Polikistik Over ve Gebelik

Mapsalia

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
14
1

Yaklaşık 4 5 yıldır adet düzensizliğim vardı,
2012 yılında evlendim ve evlenmeden önce yaklaşık 5 ay kadar adet görmedim
önceleride 2 yada 3 ay olmuyordum. Bu konu üzerine
doktora başvurduğumda tahliller sonucu polikistik teşhisi
konuldu ilk öncelerinde gebelik düşüncesi değil bu sorunun
çözülmesini istediğim için doğum kontrol hapı verdi doktor
(ilk kullanımımdı) diane35 kullandım 3 kutu 18 eylül 2014 te başladım
ve 3 aralık 2014 te bıraktım. Şuan gebelik düşünüyorum ve hapı bıraktığımda
kontrole gittim gebelik düşündüğümü söylediğimde bana 1000 mg diaformin
sabah akşam kullanmamı söyledi doktor 1kutu bitene kadar gebe kalmazsam gelmemi ve iğne yapılacağını söyledi ama ne için olduğundan bi bilgim yok,
gebe kaldığından şüphelendiğin an bu hapı
bırakmamı söyledi ve tüylenme sorunum olduğundan ve bu konuyla bağlantılı
olduğunu düşündüğünden endokrine yönlendirdi 3 ay sonrası endokrin randevuma
gittiğimdeki doktorumda gebelik düşünüyorsan bu hapı kesinlikle kullanmamalısın dedi.
Diaformin 1 kutu kullandım 2. kutudan sadece 1 veya 2 tablet kullandım şuan diaformin
kullanmıyorum ve adetim düzenli ama hala gebe kalamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum.

banada doktorum gebe kalırsan dıaformını bırak dedi ben oyle deyınce bıraktım 2 aydır almıyorum vur dedi öldürdüm

Bende kullanıyorum diafotmini hamile kalınca bıtakmıstım simdi yine gebelık düşünüyorum kullanıyorum.zayıflamaya yarıyor ve ne kadar zayıflarsak o kadar iyimiş pko da

Evet en büyük ilacı kilo vermekmiş PKO nun, eee ne olacak böyle ben bilemedim şimdi :)) hiç kalamazsak :)) ozman yine doktor yollarımı görünecek :)) hadi hayırlısı diyelim ozaman :)

Evet en büyük ilacı kilo vermekmiş PKO nun, eee ne olacak böyle ben bilemedim şimdi :)) hiç kalamazsak :)) ozman yine doktor yollarımı görünecek :)) hadi hayırlısı diyelim ozaman :)
Valla ben veremedim aksıne aldım durdum hep sonuc doğal gebeliğim yok 7 yıldır

cnm pardon ama o ilaç ne yaaa bende de polikistik over var evet adet düzensizliğimde var bu sorunu evlendikden sonra yazz 24+4 ile çözmüştüm mesela bu doğum kontrol hapını kullanmayınca siyah lekeler geliyor yada kanamam aşırı olurdu en fazla 4-5 gün geçikirdi kanamam. benim bir kız çocuğum var 3 yaşında evlendim ve korunduğum halde hemen hamile kaldım şükürler olsun doğum sonrası polikistik overi öğrendim ama doktorum hiç önemsemedi hatta geçen ay gittim kontrole polikistik over olanların çocukları çok zor olur diyorlar hocam dedim doktorum güldü takma o laflara bak nasıl oldu senin çocuğun istemediğin halde dedi ee tabi çocuk olmada az da olsa zorlanılabilir bazı durumlarda hastalar dedi o zamanda görüşürüz senle dedi konu kapandı tek dezavantajı kıllanma yapar ve adet düzenliği yaşarsın dedi. ve şimdi adet günüm 16 gün geçikti sanırım 2. bebişime hamileyim Allah isteyen herkese versin

Nasip artık ilaç kullanmaktan nefret ediyorum zaten kullanmayacağımda, Allahın takdiri o nezaman uygun görürse ozaman gelsin. Kendimi psikolojik bunalıma sokmadım aman olmuyor yada olmayacak gibi. Sadece anlayamıyorum biri kullan biri kullanma diyor doktorların düzgün ne yaptıklarını ne yapacaklarını çözemedim tek sıkıntım bu benim. :/

aynı dertten muzdaribim bende diger kadınlar gibi ilaçsız dogal yolla hamile kalmak istiyorum

Allah hayırlısını nasip etsin canım, sağlığıyla sıhhatiyle gelsin nezaman gelirse gelsin. Kafaya takınca sürekli düşününce insan psikolojikman da engelliyor bu oluşumu. Allah bilir.

hem polikistik over hem de hipotiroidi olan biriyim, nolur gönüllerinizi ferah tutun,çünkü ben hamile kaldım. ilk regl olduğum günden beri hep düzensizlik yaşayan biriyim,evlendikten sonra bebek düşünmeye karar verdiğimizde ilk olarak düşük yaşadım,çok küçüktü regl ile beraber atıldı, şuan 2. kez sadece yumurtlama takibi yaptırarak doğal yolla hamileyim şuan,6 haftalık,keseyi ve bebeği gördük allahın izniyle sadece klomen kullandım ve ilk ay kendiliğinden çatladı yumurtam, ancak riskli günü kaçırdık, 2.ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ve meleğim geldi

aynı dertten muzdaribim bende diger kadınlar gibi ilaçsız dogal yolla hamile kalmak istiyorum

En son yukarıdaki yazıyı yazmışsın .hayırlı olsuunnnn :) Allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. nasıl oldu ne gibi süreçlerden geçtin yardım please

Çok zor çok Rabbim yardımcımız olsun

Canım geçmiş olsun.bende polikistik overim. Bekarken adet gecikmesi kıllanma kilo artış sorunu yaşadım. 3 ay olmamıstım adet mesela.. o zamanlar doğum kontrop hapı içmek istemedim.. soğan kürü uyguladım ve 3 ay gelmeyen adetim gelmişti yani bekarken sorınumu bu şekilde çözdüm. Evlendim bebeğim olmadı doktora gittim ve cevap belliydi pkosun olmayabilir çocugun.. bende 5. Ayımda soğan kürü uyguladım ve hamile kaldım.. rabbime şükürler olsun ne varsa doğada var.. şuan çok yeni ve o yüzden riskli.. günleri sayıyorum yüreğima ağzımda... ibrahim saraçoğlu polikistik over soğan kürü videolarını izlemeni tavsiye ederim.. ben çok uğrastım geçen ay.. hep burda araştırma yaptım hep dua istedim.. soğan kürüyle onbinlerce kadın hamile kalmış.inşallah hepimize şifa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…