• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over ve doğum kontrol hapı tedavisi

Bademella

Anne
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
1.093
189
333
39
istanbul
Arkadaşlar merhaba,

22 tane kistim vardı ve doktorum yasmin adlı doğum kontrol hapını 4 ay kullanmamı söyledi. 2. ayım bitti, ilacı bıraktıktan sonra regl olabiliyorum yani düzenli. Ancak merak ettiğim konular var. Tedavi görüp hamile kalan arkadaşlar cevaplarsa çok sevineceğim.

Birincisi benim tek sorunum adet düzensizliği idi ve 22 adet kist çıktı. Doğum Kontrol haplar bu kistleri gidermezse ne olacak?

Çatlatma iğnesi ve aşılama ne demek oluyor? Kistler dolayısıyla yumurtam olmuyormuş, kistler gitmezse ameliyatla mı alınacak?

Doğum kontrol hapıyla tedaviye başlayanlar sizlere kaç ay kullanmanızı tavsiye etti doktorunuz?

Doğru düzgün bir bilgiye sahip değilim, Lütfen biri beni aydınlatsın.

İnşallah sorunu olan herkesin bebeği olur en kısa zamanda :(

pko belirtileri; adet düzensizliği,tüylenme,sivilce,kilo
kilo vermeleri daha zor kilodan dolayı da gebe kalması gecikiyo diyelim
doğum kontrol hapları gidermiyor zaten o adetleri düzene koymaya çalışıyo,bu amelıyat olcaksın demek olmuyo tabi onunla yaşamayı öğrenicez yumurtalar çatlıyo ve adet olayı oluşuyor yumurta işlevini yapmaya yarıyo çatlatıyo adet oluyosun hastalığın bittikten sonraki günler hamile kalma şansın artıyo
aslında bebek düşünenlere doğum kontrl hapı vermiyolar ben 3,5 yıllık evliyim 14 aylık kızım var bekarlığmda 2 3 yıl kullandm ama düzensiz. evlendikten 6 7 ay sonra hamile kaldım düşük yaptım belki de ondan ama 3 ay sonra yine kaldm bu defa kucağıma eldm bebişimi Allah isteyen herkese versin

allah analı babalı büyütsün beyzanur..
benim kilo problemim şeker hastalığım ve tüylenme belirtilerim de yok. sadece adetim düzensizdi ve gebe kalamıyordum. 3. kutuya başladım...
merak ettiğim acaba herkese doğum kont hapı mı veriyor drlar? bir de hiç kistlerden dolayı sancısı olan oldu mu? benim en belirgin şikayetim sancıydı...
sonuçta amacım bebek sahibi olabilmek ancak eğer yanlış giden birşeyler varsa doktorumu değiştirmek isterim.

allah analı babalı büyütsün beyzanur..
benim kilo problemim şeker hastalığım ve tüylenme belirtilerim de yok. sadece adetim düzensizdi ve gebe kalamıyordum. 3. kutuya başladım...
merak ettiğim acaba herkese doğum kont hapı mı veriyor drlar? bir de hiç kistlerden dolayı sancısı olan oldu mu? benim en belirgin şikayetim sancıydı...
sonuçta amacım bebek sahibi olabilmek ancak eğer yanlış giden birşeyler varsa doktorumu değiştirmek isterim.

Bu belirtilerin hepsinin olması gerekmiyo zaten.Bazen biri bazen ikisi olur ağrıların nedenini o lduğuna eminmisin bende çok ağrılı oluyorum her adetimde düşük yapiyomuşum gibi ağrım oluyor.Birde anlamadığım çocuk düşünenlere hap vermiyorlar yumurta çatlatmaya çalışıyolar hap zaten engelliyor çocuğu.benim duyuduğum doktor soruyor hemen çocuk istiyormusun dye ona göre tedavi uyguluyolar Allah sana nasip etsin:CüvCüv:

bende ilaçları bırakmak istiyorum kızlar, kilo aldırdı ve aşırı derecede mide bulantısı yapıyorlar. 3 aydır kullanıyorum ama hala kasıklarımdaki sancılar geçmiyor. bazı pkolı arkadaşlar hamile kalabiliyormuş diye okuyorum forumdan.

darısı bizim başımıza sudenur :( umarım güzel bir sürprizle karşılaşırız, bu süreç çok sıkıcı ve yıpratıcı

merhaba , öncelikle rabbim isteyen herkesi bebek sahibi yapsn inşallah çok farklı bir duygu. Bende de polikistik over var dr kilo kıllanma adet düzensizliği ve buna benzer bütün belirtileride mevcut. Sanrm bende hamilelikten sonra çıktı daha önce böyle bir şikayetim yoktu. dr gittim doğum kontrol hap verdi ve 1 yıl kullanacaksın dedi. tv de bir programda izledim dr kilo verebilen hastalarn yüzdde 20 si bebek sahibi olabiliyor dedi. ama benim arkadaşım var pko var ondada 1.5 yaşnda bir oğlu var şimdi gene hamile ve kilolu. Yani rabbim ol deyince pko sorun olmuyo. umarım sizlerde anne olma güzelliğini tadarsınız.

