Polikistik over var mı ?

11Selda41

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2020
10
1
6
26

Merhaba. 2 ay önce doktora gittim. Ufak bir kistin var ama hamileliğe engel değil dedi hormon testi verdim herşeyin normal bir sıkıntın yok dedi. Sonra benim göbek fıtığım vardı ona baktırmaya gittiğimde doktor benden detaylı ultrason istedi. Ve bana polikistik over sendromun var dedi. Başka bir doktora sorduğumda kistin var ama hamileliğe engel bir durumun yok dedi. Kafam allak bullak araştırma hastanesine gidicem kağıtta da normalden büyük overler yazıyor. Bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi ne yapmam gerekiyor. 1.5 yıllık evliyim ve sadece 2 ay korundum

Eklentiler

• 2B45368A-51FB-40C9-B63B-2E75C3B077F9.jpeg
    88,2 KB · Görüntüleme: 79
ultrason bulgusu tek yeterlı degıl..adet duzensızlıgın var mı??birde tüy problemi erkek tipi saç dökülmesi sorunu??bu 3 krıterden en az tanesı varsa polıkıstık over tanısı konulabılır tek başına ultrason bulgusu yeterli değil..

Hayır adet düzensizliğim evlendiğimden beri yok hala daha düzenlidir kıllanmam da yokk saç dökülmem de yok yani bulgularda yok bende anlayamadım

Hayır adet düzensizliğim evlendiğimden beri yok hala daha düzenlidir kıllanmam da yokk saç dökülmem de yok yani bulgularda yok bende anlayamadım
tek başına ultrason bulgusuna polıkıstık over sendromusun denilemez.Banu çiftçi’nin bu konu hakkında canlı yayını olmuştu instagramda var dinle bence.Kadın çok güzel anlattı

Canım bende de polikistik over belirtileri yok ama senin gibi küçük küçük kistler oluyo ve pkoluyum inşallah sende öyle değildir benimde adetlerim hep düzenli kilo tüy düzensizlil yok bende ama pko var en iyi sonucu doktorun söyler sana

Merhaba canım, polikistik over ve polistik over sendromu farklı durumlar. Malesef ben de 2 ay önce yumurtamın polikistik görünümlü olduğunu öğrendim. Ama sendrom olması için adetin 3. Günü yapılan değerlere bakılıp karar veriliyor. Fsh lh vb. Hormonlara bakılıyor. Benim onlar normal çıkmıştı. Sen de bi hormon testi yaptırabilirsin. Doktora gittiğinde ister zaten o testleri.

Merhaba öncelikle teşekkür ederim o testlerin hepsini yatırdım bir sıkıntı çıkmadı çok şükür hormonların iyi dedi doktor kanların da düzgün dedi. Ama buda böyle olunca biraz canımı sıktı 20 gün sonra doktora gidicem inşAllah bakalım ne çıkacak

O zaman aynı durumdayız sanırım:) gebelik mi düşünüyorsunuz siz de?

Evet ben evlendiğimden beri düşünüyorum :
Evet ben evlendiğimden beri düşünüyorum :)) peki siz ?
Evet biz de 2 aydır düşünüyoruz şuan beklemedeyiz doğal yollarla bakalım ne olacak doktor henüz tedaviye başlamak istemedi hormon değerlerim normal olduğu için. İlk doğal olarak deneyin dedi 3-4 ay. Size ne dedi doktor?

Sakıncası yoksa özelden numaranızı atın ben size hormon testlerimde atayım isterseniz ordan konuşalım

İnşallahhhhhh bişeyin çıkmaz canım inşallah hayırlı bi evlat sahibi olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…