriz.
pko over tanısı için kullanılan tahliller.LH. FSH, PROLAKTİN , TESTESTERON FALAN senin hangi hormonlarına bakıldı. pko overde genelde LH FSH DEĞERİNİN 2 katı ve üzerinde çıkarmış. Prolaktin genelde yüksek olurmuş. ayrıca erkeklik hormonları da yüksek çıkabilirmiş. ben bu tarife tam uyuyorum. belirtilerin hepsini taşıyorum.bende sadece şişmanlık yok:).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?