Bende pko var adetlerim çok düzensizleşmişti bende çocuk istiyorum ama doktorum önce adeti düzenlemek için diane 35 verdi bana. 2 yumurtalığımda da kist vardı. 4 ay kullanıcam bu ilacı ve tekrar gidicem doktora, kafanızda soru işaretleri ve memnuniyetsizliğiniz varsa doktorunuzu değiştirebilirsiniz. a.s.

ben ilacı bıraktım arkadaşlar, doktorumu değiştirmeyi düşünmüyorum şu an için ama doğum kontrol hapı kullanmak istemiyorum. biraz doğal akışına bırakacağım çünkü ilaçlar dengemi yiice bozdu..

kızlar benim anlamadığım, şimdi adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanıyoruz. 4 ay sonra bırakıcaz ve düzensizlik sona mı ermiş olacak acaba? yoksa bırakınca tekrar düzensiz mi olucaz boshayallersmile

kızlar benim anlamadığım, şimdi adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanıyoruz. 4 ay sonra bırakıcaz ve düzensizlik sona mı ermiş olacak acaba? yoksa bırakınca tekrar düzensiz mi olucaz boshayallersmile

Siz sanırım yanlış anlamışsınız... bir tedavi biçimidir sonuçda ilaç size iyi geldiyse bıraktıkdan sonra doktorunuz size uygun olan tedaviyle devam edip hamile kalmanız sağlanıcak yoksa 4 aylık bir kullanım kesin çözüm değildir...:kahve:

GÜnaydın arkadaşlar...
Benim bi sorum olacaktı yardımcı olur musunuz?
DÜn ultrason cekindim ( bebeğim olmuyor nedenini araştırıyor doktor ) şöyle yazıyordu ultrason kagıdında doktora gösteremidim daha, kötü bişey mi merak ettim,
SOl overde 2.5 cm follikül saptandı, sağ overde folliküle rastlanılmadı

Nedir bu, hamile kalmak için bi engelmi?
Yardımcı olursanız sevinirim, doktora gidene kadar sabredemiycem :(

evlenmeden önce kist yüzünden 3 kutu doğum kontrol hapı kullandım
gynelle adında bir hap..
evlenmeme yakın bir süre bırakmıştım hapı ve adetim düzene girmişti..bebek yapmaya karar verdigimizde

birdahaki adetimi bekledim zamanında oldu.fakat o ay tutmadı..diger ayda tutmadı..adetlerim düzenli gidiyordu..
sonra ben 3. defa adet olmadım evlendikten sonra..hamileyim kesin dedim ama dr bana kistin patlamış dedi

farlutal kullandım bir hafta sonra dr a gittim ve bu defa ultrasonda gördüğü şey bebegimdi:)

yani benm patlak kistim olmasına ragmen gebe kalabildim..

hamile kalmaya engel degilmiş....en azından benmki

Günaydın farbeter...
Bu yazan kist mi şimdi :(
Ama hamileliğia engel dğeil diyorsun, ay inşaallah, eşimin tedavisi var zaten, bide benimki cok üzer bizi :(
Sağol canım

Günaydın farbeter...
Bu yazan kist mi şimdi :(
Ama hamileliğia engel dğeil diyorsun, ay inşaallah, eşimin tedavisi var zaten, bide benimki cok üzer bizi :(
Sağol canım

günaydın cnm içini ferah tut bak bebek gelecekse kist mist dinlemiyor:)
bende az cekmedim kistlerden..
Rabbim nasip edicekse olur cnm saglıklı günlerolumunekankayizsmile

Ayy inşaallah canım ya,
Yaşımda 29 , ondan korkuyorum ben, uzun tedavi süreci falan
Rabbim sağlıklı sıhhatli aldırsın bebişini kucagına inşaallah...

arkadaşlar ben pkolumuyum bilmiorum ama benim adetim çok düzensiz... adetim her geciktiğinde acaba hamiilemiyim ümidi beni çok yıpratıyor :sinifsinif: ayrıca bende aşırı tüylenme karın bölgesinde kilo alıp verememe, sivilce ve sinir bozukluğu var... dr a gittim bu şikayetlerimi anlattım ultrasonla muayene ettikist çıkmış ama çok yavaş yumurtluyor muşum mafoldumben bana pkolusun demedi zaten bende ozamanlar pkonun ne olduğunu bilmiodm bilmiyorumkismile
dr bana farlutal (adet sökücü) ve folbiol (bebeğin beğin gelişimi için folik asit verdi. 2 kutu farlutalı bitirdim... tekrar doktora gidicem... sizce bunlar pko belirtisi mi?? fisfisfis

İyi günler bugün üye oldum sayfaya ben pcos hastasıyım 9 aylık evliyim 2 ay önce aletimin 1 ay boyunca gelmesinden dolayı doktora gittim yumurtaliklarimda susam buyuklugunde kucuk kucuk kistler varmis ve o zaman öğrendim pcos hastası oldugumu. Doktor 2 ay doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi ve adetim doktora gitmeden önce hep 10 gün gecikmeli geliyordu doğum kontrol hapini bıraktım şimdi aletimi bekliyorum adet gününden 5 gün gecikti 2. Si günü test yaptım negatif çıktı bebek istiyoruz Allahın izniyle insallah 5. Günü oldu adetimin hala yok sizde gebe olma şansım varmı tekrar test alıp yapmalimiyim yoksa yine adet duzensizligimidir böyle olan varmı yardımcı olabilirmisiniz lütfen

Back